/SFD/2017/10/2/090540c2ae8e4c06a7787e4d05b5bd84.jpg Aktualizacja: Styczeń 2019 Kreatyny ranking Wiele osób stosujących preparaty kreatynowe nie widzi różnicy między droższymi produktami kultowych marek, a suplementami rodzimych firm. Postanowiliśmy wyłonić te, po które sięgacie najczęściej, które najczęściej obecnie możemy spotkać w asortymencie [...]
[...] forum SFD. A więc do rzeczy, moje pytanie brzmi czy istnieją jeszcze uczciwe spalacze z efedryną? Nie chodzi mi o takie, w których tylko tylko ulotka słyszała o efce, a prawdziwy skład to jakiś kaktus na łaknienie czy coś tego typu. Wiadomo nikt nie upewni się w 100% jaka jest zawartość, ale może ktoś ostatnio coś testował? Pozdrawiam
[...] ma sens w każdym przypadku? 2) Kolejne pytanie, o ilość makroskładników, czyli 2 g białka, 4g węglowodanów, 1g tłuszczów. Te wielkości są wytycznymi do suchej masy ciała czyli pomniejszonej w moim przypadku o 25% (zawartość tłuszczu), czy do całościowej wagi czyli 86kg (też spotkałem się z różnymi interpretacjami). Pozdrawiam serdecznie
Napisałem maila do OSM Sierpc z prośbą o podanie składu serka Capri. Oto odpowiedź: SEREK CAPRI zawartość białka (g) 10,3 Zawartość tłuszczu (g) 21,4 Zawartość węglowodanów (g) 3 Wartość energetyczna (kcal) 246 Wyniki dotyca 100 g produktu. Tak więc tłuszczu jest więcej niż 15%... A białka wcale nie jest tak dużo. Teraz mam pytanie do [...]
to nie sok czysty a napój stad nadzieja na 50% zawartość soku jest urojona :P na moje to jest tak 3/4 wody, 1/8soku z aloesu + 1/8 inneg osoku do smaku :P cośjak sok z żurawiny, litr za 7-8 pln w tym, że baząjest inne, tańsze warzywo lub owoc a żurawiny jest w tym 10-15% _Bastian_ dość dawno temu, z półtora roku ... i bez takich argumentów bo w [...]
[...] traciły na wartości? Jedzenie zaczyna się psuć pod wpływem wszechobecnych mikroorganizmów, np. bakterii czy grzybów. Niektóre produkty są szczególnie nietrwałe ze względu na zawartość łatwo ulegających gniciu białek lub szybko jełczejących tłuszczów. Największy wpływ na pogorszenie jakości artykułów spożywczych ma ich główny składnik - woda. Im [...]
Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale wlasnie byłam na pomiarach i: waga:57,5, zawartość tłuszczu:20,3, tłuszcz wewnętrzny: 1 pkt, zawartość mięśni: 75,65%, zawartość wody:59,1%, metabolizm: 1400kcal, wiek metaboliczny:12
Wiesz co przedstawie Ci stanowisko Instytutu Żywienia i Zywności w Warszawie na temat DO. Ich słowa z pewnością będą bardziej kompetentne od moich. A jeżeli uważasz że i tam mówia bzdury, to już nie wiem co ci poradzić. Zostaje już c chyba tylko Kwaśniewski "Ocena jadłospisów proponowanych w książce "Dieta Optymalna" przedstwiona [...]
czy zawartosc kapsulki Thermo Stima jest 'twarda' to znaczy we wszystkich kapsulakch jest wiaodmo sypki proszek, a tutaj natrafilem na kompletnie twarda zawartosc , nie sypka, w formie takeigo 'bobka' czy to normalne ?
[...] tym artykule zadnego badania na temat tkanki tłuszczowej. Natomiast w moim badaniu-jakby ktos nie umiał czytac ze zrozumieniem- byla badana nie tylko masa ciała, lecz masa, zawartość wody w organizmie i zawartosc tłuszczu. Zanotowano spadek i wody i tłuszczu. Każdy wie, że w saunie traci się głównie wodę i elektrolity. Nikt nie jest też na tyle [...]
