Dzisiaj bardziej się postarałem i wygląd zupełnie inny :D Moje aż tak suche nie wychodzą. Miksuje białko, dodaje kakao i miksuje, dodaje żółtko i miksuje, dodaje odżywkę i miksuje, dodaje płatki i miksuje i może minute mam stać i od razu na patelnie i są jak najbardziej okej. jak chcesz bardziej lepkie, dodaj 200g serka wiejskiego ale wtedy to aż [...]
Dieta z obciętymi kaloriami o jakieś 300 - wysokobiałkowa. Do tego dużo warzyw. Dąze do proporcji: białko- 2g na kg masyciała Węglowodany- 3 gramy na kg masy ciała Tłuszcze - 0,5 grama na kg masy 6 posiłków zaplanowanych w czasie Przykładowo: 1. owsianka lub placek owsiany 2. 3 kromki [...]
Ale żółtko samo w sobie juz zawiera tłuszcze nie trzeba z zewnątrz go podawać. A to tego nie wiedziałem. Ale i tak z masłem lepiej mi smakuje :-) Zmieniony przez - Marcpro w dniu 2018-11-21 14:15:09
Tak kukurydzy, ziemniaków itp nie traktuję jako warzywo, jeżeli będę je jadł to wliczę. Owoców nie jem dużo ale zawsze jakieś witaminki trzeba przyswoić. Mam dylemat co do całych jaj, powiedzmy że czasem zjem to żółtko, czasem nie. Pieprzony cholesterol. Co do tofu, spoko, jest ok. Dzięki za pomoc. Czy mogę w tym momencie śmiało stwierdzić że [...]
Kokoszka popełnia błędy jak junior, a Krzynówek forma jak z euro. Ale za to Fabiański pewny. Błaszczykowski za 1 niespecjalny faul dostaje zółtko parodia... E: Do przerwy 0-1 Zmieniony przez - -kaczy- w dniu 2008-08-20 18:49:55
Majonez (przynajmniej domowy) powstaje przez zmiksowanie oleju, żółtka, musztardy, odrobiny cukru, soli i kwasku cytrynowego lub octu. Największym składnikiem jest olej roślinny, najczęściej rzepakowy, w proporcji około 1 litr na 1 żółtko! Wyobraźcie sobie ile tego żółtka (nawet jeśli jest w proszku) zjecie smarując kanapkę majonezem? W [...]
dobry temat bo uwielbiam tatara %-) ja daje ogórka konserwowego, cebulkę, żółtko, sól, pieprz, i trochę musztardy sarepskiej :-)) jeszcze dodam że wp*****lam widelcem bez niczego %-) Zmieniony przez - chimera1 w dniu 2012-07-25 12:45:20
Ja to osobiście uwielbiam tatara z chlebkiem :) U mnie do mięska dodaje : -żółtko -cebule -ogórki konserwowe -grzyby marynowane -sól -pieprz -trochę maggi
Tatar mam na drugie! Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu. Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!
Mam dużą tendencję do tycia. Taką diete sobie ułozyłem. 7.00 ryż 8.00 - 15.00 (szkoła) 3 kanapki: chleb pełnoziarnisty, masło, wędlina bądz ser żółty + jogurt +owoc 16.00 obiad Filety z grilla, ryż, surówka 17.00 Trening 19.00 jajecznica 5 białek w tym jedno żółtko + jogurt Plan będzie sie zmieniał godzinowo, ze względu na szkołe, nie na [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
DNT: I: godz 6.30 Płatki owsiane 125g Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 300g Ser twarogowy chudy 125g Orzechy włoskie 10g Dynia, pestki 10g Owoc zamiast sera daj 2-3 jajka; orzechy lub pestki-jedno wywal i 20-30g daj bo długą przerwę masz między I a II posiłkiem II: godz 10.00 Ryż brązowy 100g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150g Oliwa z oliwek [...]
Tak. Zapewne boisz się salmonelli, ale jeśli umyjesz dobrze skorupkę jaja, to nie masz czego się obawiać - już prędzej zachorujesz jedząc majonez. ;-) A surowe żółtko jest bardzo dobrze przyswajalne. :-))