[...] celem jest budowa masy mięśniowej. Pozostaje już tylko rozkład kalorii na zalecane ilości makroskładników. Są to 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pamiętać należy o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Wśród zalecanych źródeł składników odżywczych, na jakich warto oprzeć [...]
Nie zauważyłem - sorry. Przy 1g tłuszczu na kg ciała wychodzi aż 6,7g węglowodanów na kg ciała co daje dla mnie 470g węglowodanów dziennie. Aż tyle jest ok? Zmieniony przez - futuresportsman96 w dniu 2016-12-31 16:41:56
[...] OLIMP BCAA to nowoczesna formuła ze znaczną przewagą izoleucyny - najważniejszego aminokwasu rozgałęzionego. Izoleucyna jest jedyną substancją regulującą, albo przemiany węglowodanów, albo tłuszczów, w zależności od aktualnych potrzeb energetycznych organizmu. Unikalny jest również jej wpływ na metabolizm tkanki tłuszczowej. Tłuszcz [...]
[...] OLIMP BCAA to nowoczesna formuła ze znaczną przewagą izoleucyny - najważniejszego aminokwasu rozgałęzionego. Izoleucyna jest jedyną substancją regulującą, albo przemiany węglowodanów, albo tłuszczów, w zależności od aktualnych potrzeb energetycznych organizmu. Unikalny jest również jej wpływ na metabolizm tkanki tłuszczowej. Tłuszcz [...]
[...] pasteryzowanego, - soli, - regulatora kwasowości, - kwasu cytrynowego. W 100 g ma 190 kcal, w tym: - 14 g tłuszczy (w tym 9,8 g kwasów tłuszczowych nasyconych), - 3,6 g węglowodanów (w tym 3 g cukrów), - 12 g białka, - 0,5 g soli. Zazwyczaj wykorzystuje się go do sałatek, czy z powodzeniem robi się z niego pastę na chleb. Natomiast w [...]
[...] tłuszczu się "spali"(jeżeli będziemy trzymać bilans 0). Po drugie np. kasza czy płatki owsiane tak szybko znowu się nie wchłaniają. Spożywając tłuszcze zamiast węglowodanów, moim zdaniem, rozciągamy kalorie na dłuższy okres czasu. I samo to już powoduje, że jest lepiej. Być może ta różnica nie jest tak widoczna gdy się je bardzo [...]
[...] brakuje więcej białka niż weglowodanów (ale niejestem do końca pewien) :) dziennie jem ze 3 jajka, kostke sera białego chudego, orzechy hmmm co tam jeszcze ... jeśli chodzi o białko to to jem napewno codziennie :) jeśli chodzi o węglowodany to jem dziennie 2-3 woreczki ryżu i ... niewiem co jeszcze :) to może jednak brakuje mi węglowodanów :D
[...] żywieniowego. W ich skład wchodzą węglowodany i białko. Niekiedy również dodatki tłuszczów MCT, kreatyny, czy innych aminokwasów. Z reguły jednak podstawa to około 70% węglowodanów i 20% białka, czyli typowe wartości występujące w posiłkach, jak np. worek ryżu i kanałek mięsa. Łatwo więc domyślić się, w jakim celu stosuje się tego typu [...]
[...] posiłku. Około 20-25 g białka na 100 g odżywki sprawdza się idealnie, jako zamiennik posiłku. zawartość 50% białka - tzw. bulki, czyli odżywka o zawartości białka i węglowodanów w proporcji ok 50/50. Produkt dla osób, które potrzebują głównie białka z niewielkim dodatkiem węglowodanów w diecie. Jeśli chodzi o dawkowanie gainera na Twoje [...]
[...] prawie identyczny jak tradycyjnych chipsów. Również prawie identycznie wygląda to w przypadku składu. Zawierają one w 100 g 561 kcal, w tym 1 g białka, 37 g tłuszczów i 60 g węglowodanów. Jeżeli lubisz chipsy, a chcesz produkt trochę lepszej jakości, to lepszym rozwiązaniem będzie zakup Lay's chipsów z pieca, które mają zdecydowanie mniej [...]
[...] którą opisujesz ma szerokie zastosowanie we wspieraniu wielu osób podczas etapów redukcyjnych, jakościowych, ale także typowo masowych, gdzie spożywane są duże ilości węglowodanów, tłuszczy, kalorii. Wszystko to po to, aby wspierać i regulować gospodarkę insulinową organizmu. Koledzy niżej opisali już podstawowe kwestie w tej materii. Ja [...]
[...] Warto wspomnieć że zwiększoną skuteczność przynosi stosowanie johimbiny w połączeniu z kofeiną. W suplementacji johimbiną bardzo ważna jest również dieta, w której ilość węglowodanów powinna być na dość niskim poziomie. Duże ilość węglowodanów osłabia działanie johimbiny. Jednakże suplementacja johimbiną niesie ze sobą szereg skutków [...]
ja zrzucilem szybko i duzo z 104 na 95 kg na diecie z przewaga bialka i tluszczy i mniejszej ilosci weglowodanow - warzywa kasze ( jaglana i gryczana -wolno sie wchlania ) a teraz mam bialkowo tluszczowa wiec cos innego ale obciecie nie zdrowych weglowodanow i z wysokim ideksem duzo robi :)
[...] składników. Lekarze ostrzegają przed zawałem, rakiem i udarem mózgu, którym sprzyja nadmiar tłuszczu. Odchudzanie? To tylko utrata wody, bo traci się ją przy ograniczeniu węglowodanów. Wyjaśnienia fenomenu diety podejmuje się prof. Ida Kinalska z białostockiej Akademii Medycznej. Jej zdaniem, chorzy na cukrzycę mogą się lepiej poczuć, bo [...]
[...] Niezbędny jest odpowiednio dobrany trening siłowy. Spis treści: Po pierwsze: dzienne zapotrzebowanie kaloryczne! Po drugie: nadwyżka energetyczna Po trzecie: ile białka, węglowodanów, tłuszczu? Po czwarte: trening! Po piąte: regeneracja! Po szóste: suplementy! Po pierwsze: dzienne zapotrzebowanie kaloryczne! Aby postępy były [...]
Witam Gainer to odżywka zbudowana głównie z węglowodanów. Zawiera ona również niskie ilości białka . Stosujemy ją najczęściej po to, by uzupełnić kalorie w naszej diecie. Jednak tutaj warto pamiętać, iż najczesciej nie mamy problemu z dostarczeniem węglowodanów gdyż są one łatwo dostępne i tanie. Zawierają je chociazby: ryż, makarony, ziemniaki, [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] Dodajemy lub odejmujemy około 400 kcal do/z zapotrzebowania i dzielimy otrzymany wynik na makroskładniki: 2 g białka/kg masy ciała, 1 g tłuszczów i reszta węglowodanów. Następnie ustalamy ilość posiłków, która będzie nam pasowała i łączymy ze sobą źródła składników odżywczych w posiłki. Będą to źródła białka: [...]
[...] kcal. Następnie dzielimy otrzymaną wartość na zalecane ilości składników odżywczych, a są to: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Warto pamiętać o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Mając określoną ilość makroskładników, komponujemy posiłki z zalecanych [...]
Więc waże 65 kg więc według tego co powiedziałeś powinienem jeść dziennie 130 g białka i 330 g węglowodanów dzieląc to na pięc posiłków to będzie 25 g białka i 65 g węglowodanów??tak??Oki dzięki za wszystkie odpowiedzi już nie będę Cię męczył tymi pytaniami.Dzięki