[...] produkty spożywcze jak, podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa (chlorofil ma budowę chemiczną do hemoglobiny), groch, owoce, ostrygi, zioła. Istotny wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich przyrządzania. Podczas długotrwałego gotowania żelazo przedostaje się do wylewanej wody. Potrawy kwaśne przyrządzane w naczyniach [...]
Zawartość w jednej porcji * % VD ** Wartość energetyczna 38 kcal 2 Węglowodory 8.6 g Cukry 3.7 g Białka 0.72 g Tłuszcze 0 g Błonnik 0.73 g Magnez 52 mg Sód 9.5 mg Żelazo 1.8 mg Witamina C 2.4 mg Witamina B1 0.57 mg Witamina B6 0.28 mg Kofeina 0.48 g * Zawartość składnika w jednej porcji została wyliczona z próbki o wadze 50g [...]
[...] mogło, że składniki te umieszczane są w odżywce w celu „wzmocnienia anabolicznego potencjału”, to w efekcie pozwalają one przede wszystkim otrzymać wyższy wynik w badaniu na zawartość białka. Innymi słowy, dzięki tym związkom można sprawić, że odżywka składająca się w 50% z koncentratu serwatkowego , a w 10% z mieszanki wymienionych powyżej [...]
"Można śmiało zaryzykować stwierdzenie, że porcja odżywki białkowej w dużej mierze przypomina porcję chudego mięsa." źródło: https://potreningu.pl/articles/1106/jak-brac-bialko Czyżby? Zawartość białka w 100 gramach mięsa wieprzowego to 13% Taka sama (plus minus 1) jest w kiełbasie albo w metce (nie w metanabolu tylko w takim wyrobie [...]
[...] postanowiłem zmienić sposób przeliczania na ten typowo kulturystyczny o którym pisze koleżanka wyżej, liczyć bardziej ilość jedzenia i makro niż kalorie i "uśredniać" zawartość makroskładników w produktach np zakładam sobie, że 100g ryżu brązowego/basmanti/parabolicznego ma 80g ww, 100g masła orzechowego/migdałowego zawiera 50g tłuszczy w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] nic nie zdziałamy. Ostatecznym celem każdego z nas jest obniżenie BF (Body Fat) do jak najniższego poziomu by odsłonić naszą muskulaturę, o którą tak walczymy. U kulturystów zawartość tkanki tłuszczowej oscyluje w granicach 6-8%, u kobiet uprawiających sporty sylwetkowe np. fitness jest to ok. 12-15%. Jednak nawet w ich przypadku spożywane [...]
Nie jestem matka karmiącą, dziecko dostaje butelkę. Ile ma być tych warzyw i mięsa tzn. ile dekagramów, jakie mają to być warzywa czy może być marchew i jakie mięso kurczak czy bardziej tłuste. BIALKA TYLE ABY WYSZL OKOLO 1,5-2 G NA KG CIALA WARZYWA JESLI BEDA TO NISKOWEGLOWODANOWE (NISKOWW) TO DO BEZ OGARNICZEN, TAK TYLKO ABY DZIENNIE ZMIESCIC [...]
to jest to co udało mi się znależć o tym serku : Serek CAPRI typu włoskiego wyprodukowany jest z pełnowarotościowych białek serwatkowych - albumin i globulin , które zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne w proporcjach odpowiadających potrzebom organizmu ludzkiego. Albuminy i globuliny sa składnikami enzymów i hormonów niezbędnych do [...]
[...] energii był o 500 - 1000 kcal mniejszy niż wyliczony na podstawie masy ciała. Okres obserwacji wynosił 24 tygodnie. Oceniano wpływ leczenia na masę ciała i BMI, a ponadto na zawartość tkanki tłuszczowej i stężenie lipidów, oraz tolerancję diety. Po pierwsze, większy odsetek chorych przyjmujących dietę niskowęglowodanową ukończył badanie (76% vs [...]