[...] wodę. Arbuz np. super rzecz i jaka pyyyycha!!! Ok. co do diety to: Kalorie trzymamy na poziomie 22-33 na kilogram. Składniki odżywcze - 20% tłuszcz - 30% białko - 50% węglowodany. Zmieniając proporcje na rzecz mniejszej ilości tłuszczu - czyli zwiększając węgle i białko przyczyni się do jeszcze większej redukcji tłuszczu ale nic [...]
[...] lub fermentowanych napojów mlecznych. Tak skomponowane śniadanie to źródło energii wolno i szybko przyswajalnej, białek oraz witamin. Gdy stosujesz głodówki, diety ubogie w węglowodany lub ćwiczysz ponad siły, wówczas mózg musi przejść na awaryjne zasilanie. Nie mając wyboru organizm pobiera glukozę z innych narządów, głównie mięśni oraz [...]
[...] plany, aby każdego dnia trenować o tej samej porze — Spożywać żywność właściwie przygotowaną i dobrej jakości, bogatą w białko, witaminy, mikroelementy i nie oczyszczane węglowodany — Pić dużo czystej wody (co najmniej 3 litry dziennie) — Przez cały czas utrzymywać pozytywne nastawienie psychiczne, że poprzez trening kulturystyczny uda się [...]
[...] Do gotowania używaj oliwy z oliwek zamiast masla, margaryny czy smalcu. Pelne mleko zastąp odtluszczonym. Zdejmuj skórę z kurczaka i indyka. Węglowodany zakazane to węglowodany oczyszczone, znajduję się w żywności wysoko przetworzonej: gotowy makaron z bialej mąki, ryż bialy, biale pieczywo. Zastąp je: makaronem razowym, dzikim lub [...]
[...] posiłków o mniej więcej stałych porach. Co znaczy pełnowartościowych?Takich, w których znajdą się we właściwych proporcjach ważne składniki żywieniowe czyli białka, węglowodany i tłuszcze. Nie zapominajmy także o witaminach, składnikach mineralnych i ... wodzie.Zacznimy od tego, do czego są nam potrzebne poszczególne składniki a także, [...]
[...] że człowiek posiada enzymy, na każdym etapie układu trawiennego, wspomagające trawienie różnorodnych składników pożywienia? Zapewniam Cię, że możesz mieszać ze sobą białka, węglowodany i tłuszcze. Unikać jedzeni owoców wraz z innymi produktami? Jakie śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce [...]
[...] sklasyfikował cukier rafinowany jako truciznę, ponieważ jest on pozbawiony swoich sił witalnych, witamin i substancji mineralnych. To, co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Natomiast to co usunięto - białka, witaminy i substancje mineralne są przyczyną niekompletnego metabolizmu węglowodanów i powodują tworzenie się toksyn takich [...]
[...] mają krytyczne znaczenie jeśli chodzi o wytrzymałość i mogą w pewnych przypadkach być zużyte jako dodatkowe źródła energii( dodatek do tradycyjnych źródeł energii,takich jak węglowodany). Oto jak można stosować aminokwasy w pełnym treningu ae-robicznym i wytrzymałościowym. 1. Aminokwasy o złożonych łańcuchach. Te aminokwasy znajdują zastosowanie [...]
[...] Milej lektury WARTO SPRÓBOWAĆ Dotychczasowa praktyka była taka, że na godzinę przed treningiem jadło się lekki posiłek, zaraz po treningu dostarczało się do organizmu węglowodany, a nieco później białko, aby procesy rozrostu tkanek mięśniowych i regeneracji organizmu przebiegały jak najsprawniej i jak najwydajniej. Prowadzone w ostatnich [...]
[...] spożywcze na 7 grup i powiedział , których nie wolno ze sobą łączyć, które można, a które wręcz trzeba I grupa to produkty bogate w białko II grupa- produkty bogate w węglowodany i skrobię, IIIgrupa-to rośliny strączkowe, IV grupa- to warzywa, V grupa-owoce, VI-owoce suche, a VII g- produkty bogate w tłuszcze zgodnie z zaleceniami nie [...]
