[...] na dystansie Ironman), stosujących diety nisko- i wysokowęglowodanowe. Sportowcy na diecie niskowęglowodanowej (LC) dostarczali 70% energii z tłuszczów i 10% energii z węglowodanów. Sportowcy na diecie wysokowęglowodanowej (HC) dostarczali 59% energii z węglowodanów i 25% energii z tłuszczów. Względna ilość białka w grupie LC były [...]
Wielu forumowiczow pisze do mnie na gg lub mail z prosba o doradzeniu im co i jak brac. 90% z nich "osłabia" mnie swoim poziomem wiedzy na temat planowanego cyklu. Pod wplywem tych rozmow przedstawiam ponizej kilka pytan ktore poczatkujacym w naszym dziale pozwoli zorientowac sie czy moga pomyslec juz o towarze, czy tez zdecydowanie powinni go [...]
[...] czyli 800kcal.) Jeżeli do tego dodamy 25% tłuszczu ( czyli ok. 1000kcal) to siłą rzeczy na węglowdany zostaje 2200 kcal (4000-800-1000=2200). 2200kcal odpowiada zatem 550g węglowodanów. Jeżeli nie chcemy lub nie możemy zjeść tyle węglowodanów to oczywiście nie musimy. Wtedy jednak niedostatek energii z węglowodanów powinniśmy zastąpić [...]
[...] preparatów węglowodanowo-białkowych, zawierających optymalny skład podstawowych substancji odżywczych. Odżywki te zawierają od 15% do 30% białka. Relacja białka do węglowodanów wynosi zazwyczaj 1:5 (1:3 lub 1:4). Zachowanie takich proporcji makroskładników oraz dodatkowa porcja kalorii pozwala na maksymalne wykorzystanie białka do [...]
[...] późno i nie śpiesz się w jedzeniu. Znowu troszkę teorii. Na każde 100 kalorii dostarczonych z białek organizm zużywa 20% do strawienia i wchłonięcia. Na każde 100 kalorii z węglowodanów organizm zużywa 10-12% na te same czynności co w przypadku białka, zaś jeżeli chodzi o tłuszcze to organizm spali ich jedynie 5% do strawienia i ich absorbcji. [...]
[...] regenerację mięśni, ich mega duży rozrost z jednoczesną minimalizacją odkładania się tkanki tłuszczowej na kaloryferze. Zaczynając od optymalnej proporcji białek do węglowodanów, ilości węglowodanów w jednej porcji a kończąc na dodaniu do składu D-pinitolu, ekdysteronów i saponin steroidowych widzimy, że po Creasteronie możemy spodziewać [...]
[...] kg masy = 146g węglowodany 6g na kg masy = 438g tłuszcze 1,5g na kg masy = 109,5g 1 posiłek 5:00 165g płatków owsianych 603 kcal (19,64 g białek; 11,88g tłuszczy; 114,35g węglowodanów) 500ml mleka (dokładniej robie sobie kakao bo je bardzo lubie a płatki z mlekiem mi nie wchodzą) 300kcal (15g białek; 16g tłuszczy; 23,5g węglowodanów) kiedyś [...]
[...] 400 gramów białek, powinieneś także przyjmować w diecie połowę tej ilości w węglowodanach, czyli 200 gramów. Czyli około 4,5 grama białek na kilogram wagi ciała i 2,25 węglowodanów. Moje ulubione źródła węglowodanów to owsianka (nie ta błyskawiczna, w której jest pełno cukru), ciemny ryż, biały ryż na parze, makaron (poza sezonem pokazów), [...]
[...] diety, opierać się na ogólnych węglowodanach. One znajdują się w naturalnych źródłach jak: owoce, warzywa i ziarna zbóż. Dla rozwoju mięśni, powinno się spożywać około 4 g węglowodanów dziennie na każdy kilogram wagi ciała. To zwiększa ogólną ilość kalorii do około 65-70%. Ograniczyć dopływ tłuszczów. Jest to szczególnie ważne dla kobiet, [...]
