[...] osoby, które chcą stuningowac PLUTONIUM i dostarczyć razem z nim białko powinny mieszać go tylko z aminokwasami: ULTRA AMINO, AMINO ANABOL, MEGA BCAA, BCAA TST 4) zażywanie węglowodanów podczas treningu - PLUTONIUM zawiera relatywnie mało węglowodanów, dlatego nie będąc na ostrej diecie można stosować CARBO PLUS lub CARBO PUR podczas treningu [...]
[...] nadkompensacji. Metoda kilkudniowego opróżniania glikogenu, a następnie fazy ładowania jest na pewno znana większości z Was. Mogę zasugerować tutaj inną metodę ładowania węglowodanów. Po przeprowadzeniu treningu wytrzymałościowego trwającego około 1godz, obniżamy poziom glikogenu. Kolejne 3 dni stosujemy mniej intensywne treningi i dietę ze [...]
[...] mięśni. Głównym elementem niezbędnym do budowy mięśni jest białko, dlatego dieta na przyrost masy polega na spożywaniu większej ilości wysokiej jakości białek, a także węglowodanów złożonych, które chronią białko przed rozkładem. Najbardziej optymalny system zakłada, że należy jeść minimum 5-8 posiłków w ciągu dnia, z których każdy powinien [...]
[...] z niewielką zawartością tłuszczu (w postaci lecytyny i MCT). Nie zawiera substancji drożdżowych i skrobi. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka niskocząsteczkowych węglowodanów, wysokiej jakości hydrolizatu białka serwatkowego, aminokwasów, witamin i minerałów w optymalnych proporcjach dla szybkiego przyrostu masy i siły mięśniowej. [...]
[...] kawy. Dlatego nigdy nie rezygnuj ze śniadania, które musi dostarczyć organizmowi niezbędnego na początek dnia paliwa. Najlepiej, jeśli poranny posiłek składa się z porcji węglowodanów złożonych (zawiera je pieczywo i płatki śniadaniowe), cukrów prostych (z owoców lub dżemu) i lekkostrawnych białek z mleka lub fermentowanych napojów mlecznych. [...]
[...] warzywa kiszone, konserwowane lub marynowane. UWAGA: Banany, winogrona, figi, gruszki oraz wszystkie owoce suszone (rodzynki, figi, daktyle, śliwki) zawierają dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, [...]
[...] naszego repertuaru obróbki kulinarnej. Dlaczego ? Oto fakty Np.. frytki tak popularne w każdym barze lub restauracji, zawierają około 15% tłuszczu, do 555 wody, oraz do 30% węglowodanów i białek razem. Obliczmy teraz procentową wartość energii pochodzącej z tłuszczu dla 100.g frytek. ( Przypominam, że wartość energetyczna tłuszczy wynosi - [...]
[...] większość jogurtów znajdujących się na polskim rynku nie powinna być przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” [...]
[...] nigdy nie spożywajmy posiłków tłustych i bogatych w węglowodany gdyż właśnie to węglowodany powodują odkładanie się tłuszczy. Naszą dietę oprzemy na znacznej redukcji węglowodanów (może to objawiać się lekkim zmęczeniem organizmu w ciągu dnia, dlatego też, jeżeli w ogóle nie będziemy mieli sił to warto chociaż troszeczkę zwiększyć ich [...]
[...] fizycznego3. Oznacza to, iż każdy sportowiec, czy osoba aktywna fizycznie, aby profesjonalnie przygotować się do zbliżającego się wysiłku powinna dostarczyć zwiększoną ilość węglowodanów. Dzięki większemu spożyciu produktów węglowodanowych możliwe jest skuteczne zbudowanie odpowiednich zasobów glikogenu. Obecnie na rynku dostępne są różne rodzaje [...]
zaczerpnięte z www. bigpaker. net Węglowodany to przede wszystkim energia do treningów. Są niezbędne do pełnego wykorzystania białka przez organizm. Istnieją trzy rodzaje węglowodanów. Pierwszy to węglowodany oczyszczane, głównie cukier i słodzące dodatki chemiczne - żywność bezwartościowa. Nawet spożycie jednego dziennie produktu to już za dużo. [...]
[...] ile kalorii będziesz otrzymywał z białka 8. Odejmij od liczby uzyskanej w punkcie 5 wartość uzyskaną w punkcie 7. To co otrzymasz to kalorie, które będziesz dostarczał z węglowodanów 9. Podziel wynik uzyskany w punkcie 8 przez 4, a dowiesz się ile gram węglowodanów powinienneś dziennie spożywać " moje wyniki T 2000x0,15 = 300kcal 300kcal/9 = [...]
[...] wygląd bez uciekania sie do drastycznych posunięć dietetycznych. Jednak nie ma dobrej redukcji bez zwiększenia ilości spożywanego białka i zmniejszenia ilości spożywanych węglowodanów. Zarówno produkty nabiałowe jak i zboża (zwłaszcza te zawierające gluten), są uważane za najczęściej wywołujące reakcje alergiczne i niejedzenie ich przez parę [...]
[...] stężenie kreatyny w mięśniach w ciągu 5-7 dni. W celu zwiększenia zasobów kreatyny w organizmie czło- wieka zalecane jest do każdych 5 g kreatyny podać po 30 minutach 93 g węglowodanów. Jak już wcześniej wspomniano, obecność węglowodanów wpływa pobudzająco na uwalnianie insuliny przez trzustkę i w ten sposób zostaje zwiększony transport [...]
[...] poniżej obliczeniach pominięto 5 zawodników, którzy byli na diecie redukującej masę ciała, tzw.wagowiczów). Statystycznie istotne obniżenie w diecie zawartości węglowodanów o 30% w stosunku do wartości proponowanych przez Celejową(1981) czy Nockera(1980). Wzajemny stosunek ilościowy pomiędzy białkiem, tłuszczem i węglowodanami [...]