Witam. Po pierwsze, dlaczego wykonujesz tak dużą liczbę aerobów? sam w sobie deficyt kaloryczny zainicjuje redukcją tkanki tłuszczowej, znacznie lepszym konceptem będzie wprowadzenie aktywności o wyższej intensywności takie jak interwały które podkręcą Twój metabolizm, dzięki czemu Twój organizm będzie spalał kalorie przez dłuższy czas po ich [...]
Możesz użyć oleju kokosowego/smalcu/masła klarowanego. Wrzuć do swojej diety kwasy jednonienasycone jak oliwa z oliwek/migdały/awokado ( urozmaicaj źródła tłuszczy ).
Jak kupisz z pewnego źródła, a nie ma adnotacji, że jest na nim krótka data (najczęściej w związku z tym będzie to w promocji), to daty są bardzo długie. Także spokojnie może poczekać. Dodatkowo, jeśli przed zakupem chcesz mieć 100% pewności, to każdy sprzedawca udzieli Ci takiej informacji. Zmieniony przez - emenems w dniu 2016-11-21 10:40:12
Wstaw również zdjęcie sylwetki ponieważ ponad 15% tkanki tłuszczowej w ustroju wskazuje na redukcję. Dietę wrzucamy w formie zrzutu potreningu.pl. Masz błąd w wyliczeniach, a co za tym idzie? całkowita inna podaż makroskładników oraz kalorii, każdy produkt ważymy przed obróbką termiczną. Pozbądź się produktów o wysokim stopniu przetworzenia [...]
Jak wygląda dieta Twoja - te ilości rozumiem dobrałeś do diety tak ? Nic się nie stanie - suplementy - o ile ze sprawdzonego zródła (czyt. forma odżywkowa z jako taką renomą i nazwą) - bazują na naturalnych składnikach które naturalnie występują w pożywieniu. O ile ni emasz gastrycznych dolegliwosci po produktach które poszywasz w tej chwili - nie [...]
Dokladnie, ale jezeli trzeba to je umieszcze i bede obalal jakies durne badania innych firm na tyle ile bede mogl i wiarygodne beda moje zrodla, bo pozniej powoluje sie cale forum na te bzdety :-) z dystansem do wszystkiego i bedzie dobrze
Witam :). Podoba mi się Twoje podejście do życia (chęć próbowania nowych wyzwań; udowodniania, że "się DA"). W przypadku ludzkiego organizmu nie jest to jednak podejście optymalne :). To, czy się DA czy nie da - nie zależy wyłącznie od Twojej woli i waleczności :). To jest uwarunkowane przede wszystkim fizjologią, genami... Sprawami niezależnymi [...]
http://www.sfd.pl/Dieta_na_mas%C4%99%2C_du%C5%BCa_pomoc_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych.-t545008.html Powyżej wklejam link który na pewno pomoże. Postaraj się selekcjonować pożywienie. Źródła białka: piersi z kurczaka, jajka, ser twarogowy Węglowodanów: Kasza gryczana, makaron pełnoziarnisty, ryż basmanti Tłuszcze: Olej lniany, Oliwa z oliwek, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Up@ dlaczego uważasz że za dużo tłuszczy? Pamiętaj że każdy organizm jest inny i może jemu to pasuje. Ja jem 130G na 60kg wagi i żyje. W śniadaniu dałbym białko lepiej przyswajalne i więcej. Ogólnie poskladslbym posiłki bo jest ich za dużo. W jednym posiłki masz 65 G białka a to zdecydowanie zbyt dużo bo nie przyswoisz a niepotrzebnie [...]
Wcale się nie dziwię że siła i masa stoi w miejscu,dieta jest zła.Praktycznie jej nie ma.Musisz się przyłożyć porządnie do jedzenia.Staraj się jeść 5-6 posiłków dziennie co 3-3,5h.W każdym posiłku musi znaleźć się białko,węglowodany i zdrowe źródła tłuszczy.Poczytaj trochę o komponowaniu diety,na forum jest pełno informacji na ten temat.
A czy nie ma ona jakiegoś negatywnego wpływu na rozwój masy mięśniowej ? Przy okazji mam jedno pytanko. Jadę na 3 dni w góry i zbytnio nie mam żadnego źródła białka :-p ( skończyło się właśnie ostatnie białko ). Co mógłbym tam jeść aby zahamować katabolizm? Mam jeszcze BCAA od activlaba i sporo suszonego mięsa :-) Co o tym sądzicie? Zmieniony [...]
Stosując odpowiednią dietę możesz znacząco porawić umięśnienie i zredukować poziom tłuszczu. Nigdy nie wiadomo ile kg utyjesz lub schudniesz, jedno co wiadomo to że stosując dietę możesz wyglądać o wiele lepiej. W piwie znajdują się głównie cukry proste i alkohol - źródła pustych kalorii. W kulturystyce liczą się tylko weglowodany złożone z ryżu, [...]
Niestety teoretycznie takie rozwiązanie nie sprawdzi się. Przede wszystkim z powodów wspomnianych powyżej, jednak warto tutaj wspomnieć jeszcze o dwóch innych kwestiach. 1. Żelatyna jest białkiem o bardzo niskim stopniu strawności przez nasz organizm. Źródła podają, że jest to około 5 procent. 2. Wcale nie jest ona tania. 1 kilogram produktu to [...]