dziedzinie nie jest powalająca, wiec każda krytyka/pomoc będzie mile widziana.
Wiek: 21
Wzrost: 184cm
Waga: 75kg
Aktywność fizyczna: siłownia 3x w tyg 80/100min + basen raz w tygodniu.
Dzienne zapotrzebowanie kcal ~2980
Cel: Przyrost masy przy jednoczesnej rozbudowie miesni. Dodam, iz treningi rozpoczalem pod koniec marca z wagą ~62/63kg.
Zapotrzebowanie:
Białko 2.5g/kmc = 187,5g 750kcal
Tłuszcz 1,3g/kmc = 97,5g 877,5kcal
Węglowodany 4,5g/kmc = 338g 1352kcal
I. Śniadanie [9:30]:
Płatki owsiane 55g 7g.B / 4g.T / 34g.WW
Mleko spożywcze 1,5% 300ml 10g.B / 5g.T / 15g.WW
Orzechy włoskie 10g 2g.B / 7g.T / 0g.WW
Rodzynki suszone 10g 0g.B / 0g.T / 6g.WW
Oliwa z oliwek 5g 0g.B / 5g.T / 0g.WW
Jajo kurze(60g) 120g 8g.B / 6g.T / 0g.WW
Pomidor 200g 2g.B / 0g.T / 5g.WW
Łącznie: 28g.B / 26g.T / 61g.WW / 597 kcal
[10:15]
BCAA 3kaps + 5g L-glutaminy
[11:00]
TRENING
II. Po treningowy [12:30]:
Hi-Tec Whey Mass Gainer 40g 8g.B / 0g.T / 29g.WW
ActivLab - CARBO 20g 0g.B / 0g.T / 19g.WW
Hi-Tec Whey Protein 30g 23g.B / 2g.T / 2g.WW
BCAA 3kaps + 5g L-glutaminy
Łącznie: 31g.B / 2g.T / 49g.WW / 333 kcal
III. Obiad [14:00]
Ryż paraboiled 90g 7g.B / 1g.T / 71g.WW
Pierś z kurczaka 150g 32g.B / 2g.T / 0g.WW
Oliwa z oliwek 20g 0g.B / 20g.T / 0g.WW
Brokuły lub inne ważywa
Łącznie: 39g.B / 23g.T / 71g.WW / 644 kcal
IV. Przed "Pracą" sidzedzącą przy komputerze [17:00]
Makaron nitki 50g 6g.B / 0g.T / 39g.WW
Ser twarogowy chudy 80g 16g.B / 0g.T / 3g.WW
Borówka amerykanśka 20g 0g.B / 0g.T / 3g.WW
Łącznie: 21g.B / 0g.T / 45g.WW / 273 kcal
V. W trakcie pracy [20:00]
Ryż paraboiled 50g 4g.B / 0g.T / 39g.WW
Tuńczyk w wodzie 75g 16g.B / 1g.T / 0g.WW
Oliwa z oliwek 20g 0g.B / 20g.T / 0g.WW
Hi-Tec Whey Mass Gainer 30g 6g.B / 0g.T / 22g.WW
Łącznie: 26g.B / 22g.T / 61g.WW / 540 kcal
VI. Po pracy [23:00]
Chleb żytni razowy 110g 6g.B / 2g.T / 50g.WW
Polędwica z piersi kurczaka 70g 14g.B / 1g.T / 0g.WW
Papryka czerwona
Sałata
Łącznie: 20g.B / 3g.T / 50g.WW / 308 kcal
VII. Przed snem [01:00]
Hi-Tec Whey Protein 30g 23g.B / 2g.T / 2g.WW
Oliwa z oliwek 20g 0g.B / 20g.T / 0g.WW
Łącznie: 23g.B / 22g.T / 2g.WW / 293 kcal
Ustalone zapotrzebowanie: 187,5g.B / 97,5g.T / 338g.WW / ~2980 kcal
Łączna ilość: 189g.B / 98g.T / 339g.WW / 2988 kcal
Zrealizowany % dziennego zapotrzebowania: 101%.B / 100,5%.T / 100%.WW / 100%.kcal
Poprawki/Sugestie/Krytyka/Dodatki (szczególnie warzywne) mile widziane;
Pozdrawiam