łuszcze - składnik pokarmowy, są obok węglowodanów i białek trzecią podstawową grupą składników pokarmowych spełniającą w organizmie głównie funkcję energetyczną. Wchodzą w skład tkanek organizmu i zapewniają przechowywanie substancji regulujących rozpuszczalnych w tłuszczach jak np. witaminy A, E, D i K. Tłuszcze stanowią dla organizmu [...]
[...] produktach. Aha. Białko najlepiej przyswaja się do 40 min. po treningu. Białko to nie wszystko. Do tego obowiązkowo trzeba jeść węglowodany. Jeśli będziesz miał niedobór węglowodanów to organizm nie będzie miał energii żeby przyswoić białko. Białko to takie malutkie "cegiełki" twoich mięśni, a węglowodany to energia, żeby te [...]
[...] Kreatyna wiąże wodę w komórce i zwiększa jej objętość. 5. Zwiększa wchłanianie białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa 6. Energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude [...]
Czytalem ze aby przybyc nalezy jesc 6 g weglowodanow i 2 g bialka na kg masy ciala.Niemam az takiego apetytu aby jesc kilka obiadow lub az tak wiele jesc.Czy moglbys mi doradzic co mam jesc co ma najwiecej weglowodanow i bialka.Cos czym sie nienajem i bedzie mialo weglowodany i bialko .Z gory dziekuje Lipa
[...] , wielkość jego zasobów ma szczególne znaczenie podczas wykonywania długich lub intensywnych wysiłków fizycznych. W czasie trwania treningu, zapasy zgromadzonych węglowodanów w mięśniach ulegają zmniejszeniu, co w konsekwencji prowadzi do spadku efektywności pracy. Przed przystąpieniem do kolejnego treningu należy uzupełnić powstałe [...]
[...] wysiłku fizycznego nie jest jednak możliwe. Największy, bo aż 90% udział tłuszczu w pokrywaniu potrzeb energetycznych mięśni obserwujemy w spoczynku. Podczas wysiłku udział węglowodanów jest tym większy im wyższa jest intensywność wysiłku i krótszy czas jego trwania. Dlatego w czasie trwających kilka godzin lekkich wysiłków udział tłuszczu w [...]
Na pewno opcja odżywki białkowej i osobno węglowodanów będzie dużo bardziej praktyczna niż połączenie ich w jednym produkcie. W takiej sytuacji możesz używać białko wtedy, kiedy je potrzebujesz, a mając połączony produkt nie rozłączysz już białka od węglowodanów. Jeżeli chcesz dobrej jakości węglowodany to polecam zakup Quamtrax Instant Oat Flour [...]
a ja nawet przy małych dawkach kreatyny miałem wrażenie, że mnie "zalało". Przy zmniejszeniu ilości węglowodanów ten efekt zniknął. Wątpię, żeby to "zalanie" było tylko efektem zwiększenia ilości węglowodanów. Myślałem także o wpływie kreatyny.
jesli nie potrzebujesz dodatkowych kalorii/weglowodanow - towja dieta jest pod tym wzgeldem OK to gainera nie kupuj - to najważniejsze i odpowiadające na twoje pytanie zdanie w tym poście, jak dostarczasz wystarczająco dużo kalorri/weglowodanów z diety a do tego kupisz gainera i będziesz go pił, to prawdopodobnie zrobi sie z Ciebie buła, [...]
[...] poziom cukru we krwi, ale również sprzyja odkładaniu się tłuszczu. Dlatego produkty o wysokim IG mogą przyczyniać się do odkładania tkanki tłuszczowej. Zdrowe źródła węglowodanów, takie jak płatki owsiane, kasza czy ryż basmati, zawierają więcej błonnika i składników odżywczych, takich jak witaminy i minerały, które są korzystne dla skóry [...]
[...] przy wymiarach http://www.sfd.pl/Pierwszy_cykl-t480829.html z dieta : Ilość spożywanego białka : ok. ,2,5 g/kg Ilość spożywanych węglowodanów : nie mam pojecia Ilość spożywanych tłuszczów : nie mam pojecia i po cyklu wkleja taka ankiete : Płeć : Mężczyzna Wiek : 21 Waga : 77 Wzrost : 170 [...]
"Nie siejmy paniki, najdluzej zyjace narody (za wyjatkiem eskimosow) to narody w ktorych diecie udzial weglowodanow jest wysoki ale sa to weglowodany proste nie majace tak silnego wplywu na produkcje insuliny i mysle, ze to hustawka insulinowa a nie wysoki udzial weglowodanow w diecie miala najwyzszy wplyw na wyniki badan." Coś chyba nie [...]
A na opakowaniu pisze 12g białka/100g a ja na jednym posiedzeniu wcinam 250g kus-kus 15g, fasola, groch, słonecznik chyba po 20 biorąc pod uwagę proporcję 1g białka - 5-6 g węglowodanów to produkty zbożowe zawierają więcej białka niż węglowodanów ! Szybciej to kalorii będzie niedobór niż białka - ale można wcinać ryż, banany, rodzynki. Mniam!!!
[...] minus wiek) hmmm dieta na odchudzanie moowisz może postarasz się ją sam ułożyć proporcje ogólnie powinny wyglądać tak ok 2-3 białka/kgmc ok 1g tłuszczy/kgmc ok 3-5g węglowodanów/kgmc ja proponooje 2.5 g białka na kgmc 1g tłuszczy na kgmc 4g węglowodanów na kgmc ten link powinnien ci pomooc w jej ułożeniu : Samodzielne ukladanie [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Zmieniony przez - [...]
~~Wiem zeby byly efekty treningu to musi byc specjalna dieta.Mój ojciec mi mowil bym na zadne diety nie przechodzil,radzil mi odrzucic,slodycze,fast food-y oraz słodkie i gazowane napoje.Polecił mi zebym jadl duze ilosci bialka i weglowodanów(mięso,ryby,twaróg,jajka,jogurty itp.),pic duzo wody oraz spozywac duze ilosci ważyw i owoców. hmm tata [...]
MHP-Up Your Mass Up Your Mass The Most Powerful Weight Gainer Ever Developed Zaawansowany profil odżywczy MHP Up Your Mass dostarcza węglowodanów, białka i tłuszczów w precyzyjnie określonych proporcjach (45/35/20), dzięki czemu Twój organizm może zdobywać siłę i masę mięśniową bez gromadzenia tkanki tłuszczowej! Czy jesteś zawodowcem robiącym [...]
[...] dla prawidłowego metabolizmu, gdyż rano nasz organizm potrzebuje dużo energii do prawidłowego funkcjonowania. Badania medyczne dowiodły, że niedostarczenie cukrów prostych i węglowodanów znacznie obniża sprawność pracy umysłowej. Co więcej, rezygnacja ze śniadania grozi tym, że w porze lunchu będziemy wygłodzeni, „pochłoniemy” [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów