Zainspirowany coraz to większą liczbą tworzonych wątków odnośnie trądziku, postanowiłem zgromadzić moje wszelkie doświadczenia w walce z tą chorobą. Jestem młodym, niespełna 19 letnim chłopakiem. Od kilku miesięcy na bardziej poważnie zaangażowałem się w dietetykę i ogólny wpływ jedzenia na kondycję psychofizyczną ludzi. Trądzik - dlaczego, jak [...]
Ogólna charakterystyka i klasyfikacja. Fermentacja mlekowa jest jedną z najstarszych i najbardziej rozpowszechnionych w świecie metod utrwalania mleka. W przeszłości metoda ta była wyłącznie stosowana w gospodarstwach domowych do utrwalania mleka różnych ssaków (krowiego, owczego, koziego, kobylego), a umiejętność wytwarzania produktów [...]
Witam.Zaczęły się wakacje...Każdy chce zgubić trochę tłuszczyku i zbędnych kg. i zdobyć masę mięśniową. Zapraszam do przeczytania artykułu, który może Wam w tym pomóc. Redukujemy tkankę tłuszczową. Aby skutecznie wspomóc nasze wysiłki mające na celu zredukowanie tkanki tłuszczowej, stajemy przed dylematem wyboru preparatu, który mógłby sprostać [...]
witam! ostatnie moje przejscia związane z alergiami, kazały mi zaprzestac treningu, a zarazem zmotywowały do zgłębienia wiedzy na ten temat, którą chciałem sie z wami podzielic. Jak były podobne tematy to prosze o skasowanie. Co to jest alergia pokarmowa? Alergia pokarmowa polega na specyficznej reakcji organizmie człowieka, która może być [...]
Jak wspominam w artykule o sylwetkach kobiecych, każda kobieta w zależności od swoich tendencji do odkładania tłuszczu potrzebuje innego rodzaju „wspomagania". Informacje tu zawarte jedynie w uproszczony i ogólny sposób zahaczają o bardzo złożony problem wspomagania odchudzania przy okresowych problemach , każdy przypadek trzeba traktować [...]
Mleko.. Czy naprawdę wiemy o nim wszystko ? Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
KONIECZNIE przeczytajcie całość ! Ja sam nie wiem co o tym myśleć. Zmienia on całkiem moje spostrzeżenia na temat kulturystyki. Zobaczcie sami. Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest [...]
Może komuś sie przyda : Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) Dieta redukcyjna jest przeznaczona dla ludzi otyłych i z nadwagą. Celem tej diety jest zmniejszenie wagi ciała. Produkty dozwolone w diecie: Pieczywo jasne, czerstwe, sucharek, herbatnik Drobne kasze: manna, krakowska, jęczmienna, łamana, ryż 2 % mleko słodkie i zsiadłe, mleko w proszku odtłuszczone, ser [...]
Znalazłem własnie ciekawy artykuł na temat actimela, wiec pozwolę go sobie tutaj wkleić. Lactobacillus Case "Defensis" Probiotyki - to, najprościej mówiąc, kultury żywych mikroorganizmów, które powinny stanowić uzupełnienie podstawowej diety, ponieważ spożywane w odpowiednich ilościach wywierają korzystny wpływ na nasze zdrowie. L. Casei [...]
Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy [...]
Witam, przegladałem w wyszukiwarce i nie znalazłem nic specjalnego odnoścnie zsiadłego mleka... czy ktoś wie ile ww, b, t ma w sobie zsiadłe mleko ? czy można je jeść ? czy tak jak mleko zawiera laktoze ? Zmieniony przez - Shel w dniu 2007-07-03 20:09:01
Witamina K jest mikroskładnikiem pokarmowym z grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. W pokarmach roślinnych, za wyjątkiem fermentowanej soi i kiszonej kapusty, występuje w formie filochinonu, czyli witaminy K1, natomiast w pokarmach zwierzęcych – głównie menachinonów, czyli witaminy K2. *wg popularności sprzedaży w sklepie SFD