2. Gdy zaleje płatki owsiane,a następnie po kilku h odcedzam je przy pomocy sitka do maki zbiera się na tym sitku jak by biały osad,co to jest? mąka?;D czy w tym znajdują się jakieś mikroelement, minerały? oraz czy po tym zmienia się wartość odżywcza na 100 g?:P dziękuje i pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Witam,posiadam mleko prosto od krowy,czy jak zrobi się z niego 'kefir' 'kwaśne mleko' wartości odżywcze się zmieniają na 100 g? oraz czy da to lepsza strawność takie kwaśne mleko, niż zwykle mleko,np. po treningu?
2. Gdy zaleje płatki owsiane,a następnie po kilku h odcedzam je przy pomocy sitka do maki zbiera się na tym sitku jak by biały osad,co to jest? mąka?;D czy w tym znajdują się jakieś mikroelement, minerały? oraz czy po tym zmienia się wartość odżywcza na 100 g?:P dziękuje i pozdrawiam.
2. Gdy zaleje płatki owsiane,a następnie po kilku h odcedzam je przy pomocy sitka do maki zbiera się na tym sitku jak by biały osad,co to jest? mąka?;D czy w tym znajdują się jakieś mikroelement, minerały? oraz czy po tym zmienia się wartość odżywcza na 100 g?:P dziękuje i pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wartość odżywczna zmieni się tak że powstanie głównie kwas mlekowy z laktozy.
Biały osad to pewnie mąka z płatek, minerałów tam nie będzie wiele.
Biały osad to pewnie mąka z płatek, minerałów tam nie będzie wiele.
...
Napisał(a)
Czyli,ze bialka,tluszcze,weglowodany w kwasnym mleku na 100 g sie nie zmieniaja?
...
Napisał(a)
Lepsza strawność dzięki obecności większej ilości bakterii mlekowych
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Łatwiej strawne bo bakterie fermentacji mlekowej pomogą w trawieniu laktozy
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Nie doczytałem,że koledze chodzi o strawność białka
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Hmm to teraz mam pytanie dotyczącego tego tematu... odcedziłem cała ta serwatkę zawarta w tym 'kwasnym mleku' czy tam 'kefirze' jak kto woli... i powstało coś ala twarożek/kefir,nie wiem jak to ująć , w takim przypadku rozumiem ,ze wartości bialka tluszczu i wegla beda inne?-jest to gęściejsze.
Polecane artykuły