Cześć! W momencie gdy chcesz schudnąć na pierwszy plan wychodzi odżywianie, ponieważ gdy nie unormujesz swojego jedzenia jest wysokie prawdopodobieństwo, że nie schudniesz. Aby unormować swoje żywnie rozpocząłbym od wyliczenia ile kalorii potrzebujesz (1500 kcal może być zdecydowanie zbyt małą ilością). Do wyliczenia ilości kalorii polecam [...]
[...] Nie zawsze dba o jakość spożywanej żywności, często wpadają potrawy mocno przetworzone, nie dba o odpowiednią podaż poszczególnych makroskładników białka, tłuszczy, węglowodanów. W tej materii trzeba zacząć od podstaw. Wyeliminować przetworzone jedzenie, skupić się na jego jakości, samemu przyrządzać większość posiłków. To są absolutne [...]
Faktycznie niektóre osoby są wrażliwe na małą ilość węglowodanów, która jest zawarta w odżywkach białkowych. Dlatego sugeruje wypróbować te dwa produkty: Iso Whey Zero z Biotecha lub Whey Gold Standard od marki Optimum Nutrition. Ten ostatni jest tolerowany nawet przez osoby o niezwykle wrażliwych jelitach. Przeczytasz o tym w poniższym artykule. [...]
[...] Nie widzę przeciwwskazań sam bardzo często w zależności od pracy trenuję z samego rana i nie widzę problemów, staram się jednak wcześniejszego dnia wieczorem zjeść więcej węglowodanów, ale jeśli Tobie się tak ćwiczy dobrze ewentualnie nie masz możliwości w innych godzinach to nie ma problemu większego i możesz tak trenować. Zmieniony przez - [...]
[...] Nie tracą one jednak składników odżywczych w postaci białek, tłuszczów (tutaj jest ewentualnie możliwość wytopienia się części w wyniku wędzenia lub pieczenia) czy węglowodanów. Straty są w przypadku witamin i nieznacznie również składników mineralnych. Polecam poczytać więcej na ten temat w artykule poniżej: [...]
1. Wylicz zapotrzebowanie kaloryczne (wzór masz w podwieszonych) i od tego odejmnij 300-500 kcal. 2. W podwieszonych masz też info nt wartościowych białek, węglowodanów i tłuszczy więc zapoznaj się z nimi. O śmieciowej paszy zapomnij - im szybciej tym lepiej. 3. 3x w tygodniu zrób trening z podstawowymi ćwiczeniami (też masz w podwieszonych). I [...]
[...] kogoś bardziej doświadczonego. Dieta jest sprawą fundamentalną, bez odpowiedniego odżywiania czyli dostarczenia organizmowi wszystkich niezbędnych makroskładników białka, węglowodanów, tłuszczy organizm nie będzie miał z czego budować naszych upragnionych mięśni. Ważne są także witaminy, mikroelementy, odpowiednia ilość wody. Informacje jak [...]
ogolnie sytuacja wyglada tak, skoro masa ciala stoi w miejscu a sylwetka sie nie zmienia, to znak, ze nadal zbyt m,alo jesz:-) bno chyba, ze druga opcja masz zaburzenia trawienia i to co zjadasz nie jest wykorzystywane przez Twoj organizm. jak masz bole brzucha, wzdecia, czy rzadki stolec lub zatwardzenie, to znak, ze z trawieniem jest cos nie [...]
W tej chwili mam dietę 50% węglowodanów 30% tłuszczu 20% białka korzystam z cateringu 3000kcal do tego dwa banany i wypijam trzy razy białko czyli plus 800kcal i waga poszła w górę o 10kg przez 4miesiace i zawsze w tygodniu było 1kg czy w 4 tygodnie 3kg teraz idzie bardzo powoli w tydzień max 0.5kg.
