Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Co robić, aby nabrać masy mięśniowej dobrej jakości

ozix56

Wysłana - 10 lutego 2010 01:04    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.

Zrobiłem sobie ostatnio 2 miesięczną przerwę na siłowni, po cyklu kreatynowym.
Moim celem jest zdobycie wysokiej jakości masy mięśniowej w terminie od końca lutego do początku lipca.

Mój trening do tej pory wyglądał w następujący sposób:

poniedziałek:
klata, biceps

środa:
plecy, triceps

piątek:
barki, brzuch

Przez mój ostatni cykl kreatynowy trwający 1,5 miesiąca z treningu na trening poprawiałem wciąż swoje wyniki.

DIETA:
Tosty, chleb, w miare przyzwoite obiady składające się z ziemniaków i mięsa, oraz uzupełnienie tego gainerem i białkiem.
Wiem, że nie jest najciekawsza, ale jestem studentem i nie mieszkam w domu.

Przez długi okres czasu swojej pracy na siłowni nie rosłem wiele na wadze, ale moje mięśnie były dość wyraźne i dobrze ukształtowane (tzn. fajny zarys był). Ostatnimi czasy przybrałem trochę na wadze a moje mięśnie stały się gorsze.

Chciał bym fajnie ukształtować te wszystkie najważniejsze partie mięśniowe jak klatka, plecy, brzuch, barki, biceps a zarazem trochę jeszcze przybrać na wadze.

Ma ktoś może jakiś pomysł?

Z góry dzięki.

Zmieniony przez - ozix56 w dniu 2010-02-10 01:06:12

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 lutego 2010 10:51 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Hubert81

Wysłana - 10 lutego 2010 10:51    Edytuj Cytuj
W tych "najważniejszych" partiach pominąłeś nogi, zresztą na treningu widzę także je pomijasz. Trening nóg to klucz do rozwoju proporcjonalnej muskulatury.

Masa dobrej jakości? Musisz zmodernizować dietę i całkowicie wyeliminować pieczywo. Gainery też sobie daruj, a za te pieniądze kup zapas kurczaka.
Wszystkie potrzebne informacje dotyczące odżywiania znajdziesz w dziale "Odżywianie". Musisz codziennie dostarczać przynajmniej 6 zbilansowanych posiłków pokrywających zapotrzebowanie Twojego organizmu na makro- i mikroskładniki.

Jak już ogarniesz temat diety ułóż porządny trening i możesz dać go do oceny w tym dziale. Nie zapomnij tylko uwzględnić w nim największej i najważniejszej grupy mięśniowej jaką są nogi.

Trzecią po diecie i treningu istotną kwestią jest regeneracja. Pilnuj odpowiedniej ilości snu i ogranicz życie studenckie do minimum. Niestety regularne imprezowanie nie idzie w parze z nabieraniem mięśnia.

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Ekspert -

Pyra RMX

Wysłana - 10 lutego 2010 14:49    Edytuj Cytuj
Witam.

Czesc

Mój trening do tej pory wyglądał w następujący sposób:

poniedziałek:
klata, biceps

środa:
plecy, triceps

piątek:
barki, brzuch

no tak a nogi to na***** cwiczyc ? nie patrz na to ze to pol ciala ono Ci nie potrzebne. Z takim podejsciem daleko nie zajdziesz. Robiac nogi, poprawiasz ich sile, wytrzyamlosc itp a co za tym idzie np, w mc targniesz wiecej, pomijam fakt ile pozytecznych substancji wydziela sie w organizmie jak robi sie np. ciezkie przysiady.... przemysl to

DIETA:
Tosty, wyrzuc
chleb wyrzuc ,

oraz uzupełnienie tego gainerem i białkiem. - smiem twierdzic ze za ta sama kase mialbys kilka kg piersi z kuracza zeby zrobic porzadna diete

Wiem, że nie jest najciekawsza, ale jestem studentem i nie mieszkam w domu.

ja tez jestem studentem, i wiem ze jak sie chce to da rade...

Ma ktoś może jakiś pomysł?

oczywiscie ! dobra dieta + systematyczne ciezkie treningi, idziesz na to ?

ozix56

Wysłana - 10 lutego 2010 21:56    Edytuj Cytuj
No tak. Pytania o dietę sobie podaruję i skieruję je w dziale "dieta".
Natomiast muszę zapytać o te nogi.

W profilu w "o mnie" mam ankietę, w której napisałem, że mam rozerwane wiązadło, które objawia się niestabilnością kolana. Czy warto ryzykować?
I czy przełoży się taki trening również na siłę powiedzmy bicepsa (no bo rozumiem, że będą wydzielać się większe zapasy testosteronu)?

Pozdrawiam.

Zmieniony przez - ozix56 w dniu 2010-02-10 21:58:17

Hubert81

Wysłana - 10 lutego 2010 22:21    Edytuj Cytuj
Musisz poradzić się specjalisty czy możesz wykonywać dane ćwiczenia.
Nigdy nie warto ryzykować zdrowia dla wyników sportowych, ale jeżeli jesteś po leczeniu i rehabilitacji i lekarz Ci zezwoli to ćwicz nogi bo wzmocnisz je w ten sposób i zbudujesz proporcjonalną sylwetkę.

Siła nóg to motor siły całego ciała.

Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2010-02-10 22:22:15

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Ekspert -

józekzdun

Wysłana - 11 lutego 2010 13:41    Edytuj Cytuj
Rozerwane wiązadło krzyżowe.
Czyli zerwane czy naderwane? ACL czy PCL? Jesteś po rekonstrukcji, albo chociaż artroskopii?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co robić, aby nabrać masy mięśniowej dobrej jakości

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.