[...] Opis - Skuteczne, szybkie i bezpieczne zwiększenie masy ciała - Pomaga zwiększyć moc i wydajność - Wysoko energetyczny kompleks węglowodanów - Mieszanka 4 białek - Wzmocniona monohydratem kreatyny, L-glutaminą, BCAA, tauryną - Wzbogacona witaminami, minerałami i pierwiastkami śladowymi - Dobrze [...]
[...] tej części, której warto posłuchać Cassandra najpierw mówi o ciałach ketonowych i ketozie, o oporności niektórych osób na możliwość wejścia w nią. Sama musiała obniżyć ilość węglowodanów do 20 g na dzień i pić olej MCT by to nastąpiło. Następnie zaczyna mówić o nowym badaniu jakie nadal jest prowadzone(część wytypowanej grupy - 60 osób przeszła [...]
[...] amylazom) i po stosunkowo krótkim czasie przedostają się z żołądka do jelit.Podyktowane jest to faktem ze w soku żołądkowym nie występują zande enzymy dokonujące trawienia węglowodanów (w przeciwieństwie do soku jelitowego w którym występuje duza ilość enzymow amylolitycznych) jeśli do posiłku spozytego na godzine przed treningiem dodamy mięso [...]
[...] XPLODE POWDER - witamina B6, która wchodzi w skład wielu enzymów biorących udział w przemianach metabolicznych, jak również bezpośrednio uczestniczy w przemianach węglowodanów (tworzenie i rozkład glikogenu mięśniowego) i tłuszczów, dodatkowo nasilając pozyskiwanie energii. Witamina B6 jest niezbędna w produkcji hemoglobiny i poprzez [...]
[...] produktem spożywczym, co wynika z porównań jego składu z innymi cennymi warzywami liściastymi: szpinakiem i burakiem liściowym. Ma trochę więcej białka, nieznacznie więcej węglowodanów i tłuszczu, 2 razy tyle włókna (błonnik, cenny w naszej diecie), prawie 3 razy tyle wapnia, 2-3 razy tyle żelaza, 1.5-2 razy tyle fosforu, a co najważniejsze [...]
[...] Poliquin No wiec dobrze, czerwone wino przynosi pewne korzyści dla zdrowia, ale co z alkoholami? Wódka, rum, gin jak i pozostała reszta są drinkami o zerowej zawartości węglowodanów (zakładając, że nie dodajcie do nich wysokokalorycznych, bogatych w cukier napojów, które mogą być zabójcze). Więc co z nimi? Gin, wódka, oraz whiskey [...]
[...] CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: nie CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO): od stycznia do maja 2018 lchf (ok. 50g węglowodanów dziennie, kaloryka jeśli dobrze pamiętam ustawiona na ok. 1800, ale rzadko kiedy do niej dobijałam- schudłam wtedy do niecałych 60kg bez żadnych ćwiczeń), [...]
[...] zdarzają się nawet godzinne. Trening wypadałby w dni robocze przed godziną 19. Ciężka sprawa z bardzo ważnym posiłkiem przedtreningowym. No i potreningowy (czyli duża dawka węglowodanów) wypadałby o godzinie ok 20:30. Może ostatni posiłek mógłbym jeść o godzinie 23, a tą godzinę odsypiać w pociągu (teraz chodzę spać o około godziny 22). Poniżej [...]
[...] Ilość serii na duże grupy to 5 - 6 (wraz z rozgrzewkowymi) i na małe grupy 4 - 5 (wraz z rozgrzewkowymi)." Odżywianie i suplementacja w Cyklu II Zmniejszona nieco podaż węglowodanów (do 4,5g na kg masy ciała) podyktowana jest dalszym „utwardzaniem" sylwetki. Z podobnych względów obniżeniu uległa także ogólna kaloryczność diety. „Zdrowe [...]
[...] warzywa kiszone, konserwowane lub marynowane. UWAGA: Banany, winogrona, figi, gruszki oraz wszystkie owoce suszone (rodzynki, figi, daktyle, śliwki) zawierają dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, [...]