Tzn., że węglowodany ograniczają działanie johimbiny? Być może. Przy czym pierwszą porcję i tak chyba najsensowniej na pusty żołądek z rana. Drugą przed treningiem. Tak czy inaczej ja z nią wiążę pewne nadzieje :). Na razie suplementuję pierwszy tydzień i wygląda to obiecująco. Do T3 mam fobię dzięki Aleksowi :) A [...]
na dzien dzisiejszy waga oscyluje w granicach 105,5kg... ilosc jedzenia powoli wzrasta... po redukcji co tydzien dokładałem pol worka ryzu... ilosc białka przy wejsciu w okres masowy wzrosła o jakies 50g dziennie... jestem typowym "weglowodano-żercą" wiec staram sie zwiekszac tylko wegle... tluszcze po 3 tygodniach masówki wzrosły z 10 na 15g na [...]
[...] o niej 1. WIEK: 24 2. WAGA: 95 3. WZROST: 176 4. WYMIARY: -biceps: 43 -klatka: 120 -udo: -talia: 90 5. STAŻ NA SIŁOWNI: z przerwami 7 lat 6. DIETA: -białko: 2.5 - 3 -węglowodany: reszta -tłuszcz: 1.5 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: to mój pierwszy 8. TRENING: split 4 dni 9. CEL CYKLU: masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD [...]
Witam wszystkich... minał 5 tydzien redukcji... insulinooporność opanowana i od razu forma zaczyna zwyżkować... może uciekło pare kilogramów, ale nic nie poradze... za rok nie popełnie takiego błędu... a póki co zaden z moich podpiecznych nie zrobi takiej gafy bo ja na to nie pozwole... moja dieta aktualnie wyglada w ten sposób: 1. B45 W85 T0 80g [...]
Kierować należy się przetworzeniem produktu, a nie indeksem glikemicznych. Zależność tutaj jest taka, że przetworzone produkty (o ile zawierają węglowodany) mają wysoki indeks glikemiczny. Z kolei produkty, które mają wysoki indeks glikemiczny, nie zawsze są przetworzone (przykład ziemniaków). Pieczywo chrupkie to przetworzony produkt. Sama [...]
A na śniadanie na przykład najlepszej jakości wędliny, pieczone naturalnie, bez konserwantów itd. Nie oszczędzam na jakości jedzenia. I takie coś z chlebem żytnim na zakwasie razowy, wciąż odpada? A np mięsa jak się piecze to tez są przetworzone a mimo wszystko można je jeść? To o co dokładnie chodzi z tym przetworzeniem? Kcal mam wyliczyć ze [...]
Mimo wszystko nie powinnam zwiększyć minimalnie kcal? Chodzę w tyg około 3razy na aquaaerobic i do tego cardio po godzinie 2 razy w tyg... 1750 kcal to wystarczająco? Masa: 102 kg Wzrost: 173 cm Wiek: 22 lata Ppm 1598 Cpm 2237 Dieta 1750 Białko 96g 22% Węglowodany 188g 43% Tłuszcz 35% 68g Zmieniony przez - yeezuu w dniu 2018-06-25 [...]
[...] normalnie i nie zwiększam ciężaru w późniejszych seriach. Zdaję sobię sprawę, że masa mięśniowa może się zmniejszyć ale chciałbym to zminimalizować. Drugą sprawą jest to że węglowodany czerpię głównie z warzyw i otrębów, w mniejszym stopniu z kasz a pieczywa staram się unikać, chociaż występuje w diecie. Objętościowo jedzenia jest dużo, wybacz [...]
Na początku napisałeś, że węglowodany czerpiesz z otrębów. Niestety to nie jest dobre źródło węglowodanów. Można ich trochę dodawać do diety, żeby zwiększyć ilość błonnika, ale nie za dużo. Nic dziwnego, że chodzisz zapchany... Myślę, że dobrze by było gdybyś wstawił kilka przykładowych dni diety do oceny, żebyś zobaczył czy nie robisz jakichś [...]
[...] pochodzących z tłuszczu Nie jest ważne ile ma tłuszczu w procentach, a to ile procent kalorii pochodzi z tłuszczu, a jak widzisz jest to różnica, ponieważ 1g tłuszczu ma 9 kcal, a białka i węglowodany 4 kcal. W przypadku serków o zawartości 8% tł. w masie całkowitej wygląda to jeszcze gorzej. A więc jeśli masz tendencje do tycia - uważaj. SONBATY
Nefaryta, spożywanie surowych białek powoduje znaczną utratę wit. h z organizmu, poprzez jej unieczynnienie przez surowe białko kurze. Mój przepis: Sandacz na parze 30 dag filetów z sandacza 4 obrane cebule 0,5 szklanki ryzu 2 lyzki sosu sojowego 1 lyzka imbiru (najlepiej swiezy) Najpierw gotujemy ryz i imbir, dodajemy tyle wody, abysmy mogli [...]
[...] bardzo dobre i szybko się robi - banana i twaróg można przyszkować podczas gotowania ryżu. Dla smaku można dodać trochę kakao, orzechów albo rodzynek (kiedyś dodawałem , ale teraz już nie) Wartości odżywcze: białko - ok 35 g tłuszcz - ok 2g węglowodany - ok 105g wielu ludzi ćwiczy, ale nic im to nie daje, kładę na nich la*hę, w du*ę zapodaję:)
Białko:.......? Węglowodany...? Tłuszcze......? no i czego nie podajecie wartości odżywczych jak Norton w 1 poście?? Co za problem zerznąć przepis z jakiejś stronki i tu wkleić? - moglibyście chociaż podać zawartość białka, ww, i tłuszczy. Szanuj grosze a złotówki przyjdą same
Dziwi mnie czemu tyle kurczaka jecie. Po pierwsze niezbyt tanie, a po drugie jak tani w supermarketach to niewiadomo jaka jest zawartość 'kurczaka w kurczaku'. No, ale może macie kase. Ja wole ser i tuńczyka. Daltego też podam super przepis!!!!!!!!!!!! Składniki: Ser biały chudy 20dkg ryż ugotowany ok 20dkg Wszystkie składniki kładziemy na talerzu [...]
[...] przygotowujemy sobie szejka białkowego z mlekiem. Szejkiem tym zalewamy już nasiąkniętą i rozmoczoną mieszankę. W końcowej fazie mamy bardzo odżywcza papkę bogatą w białko, węglowodany o zróżnicowanym indeksie glikemicznym oraz kwasy tłuszczów nienasyconych. Wspaniała porcja energii, która zapewni nam wysoki poziom glikogenu przed ciężkim [...]
[...] organizm w nocy.Tak wiec nie najadaj sie na wieczór przed snem.Jest udowodnione naukowo ze najwiecej hormonu wzrostu prdukuje organizm w nocy jeżeli jest glodny ponieważ węglowodany spożyte przed snem blokują zwiekszone wytwarzanie tego hormonu w nocy.To wszystko co możesz zrobić reszta jest uzależniona po prostu od tego co masz zapisane w [...]