[...] nad głodem i cukrem we krwi. Postaraj się również rozłożyć białko równo na posiłki jeżeli jesz 5 posiłków to w każdym celuj w tą samą ilość. Jezeli chodzi o podział węglowodanów czy tłuszczy na posiłki, to nie ma z tym takich zaleceń. Możesz raz mieć Białko plus Tłuszcz a raz Białko plus Węglowodany. Zmieniony przez - FighterX w dniu [...]
artbody93 a z 2 razy w miesiącu, oczywiście zaliczam tu też tradycyjny polski obiadek u babuni, który jest pełen węglowodanów. Piwo natomiast piję co tydzień, co dwa bo po prostu lubię. Co do tych 50-70 gramów węgli to tyle mniej więcej wychodzi do mojej wagi proporcja diety optymalnej 3,5-2,5:1:0,5-0,8 T-B-W Jana Kwaśniewskiego, który mówił, żeby [...]
Dobra, to ja już wiem w czym tkwił mój problem. Tylko mi się wydawało że miałem dobrą dietę, w końcu po 5 miesiącach zobaczyłem że jadłem 500g węglowodanów dziennie, i zaledwie 100g białka, a tego białka przy 90kg potrzebuje znacznie więcej. Myślę że od dzisiaj będe już rósł.
//Białka// Glownym zrodlem bialek sa takie produkty, jak: mieso,ryby,jaja,mleko i nasiona roslin straczkowych. Bialka stanowia material budulcowy potrzebny wszystkim organizmom do wzrostu i regeneracji zuzytych badz uszkodzonych tkanek; tylko w szczegolnych warunkach (w razie braku innych zrodel - weglowodanow lub tluszczow) sa zuzywane jako [...]
[...] tutaj odpowiedz jest prosta . Musisz zabrać się za prawidłowe odżywianie , wdrożyć trening siłowy. Nadmiar spożywanej energii, zwykle kalorii pochodzących z tłuszczów i/lub węglowodanów, jest przechowywany w postaci glikogenu w mięśniach i wątrobie, a także w komórkach tłuszczowych w postaci trójglicerydów. W ten sposób Twoje ciało oszczędza [...]
Witam , tutaj nie ma filozofii . Widocznie te 3 tys kcal które zjadałeś nie powodowały u Ciebie odpowiedniej nadwyżki kalorycznej . Druga sprawa wielu osobom wydaje się, że brak przyrostów masy mięśniowej związany jest ze zbyt niską intensywnością treningu bądź niedostateczną podażą białka. Tymczasem tempo przyrostu masy mięśniowej nie jest [...]
[...] wzorem i zacząć od zerowego bilansu kalorycznego przez pierwsze dwa tygodnie. 2 gramy białka na kilogram masy ciała, minimum 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Poza tym, masa ciała nie jest miarą efektów. To ile ważysz nie określa tego, jak wygląda sylwetka. Polecam skupić się na obwodach ciała i zdjęciach sylwetki, a [...]
Witaj! Najlepiej wybrac takiego, ktory będzie składem odpowiadał posiłkowi Celuj w gainer ktory ma minimum 20% bialka, czyli na 100g prochu bedzie 20g bialka, reszta weglowodanow. To taki wybor ktory da Ci mozliwosc dostarczenia sensownych makro. Serious ma 25g bialka na porcja 167g Mutant 30g w porcji 285g wiec obie opcje sa troche slabe zerknij [...]
[...] miałaby miejsce dłuższy czas, a nie zaledwie kilka dni. Sugeruję zakupić odżywkę białkową. Do tego np. jakieś masło orzechowe i dodawać je wraz z owocami do ryżu, płatków zbożowych, kaszy, itp. Wszystko to można zblendować do konsystencji koktajlu. Jakość węglowodanów będzie dużo lepsza. https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Pro_Whey-opis40180.html
Jak najbardziej, mąka ryżowa, czy też owsiana może być bazą węglowodanów np. w koktajlu, którego będziemy spożywać bez żadnej obróbki. W sprzedaży nasz nawet opcję mąki ryżowej smakowej, właśnie do tego typu posiłków, jak i omletów/naleśników. Kwesta przede wszystkim tego, jak Twój układ trawienny zareaguje na ten produkt. Większość osób raczej [...]
[...] w formie koktajlu, czy każdy składnik osobno jako dodatek do posiłku. To na co sugeruję zwrócić uwagę, to urozmaicenie diety. Masz do wyboru różne źródła białka, tłuszczów i węglowodanów, więc nie widzę specjalnego powodu ku temu, aby ograniczać się tylko do tych trzech. [...]