Proporcja w jakiej w nasz organizm wykorzystuje poszczególne żródła energii(glukozę, wolne kwasy tłuszczowe, białka, ciała ketonowe) jest uzależniona od metabolizmu (trening oporowy/aerobowy - czas trwania/intensywność, normalna dieta/ketogenna/głodówka itd.). To jest bardziej złożony problem. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-05-21 11:15:04
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
doraznie mozna skorzystac z enzymu laktazy. jednak na dluzsza mete staraj sie wyeliminowac zrodla samej laktozy. co do bialka wszelkie produkty jak WPI/WPH nie powinny stanowic problemu. zwroc uwage by mialy jak najmniej wegli na porcje, do okolo 1g bedzie mysle ok dla ukladu trawiennego
Zerknij w posty podwieszone i poczytaj o zrodlach bialka, weglowodanow i tluszczy. To, ze bedziesz znal jedna mozliwosc zamiany sniadania niewiele Ci daje a znajac najwazniejsze zrodla btw zamieniasz jak lubisz.
Przepisy - kuchnia sfd . Pozatym warto zadbać o to by w ostatnim posiłku pojawiły się źródła magnezu (choćby kasza czy warzywa), witaminy z grupy B ze źródeł takich jak m.in. mięso czy nabiał, tłuszczy omega 3 – z ryb, orzechów włoskich czy oleju lnianego. Wszystkie wyżej wymienione składniki mogą korzystnie wpływać na jakość snu i sprzyjać [...]
no to moze polecimy dalej, kończę trening szybki prysznic i aplikuje inse na początku 2iu i do tego po 5 min 6g ww na 1iu czyli 12g?? czy dorazu dać z 30-40g? i z jakiego źródła mają być te ww?? dextroza ?? do tego kreatyna bcaa i coś jeszcze?? po 15 min izolat lub hydrolizat bez ww?? po 40 min posiłek 40-50g białka + ww ile ?? jeśli docelowo [...]
Posiłek 1: 9;00 wa B BZ W T K Tn T nie 0 Mleko spożywcze 2 % 400 12 12 16 8 204 4 0 1 Płatki kukurydziane 100 6 0 77 2 363 0 1/wywal,daj owsiane,do tego orzechy wloskie,do smaku mozesz tez jakies rodzynki itp. Poza tym daj troche twarogu,bo bedzie malo bialka Posiłek 2: 11, 00 wa B BZ W T K Tn T nie Ser Gouda tłusty 60 16 16 0 13 18 9 7 4 4 [...]
[...] na patelnię to opcja ratunkowa, nie bazuj na nich na co dzień. http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje/page/2 Dołóż lepsze źródła omega3, orzechy to za mało. Olej lniany, a do tego tran lub kapsułki z omega3. W lnianym są tylko ALA (brakuje EPA i DHA), dlatego co dzień pasuje uzupełnić je EPA i [...]
[...] jest w to wliczony również potencjał kaloryczny węglowodanów złożonych pod postacią błonnika, którego raczej energetycznie nie wykorzystujemy. Czyli jest potencjał dobrego źródła witamin i minerałów. Problem z pozyskiwaniem tych wartości odżywczych przez organizm. Trzeba by wspomóc się różnymi metodami, by było to efektywne. Można stosować [...]
Nie zdazylem edytowac Oczywiscie to co napisalem to tylko przyklady. Mozesz zamieniac zrodla weglowodanow, bialka i tluszczu na inne Zmieniony przez - xeran w dniu 2008-02-12 20:14:21
1 dodatni bilans kaloryczny 2 odpowiednia ilość białka 3 odpowiednie proporcje innych makroskładników i mikroskładników 4 odpowiednie źródła B T W 5 regularnie rozłożone posiłki mniej więcej po kolej najważniejsze rzeczy przy robieniu masy
[...] udział w regulacji metabolizmu tłuszczów i węglowodanów. Miedzy innymi powoduje nasilony rozpad komórek tłuszczowych oraz zwiększa wykorzystanie kwasów tłuszczowych jako źródła energii, co chroni białka mięśniowe przed katabolizmem. Pod wpływem działania hGH, tłuszcze spalane są tak gwałtownie, że upośledza to niekiedy wykorzystanie glukozy [...]
[...] monotonii dietetycznej to m.in. gorsze samopoczucie(wiadomo),możliwość złapania uczulenia na dany rodzaj pokarmu(i dlatego C.Poliquin sugeruje nawet codziennie(!)zmieniać źródła jadanego białka),poza tym na sobie zauważyłem,że po stosowaniu dłuższy czas monotonnej diety zwiększa się mój poziom tkanki tłuszczowej(nie dostarczam wówczas przez [...]
Dobrze zbilansowana dieta powinna być przede wszystkim urozmaicona. Nie chodzi o to, żebyś teraz codziennie jadł 100 gramów płatków owsianych. Masz dostępne różne źródła węglowodanów, w tym również błonnika, więc warto korzystać z nich wszystkich, a nie z jednego codziennie. Do płatków owsianych dodać warto źródło pełnowartościowego białka i [...]
rowniez spotkalem sie w przeszosci z tlusta butelka - o ile pamietam problem ten nie powtorzal sie juz pozniej ale jak widac czasem sie trafia :( pare miesiecy nie kupowalem juz MCT wiec nie pamietam czy byl foliowany w calosci jak np bialka BX jesli jednak byl w takiej foli i kupowales z pewnego zrodla to nikt nie grzebal przy tym oleju :D
margaryny ramy do wywalenia zastap masłem 82%, w śniadaniu nie masz pełnowartościowego białka, dużo bułek - są lepsze źródła węgli, wrzuć tam zdrowe tłuszcze awokado, olej jakies kokosowe, lniane, orzechy, tłuste mięśa, ryby.