[...] twoje mięśnie rozpaczliwie potrzebują składników odżywczych. Dostarczając w tym czasie mieszankę potreningową zawierającą białka serwatkowe, kazeinę/białko z jaj i proste węglowodany, umożliwiasz mięśniom poprawną regenerację i odbudowę przed kolejnym treningiem. POMIĘDZY POSIŁKAMI: Spożywanie białka między posiłkami nie tylko pomaga [...]
[...] że człowiek posiada enzymy, na każdym etapie układu trawiennego, wspomagające trawienie różnorodnych składników pożywienia? Zapewniam Cię, że możesz mieszać ze sobą białka, węglowodany i tłuszcze. Unikać jedzeni owoców wraz z innymi produktami? Jakie śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce [...]
[...] że człowiek posiada enzymy, na każdym etapie układu trawiennego, wspomagające trawienie różnorodnych składników pożywienia? Zapewniam Cię, że możesz mieszać ze sobą białka, węglowodany i tłuszcze. Unikać jedzeni owoców wraz z innymi produktami? Jakie śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce [...]
[...] ciala jablko gdzie tluszcz sie odklada w gornych partiach ciala czyli od pasa w gore. DIETA 4 TYG białko]- 100g + 20g odżywki białkowej dodatkowo po treningu siłowym węglowodany- 100g + 25g ryżu + 25g rodzynek dodatkowo po treningu siłowym tłuszcze- 70g CHCIAŁBYM ABYŚ PO KAŻDYM TRENINGU SIŁOWYM ROBIŁA TRENING CARDIO ALE NAJPIERW WYPIJ [...]
[...] posiadam, więc wiedziałem, że żadne modele 5x dziennie w grę nie wchodzą, wiedziałem też, że żadnego cardio nie mam zamiaru robić jak i to, że bardziej kocham tłuszcz jak węglowodany, to wszystko zaowocowało tym, że zjadałem sobie spokojnie 3 posiłki w ciągu dnia o niskiej zawartości białka, sporo tłuszczu zwłaszcza tego pochodzenia roślinnego [...]
Mleko.. Czy naprawdę wiemy o nim wszystko ? Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
[...] w przedłużonym (ponad 1 godzina) wysiłku kluczowe znaczenie ma podawanie odpowiedniej ilości płynów w celu utrzymania normalnego nawodnienia oraz źródeł energii bogatych w węglowodany, ubogich w tłuszcze i o średniej zawartości białka. Dieta ta powinna zawierać wystarczającą ilość przynajmniej 13 witamin i 16 soli mineralnych i być tak [...]
[...] działalności, utrwala się i wzmacnia społeczną potrzebę bycia szczupłym. Doprowadza to zbiorowej paranoi. Nikt już nie wie, którą dietę wybrać. Czy ograniczyć tłuszcz, węglowodany, białka, czy liczyć kalorie? Który system jest najskuteczniejszy? I co to znaczy „zdrowo się odżywiać"? Produkty dietetyczne są reklamowane tak jak wszystkie [...]
[...] zamieniać ją w tłuszcz. To jest właśnie powód unikania "strzałów" insuliny - aby temu zapobiec nie można dopuścić do gwałtownego zrostu poziomu glukozy, zatem jedzmy węglowodany złożone, wolno trawione, aby rozpad na glukozę rozłożył się w czasie. Do 1g suplementowania kreatyny wystarczy 10 gram węglowodanów, a gdy dodamy białko, to [...]
[...] białko powinno dostarczać 12-15 proc. ogółu energii, tłuszcz - nie więcej niż 30 proc., a pozostałą część dobowej podaży energii, czyli ok. 55-60 proc., powinny dostarczać węglowodany. W diecie niskowęglowodanowej te proporcje są zaburzone. Dieta „optymalna", propagowana przez lek. med. Jana Kwaśniewskiego, opiera się na podobnych założeniach [...]