[...] 2. Wpływ BCAA 3. Dawkowanie BCAA 4. Postać BCAA 5. Koszt 1. Kiedy warto stosować? Przyjmowania BCAA przynosi największe korzyści w przypadku, gdy: -niska podaż węglowodanów, -poziom tkanki tłuszczowej jest niższy, -jednostki treningowe są intensywne i następują po sobie w krótkich odstępach czasu, -kaloryczność diety jest niższa. [...]
"sniadanie: 3plasterki szynki, 3 plasterki sera żółtego , 2 kajzerki sok pomaranczowy w szkole: 2 kanapki z szynka i serem plus cos slodkiego obiad: pierś z kurczaka(150g chyba) ryz(200g) i marchewka tarta(100g) trening 30 nim. po treningu 35g Whey pro isolate kolacja: jajecznica (150g) 3 kromki chleba białego i sok pomaranczowy godz. [...]
Mozesz wziasc carbo ewentualnie gainera.Zarowno jeden produkt jak i drugi zapewnia spora ilosc weglowodanow.Dobrym wyjsciem bedzie takze tauryna ktora w jkapsulkach bedzie Ci latwo dawkowac w warunkach obozowych. Carbo lub gainera dawkuj po treningu lub jako uzupelnienie posilkow pomiedzy nimi.
ja bym tu stawiał na takie proporcje ! -2-3g białka/kg/mc -1g tłuszczy/kg/mc -3/4g węglowodanów/kg/mc - -5g ww zalecałbym dla osób bardzo aktywnych fizycznie ! ..
[...] z przyjmowania BCAA i większe dawki tych aminokwasów warto stosować w przypadku, gdy: -poziom tkanki tłuszczowej jest niższy, -kaloryczność diety jest niższa, -niska podaż węglowodanów, -jednostki treningowe są intensywne i następują po sobie w krótkich odstępach czasu. Tym samym, przy niewielkiej objętości, częstotliwości i niewielkiej [...]
omg przyczepiasz sie do dokladnych wartosci bialek tluszczy i weglowodanow a Twoja dieta wyglada.. dziwnie pod koniec dnia dostarczasz tyle ile trzeba do zrobienia "normy" a co z posilkiem przed/po treningowym? nie od parady spozywa sie dana ilosc danych skladnikow o danych porach.
[...] produkowanego przez tarczycę metabolicznego hormonu T4 (analog naturalnej tyroksyny). Jest to prekursor silniejszego T3. Podobnie jak on odpowiada za przemianę materii - węglowodanów, tłuszczy oraz białek i wyznacza tempo metabolizmu. Nie jest on jednak tak silny i aktywnością równy jest T3 w 20% jednak ma mniejsze skutki uboczne. Im poziom [...]
[...] posiłków w naszej diecie ma niezmiernie istotne znaczenie. Nie tylko w kwestii dostarczenia odpowiedniej ilości kalorii i makroskładników, w postaci białek, tłuszczów i węglowodanów, ale również w smakowitości spożywanych przez nas posiłków. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, ale kształtowanie sylwetki jest procesem, który nie trwa [...]
[...] się 2g białka zwierzęcego na kg masy ciała ale przez te dzienniki jest to teraz trochę bardziej orientacyjne bo orzechy czy płatki podbijają to białko w tabelach. Rozkład węglowodanów i tłuszczy jest niestety nieregularny, spowodowane jest to głownie faktem że jak już nie wyrabiam z kcal to dopiero podbijam tłuszczami, ale czasem tak się [...]
[...] zniweluje negatywnych skutków, jakie spożycie takiej żywności wywołało. Dla Ciebie bardzo ważny jest posiłek spożyty bezpośednio po treningu: powinnaś wrzucić spory ładunek węglowodanów prostych, najlepiej w kombinacji z odżywką białkową (izolat). To oczywiście byłoby optymalne rozwiązanie. Jeśli coś stoi na przeszkodzie (finanse, brak miłości [...]
[...] od celu diety, określamy ilość makroskładników. Tradycyjnie w diecie zbilansowanej będzie to: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Dlatego minimum 1 g tłuszczów, ponieważ mają one istotne znaczenie w kwestii regulacji gospodarki hormonalnej. Zbyt mała ilość, przez dłuższy czas mogłaby [...]
lukas222 - coś ci się pochrzaniło, wafel ma 80 gram węglowodanów w 100 gramach wafla. 1 sztuka ma 35 gram Więcej cukru ma chyba tylko cukier w kostkach, a i to nie wiadomo
[...] która się rozwija, i dobra dieta ma tutaj niebagatelne znaczenie, tym bardziej jeśli jesteś osobą aktywną fizycznie. Zadbaj więc o odpowiednią podaż : -białek zwierzęcych -węglowodanów -tłuszczy -witamin i minerałów, a więc spożywaj duże ilości owoców, warzyw czy soków świeżowyciskanych. Dzięku temu organizm będzie miał sprzyjające warunki [...]
[...] nie do końca jest to prawda. Wiele zależy od tego, co znajduje się w składzie chleba, czy bułek. Mąka pszenna, przetworzona nie jest zbyt dobrej jakości źródłem węglowodanów, więc jak najbardziej białe pieczywo nie jest pożądane. Jakie więc pieczywo jest dobre pod względem jakości i można je włączać do diety? Uwagę należy zwracać na [...]
Znalazlem produkt firmy Nutrend Whey garnier o pojemnosci 6kg+1kg gratis za cene ok.150zl. Co sadzicie o tym produkcie ? Czy jest wart uwagi ? 12% bialka, 78% weglowodanow z tego co widzialem. 2 problem czy przy zazywaniu tego produktu nie bede mial wiekszych problemow z tradzikiem (bo od kilku lat z nim walcze :/ ) Pozdrawiam