Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

fbw czy split na redukcje?

leszcz19

Wysłana - 04 marca 2010 09:33    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Idzie lato. Wiadomo, trzeba spalić trochę zapasu. Chciałbym zbić 5-8kg jak najszybciej.
Lepszym sposobem będzie FBW+40min biegu czy split+40min biegu? Bieganie odrazu po siłowni to dobry pomysł?
Od niedawna stosuje mocne napięcie mięśni w końcowej fazie. Ciężary są sporo mniejsze, ale trening czuje na drugi dzień. Taka technika nadaje się na redukcje?
Ilość powtórzeń waha się od 8 do 12, na duże grupy po 10-12 serii, na małe 7-8. To dobrze? (Wydaje mi się, że ilość powtórzeń nie jest tak istotna...)
Nie robie martwego ciągu i przysiadów, to chyba źle

Powiedzcie na co zwracać uwagę żeby tracić tłuszcz?

Aha, diete próbuje jakąś trzymać, jem raczej zdrowsze produkty, dużo jajek ser, piersi...

Waże 90kg przy 190cm, w łapie jakieś 38cm po treningu

Ćwicze 3 lata.
Wyniki mam początkującego.
Pomocy!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2010 09:51 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Sayeru16

Wysłana - 04 marca 2010 09:51    Edytuj Cytuj
Lepszy będzie FBW. Jednak dobrze by było jakbyś robił przysiady i ciągi. (Lub zamiennie przysiady z ciągiem lub rób tylko przysiady)

Żeby tracić tłuszcz musisz się odchudzać. :D Tj. Najlepiej jakbyś miał dietę (70% procent sukcesu) do tego dodaj siłownie i trening areobowy. (Jeżeli dasz rade to łącz silownie z areobami, ale wtedy polecam Ci zaopatrzyć się w jakiś anty-katabolik [bcaa,hmb,glutamina etc...)

Na serio.

leszcz19

Wysłana - 04 marca 2010 10:22    Edytuj Cytuj
Czy taki FBW mogę robić w poniedziałek, wtorek środę i piątek?Do tego 40min biegu (ok. 7km). Czy FBW przez 3 dni pod rząd to głupi pomysł? Co z resztą moich pytań?

Deita musi być liczona czy wystarczy, ze będę jadł mnie i zdrowiej?
Jest możliwe zrzucić 5kg w 2miesiace bez liczonej diety? BCAA chyba kupie, bo szkoda resztki mięśni stracić

Ćwicze 3 lata.
Pomocy!

Precedens

Wysłana - 04 marca 2010 10:32    Edytuj Cytuj
po dobrze wykonanym fbw nie powinienes miec sily cwiczyc na drugi dzien, na dodatek daj odpoczac miesniom. 5kg w 2 miesiace sa mozliwe, jednak z dieta byloby o wiele latwiej. jak nie liczysz kalorii w diecie to przeciez nie wiesz, czy jesz na plus czy masz ujemny bilans, z dodatnim bilansem redukcja Ci sie nie uda, chyba ze aeroby codziennie robisz po 1h

"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."

leszcz19

Wysłana - 04 marca 2010 11:09    Edytuj Cytuj
A takie spinanie to dobra rzecz? Czy lepiej jechac jak największym ciężarem ale "byle jak"?

To polećcie jakieś BCAA, żebym kasy nie wydał na jakiś OXYGEN
Kalorie liczyć w Vitalmaxie?

Zmieniony przez - leszcz19 w dniu 2010-03-04 11:57:01

Ćwicze 3 lata.
Pomocy!

leszcz19

Wysłana - 04 marca 2010 12:44    Edytuj Cytuj
Vitalmax podaje zapotrzebowanie 3765kcal, a sam wyliczyłem 3100...i co teraz?

Ćwicze 3 lata.
Pomocy!

4ever4you

Wysłana - 04 marca 2010 14:16    Edytuj Cytuj
Gdy tak zobaczyłem pierwsze słowa ,,Idzie lato" tak się spojrzałem za okno i stwierdziłem że jakoś słabo idzie to lato

Moje gg 4832683
Czasami pomogę a czasami nie
Wszystko zależy czy mam akurat wolny czas...
[http://www.sfd.pl/Moje_stanowisko_pracy-t584987.html]

leszcz19

Wysłana - 04 marca 2010 22:20    Edytuj Cytuj
Chyba pociągnę splitem jeszcze z miesiąc. Polećcie jakieś BCAA...

Ćwicze 3 lata.
Pomocy!

P0KI

Wysłana - 05 marca 2010 15:26    Edytuj Cytuj
BCAA z Dymatize bardzo dobre i opłacalne. Dieta najlepiej jakby była dokładnie obliczona. W redukcji zchodzisz z ciężaru na koszt długości wykonywanego ruchu. Obcinasz czas przerw. Jak już to ćwicz pon. wt. czw. pt.

....::::I CaN ReaD YouR MinD::::....
....::::OpeN YouR MinD i DrEaM WitH Me....YoU MusT FiGhT FoR YouR FrEeDoM iF YoU WanT Be FreE....

leszcz19

Wysłana - 05 marca 2010 15:29    Edytuj Cytuj
A powiedzcie, wystarczy te 4x40min biegu w tygodniu? Co moge robić w domu mając dwie 4kg hantle? Coś można z tym zrobić, co pomoże tracić tłuszcz?

Ćwicze 3 lata.
Pomocy!

P0KI

Wysłana - 05 marca 2010 21:10    Edytuj Cytuj
Trening areobowy: rower, biegi, i wszystko co angażuje Cię do stałego wysiłku o czasie min. 3o min. 4x4o min w tygodniu wystarczy. Bacznie obserwuj postępy i dopiero po czasie dokonuj ew. korekt.

....::::I CaN ReaD YouR MinD::::....
....::::OpeN YouR MinD i DrEaM WitH Me....YoU MusT FiGhT FoR YouR FrEeDoM iF YoU WanT Be FreE....

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

fbw czy split na redukcje?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.