1===>Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Maltitol===>jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja [...]
1===>Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Maltitol===>jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach, ponadto posiada znacznie większe niż glukoza możliwości transportowe :):):):):):):)):):):):):):)):):):):):):):)):):):):):)):):):):)):):):):) 2] Maltitol (cukier [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ glikocyjamina jest przekształcana w organizmie do szkodliwej homocysteiny. Organizm moze zmienic homocysteine w SAM własnie przy pomocy betainy. Dodatkowo glikocyjamina ulega metylacji w nerkach przez betaine(albo metionine). 2. W batonach sportowych maltitol występuje jako słodzik 3. Kamila [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
1) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, dzięki której glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji i zmienia się w cząsteczke kreatyny. 2) Maltitol (E 965) pełni funkcje substancji słodzącej. Maltitol nalezy do grupy alkoholi cukrowych (tzw. polioli), które mimo iz posiadają taką samą kaloryczność co sacharoza, nie podwyższają [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1) Gikocjamine łączymy zawsze z betainą. W wątrobie ulega ona metylacji przez betainę lub metioninę i przekształca się w czasteczkę kreatyny 2) maltitol nalezy do szeroko stosowanej grupy substancji słodzących , którestanowią poliole, Jeden gram polioli dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej objętości. Maltitol jest [...]
[...] za prezent świateczny Poszalejemy Zima czas walki o gramy-przydadzą się wspomagacze Zaraz wyślę dane. A co do następnej edycji to... 1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W [...]
ad.1 Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy ad.2 Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy. 2.Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach [...]
odp. ad.1 Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy odp. ad.2 Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, [...]
[...] fizycznego to "temat morze", ja poszukał bym czegoś na temat treningu bardziej niekonwencjalnego... Nawet instnieje "mentalny" trening skokowy - zawsze to jakieś urozmaicenie W sumie tak sobie myśle teraz, że trening karate jest z a j e b i s t y m "urozmaiceniem" dla bramkarzy, reakcja startowa lepsza, [...]
[...] po Polsku bo ciężko trawię angielskie teksty) byłbym zobowiązany. Interesuje mnie historia bjj, a dopiero zaczynam się zagłębiać w ten temat. "Podobnie tez nie zawsze sie po prostu chce komus wdawac w dlugie dywagacje." Doceniam, że Ci się jednak chciało. "No i czesto dochodzi jeszcze goraca atmosfera dyskusji. Niue [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, ktora przemienia homocysteinę w metioninę, a ta metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2)maltitol uzywany w batonach jako slodzik Maltitol to alkohol cukrowy posiadający kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że jest wolniej absorbowany w przewodzie pokarmowym, nie podwyższa [...]