a czy kurczak to jedyne mięso? wołowina, wieprzowina, ryby. jeżeli nie zadbasz o bilans kwasowo-zasadowy, mogą zacząć się problemy zdrowotne, związane z zakwaszeniem. pzdr/
Witam. Pozwolę dodać parę zmian w diecie: Posilek 1 2 jajka 120g Chleb razowy 75g out dać płatki owsiane i rodzynki Oliwa 10g /orzechy B 17 T 21 W 34 - 401kcal Posilek 2 Chleb slonecznikowy 84g out są lepsze źródła węgli np. ryż brązowy, makaron durum i inne rzeczy o niskim IG. Jeśli ma już być chleb to ze sprawdzonego miejsca i najlepiej [...]
[...] zacząłbym od dolnej wartości i ewentualnie zwiększył. W miejsce węgli tłuszcze. Banana na noc daj zaraz po treningu, w posiłku po treningu wywal tłuszcz. Ryż przed treningiem daj brązowy/makaron pełnoziarnisty, kaszę jęczmienną bądź gryczaną. Pamiętaj, że mięso to nie tylko kurczak, ale i wołowina, wieprzowina, ryby...suplementujesz o3? pzdr/
jak jesz przynajmniej 6-10-14-17/18-21/22 to i tak coś to da co to by nie był, ale do szkoły to jak najbardziej taka kanapka, jak nie ma kury to chuda wieprzowina nawet jakiś ser zółty. A jak masz czas wieczorem to nagotuj sobie ryżu i kury na kolejny dzien, tylko zimne to tak sobie smakuje ale idzie zjeść, w plecaku się nagrzejne
[...] odżywianie, czynny tryb życia (wysiłek fizyczny jest nieodzowny dla każdego, oczywiście proporcjonalny do możliwości). Należy ograniczyć tłuszcze zwierzęce (wykluczona wieprzowina i stare, tłuste mięso wołowe!), natomiast wskazane są dobre oleje roślinne tłoczone na zimno, ryby morskie oraz duże ilości surowych warzyw i owoców. Nie wolno [...]
[...] A co do diety to ja tez nie licze kcal i licze ise z kasa, ale jem tak: 1. Owsiane z twarogiem i ostrowia 2. Sledz/twarog + chleb razowy 3. Ziemniaki + mieso (ostatnio wieprzowina, bo siwnie zabilismy) 4. Sledz/twarog + chleb razowy (przedtreningowy) 5. Ostrowia + wafle 6. kasza jeczmienna + kurak 7. Twarog zmiksowany z ostrowia W dnt 6 [...]
[...] mnie bo masz wszystko wyłożone jak na ręce można zjeść chleb razowy ale nie z kiełbasą (chyba ze sam robisz) nie możesz wziąć warzyw i mięsa w ta kanapkę typu wołowina wieprzowina czy drób? i zagryzać orzechami ? UMIESZ CZYTAĆ czy trzeba za ciebie ? każdy człowiek nie interesuje się dieta więc może też przestaniesz bo nie ma sensu? ileż [...]
[...] na sporą zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu - wołowina - bardziej wartościowe mięso od drobiu, warto czasem włączać wołowinę do jadłospisu - wieprzowina - szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość [...]
[...] z grupy B (B12)-kwas foliowy i Vit C, Produkty spozywcze zalecane podczas walki z anemia to: watrobka drobiowa, cieleca, wieprzowa, miesa - zwlaszcza wolowina, cielecina, wieprzowina, pasztet, kiszka, salceson, jaja, sok z czarnej porzeczki. Osoby ze stwierdzona anemia wymagaja opieki lekarskiej i dlaszych badan,poniewaz anemia moze byc [...]
[...] jest jeszcze dieta twarogowa-12kg w miesiac; sokowa; hollywodzka-1200kcal, 7kg/miesiac "Dieta Kwaśniewskiego Dozwolone są tłuste przysmaki - golonka, smalec, smażona wieprzowina. Polega ona na maksymalnym zwiększeniu tłuszczu kosztem zmniejszenia ilości węglowodanów. I to pozwala schudnąć ? nawet ok. 6 kg miesięcznie. Jakie są wady? Dieta [...]
[...] przypadku tunczyka. ogolnie jest niezle tylko proponuje przyciac troche wegle na rzecz tluszczu. 100g tluszczu to minimum. pamietaj, ze poza kurakiem i tuna z puchy istnieje tez wolowina, wieprzowina, swieze ryby. moja wersja sniadania jest ok, ale mozna tez jesc jajka w innej postaci, placki owsiane etc. generalnie nie ma co kombinowac, pozdro
A kto CI kaze jesc samego kurczaka? Mozesz np. zmiksowac bialko z owsianymi i zabrac do budy-duzo lepsza wersja. POza tym, ryby/wolowina/czy wieprzowina, od czasu do czasu twarog chudy etc. Trzeba diete urozmaicac. Przed snem tak z 1,5h zjedz pelnowartosciowy posilek, zamiast pic bialko na noc. Lepsze wyjscie.
[...] zdrowiem spożycie jaj, śmietany, smalcu i wieprzowiny. Spożycie drobiu wzrosło w ostatnich dwóch dziesięcioleciach, lecz drób ma mniej nasyconych tłuszczów niż wołowina lub wieprzowina. Co więcej, przegląd książek kucharskich opublikowanych w Stanach Zjednoczonych w XIX i na początku XX wieku dowodzi, że nasi przodkowie zjadali mnóstwo [...]