[...] to: WPC (Whey Protein Concentrate) – ta frakcja białka występuje w odżywkach najczęściej. Jest dość ekonomiczny pod względem cenowym i ma w miarę dobrą wchłanialność i zawartość aminokwasów. Bardzo często jednak preparaty WPC wzbogacone są dodatkowymi składnikami takimi jak l-glutamina, witaminy i minerały, kreatyna itp. Czas wchłaniania [...]
[...] z dobrych źródeł. Np. oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, masło klarowane, jaja, mięso i ryby tłuste, z nabiału to parmezan i mozarella (również ze względu na sporą zawartość wapnia). Szynka sopocka - nawet jeśli na sznurku to jakąś etykietkę musi mieć - przeczytaj skład - jeśli mięso, sól itp. to ok a jak mnóstwo dziwnych substancji, [...]
[...] (ewentualnie świeże owoce- cały banan, 100g winogrona, 300 g malin czy jagód, a nawet truskawek). Można inne owoce, trzeba sprawdzić w kalkulatorze ich kaloryczność oraz zawartość węglowodanów (moja ulubiona wersja to – wsypujemy płatki, bakalie i olej kokosowy do miski, zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy pod przykryciem 10-15min. Dosypujemy [...]
Kolega mi to dał a mam 16 lat staż 1,5 roku na Silce I mówi że to są robione przez jego kolegę z angli i ze w tym jest hyperpamp creatina dużo zawartość cynku i innych ale coś w to.Nie wierzeee dziękuję za odp
[...] znowu głodna. 300g to naprawdę dużo, od czasu do czasu można, ale są też inne wartościowe źródła węglowodanów. W nadmiarze wszystko może zaszkodzić. Każdy produkt ma różną zawartość witamin, minerałów i innych substancji dlatego dieta nie powinna bazować na jednym produkcie, powinna być urozmaicona. Jak już muszą być płatki, to są różne rodzaje [...]
[...] znowu głodna. 300g to naprawdę dużo, od czasu do czasu można, ale są też inne wartościowe źródła węglowodanów. W nadmiarze wszystko może zaszkodzić. Każdy produkt ma różną zawartość witamin, minerałów i innych substancji dlatego dieta nie powinna bazować na jednym produkcie, powinna być urozmaicona. Jak już muszą być płatki, to są różne rodzaje [...]
[...] Źródła białka(B-T-W- na 100gram): -wątróbka wieprzowa (22-3,4-2) -wątróbka drobiowa(19-6-0) -wątróbka indycza(18-16-2) --- tłuste części zazwyczaj się usuwa także zmniejsza zawartość tłuszczu -serca drobiowe(16-9-0) -serca indycze(17-5-0) -serca wołowe(20-4-0) -żołądki drobiowe(18-4-0) -żołądki indycze(19-4-0) Powyższe podroby można kupić od [...]
[...] ułatwiają wypróżnianie. Zaleca się stosowanie jej w przypadku zaparć . Babkę płesznik można polecić osobom, które mają problemy żołądkowo - jelitowe, ze względu na sporą zawartość błonnika. Działa ona też osłonowo i przeciwzapalnie. Badania wskazały, że substancje zawarte w nasionach tej rośliny mają zdolność do regulowania poziomu glukozy [...]
Może ktoś wie, jaką jednostkę oznacza skrót IU, np. jak jest napisane na suplu zawartość składnika IU/mg. Jaka to miara i jak się odnosi do miligramów.
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/THERMO_STIM_i1209_d380x380.jpg Opis -Skuteczne działanie termogeniczne -Spala tłuszcz i dodaje energii -Przyspiesza przemianę materii Intensywnie ćwiczysz? Wylewasz z siebie siódme poty, a twoich mięśni wciąż nie widać? Ostro trenujesz, Twoja masa rośnie, a mimo to mięśnie są płaskie, obłe i "nalane tkanką [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Complete_Protein_i29942_d380x380.jpg Opis - Zawiera 6 różnych frakcji białek - Pyszny kremowy smak - Idealne o każdej porze dnia - Szybsza regeneracja Nowa innowacyjna formuła białka Complete Protein zawiera wszystkie dostępne źródła białka zwierzęcego najwyższej jakości pod wiodąca marką suplementów na świecie [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_Protein_i33284_d380x380.jpg Opis - Szybka wchłanialność - Pomaga w utrzymaniu oraz wzroście masy mięśniowej - Prezentuje wysoki poziom aminokwasów rozgałęzionych AllNutrition Whey Protein to odżywka wysokobiałkowa w której skład wchodzi czysty koncentrat białka serwatki bez dodatku innych mniej [...]
[...] nowotworów sutka, okrężnicy oraz jelita grubego. Przyczynia się do apoptozy, czyli zaprogramowanej śmierci komórek nowotworowych wątroby ludzkiej. Proces ten wspomaga wyższa zawartość witaminy A i D3. Stosowanie przez ludzi i podawanie zwierzętom suplementów z kwasem masłowym (maślan wapnia, cynku, magnezu, kwas masłowy związany z tłuszczem) [...]
Myślę że głównym powodem który warunkuje że sięgamy po ryby prócz tego oczywiście że są przepyszne jest zawartość kwasów Omega3. Jeśli by tak nie było każdy wolałby kupić tańsze, chudsze mięso np filet z kurczaka. Ryby są droższe, zazwyczaj trudniej się je przygotowuje, są tłuste. Ale właśnie tego tłuszczu w nich szukamy. Podaje zawartość Omega3 w [...]
[...] profilaktyki zdrowotnej i wspomagania wysiłku. Produkty sojowe są tanie, powszechne i łatwo dostępne. Na krajowym rynku pojawiła się seria produktów sojowych mianowanych na zawartość izoflawonów. Zabieg mianowania daje pewność, że substancje aktywne zawsze występują w produkcie w stałej określonej ilości. Domowy „anabolik" Jak [...]
Czy nie możemy ograniczyć się w tematach do tego czy środek działa/niedziała jest lepszy od tego czy tamtego labu boli po strzale nie boli ,trzyma stężenie ewentualnie tego co najbardziej brakuje na tym forum wstawiajmy badania na zawartosc substancji na zawartosc testa we krwi dzielmy sie zetelnymi opiniami a n ie ze kolega Zenka ktorego ja nie [...]
[...] co tak naprawdę zaspokoja połowę dziennego zapotrzebowania. Nie zawiera ona również glutenu, który może niektóre osoby uczulać. Niewątpliwą zaletą kaszy jest jej wysoka zawartość białka o całkiem dobrym aminogramie. Wnioski ? Warto jeść zarówno ryż jak i kasze gdyż oba te produkty mają wiele zalet. Pozdrawiam [...]
[...] też odkładane są w postaci glikogenu lub – tłuszczu. Ryż zawiera trochę więcej węglowodanów i trochę mniej białka i tłuszczu niż makaron czy pieczywo, ale biorąc pod uwagę zawartość wyżej wymienionych makroskładników można uznać, że produkty te mogą być stosowane zamiennie. Jednak gdyby zastanowić się głębiej, okazałoby się, że ryż ma pewną [...]
[...] siany byłby z dokładnie tej samej partii ziarna. Na skład odżywczy mają bowiem wpływ takie czynniki jak: temperatura i okres wegetacji, nasłonecznienie podczas wegetacji, zawartość poszczególnych pierwiastków w glebie. Na wartość odżywczą ma też wpływ wilgotność ziarna (zawartość wody zmienia przecież udział procentowy wszystkich składników), [...]