Nie wyobrażam sobie takiej michy.. w ogóle nie łączę kuraka z ryżem. Nigdy! Kurak z makaronem/ziemniakami, a wołowina/wieprzowina z ryżem/ziemniakami. Ja jem kurczaka codziennie, ale w jednym posiku. W drugim jest tłuste mięso, a w trzecim jajka. Dzięki temu codziennie dostarczam makroskładniki z różnych źródeł.
[...] Diety układam z dnia na dzień żeby nie mieć monotonicznośći, białko 2g/kgmc, tłuszcze 1g reszta do 2500 kcal to węglowodany. Źródła białka to głównie jaja, wołowina, wieprzowina, drób i nabiał. Węgle od ryżu, przez kasze wszelkiego rodzaju aż po ziemniaki. A tłuszcze staram się rozkaladac w stosunku 2:1:1 dla wielonienasyconych. Źródła to [...]
[...] 738 dwa tygodnie temu - 500 kcal - 2390 kcal od poniedziałku - 500 kcal = 1890 kcal obecna dieta - Płatki owsiane z mlekiem 100g - pierś z kurczaka do 500 g - czasami wieprzowina( waga przed przeróbką ) dziennie - warzywa mrożone ( biedronka ) 750 g - wpc ostrowia 80 - 2 porcje raz dziennie 60 g - ryż biały 200 g ( różny czasami brązowy [...]
Np. wieprzowiną, indykiem, rybami, jajami, twarogiem Itp Jeżeli chcesz jesc bez chemi, to musisz sobie wszystko wyhodować sam, bo inaczej gwarancji nie będziesz miał nigdy.
i to wszystko (poza parówkami/kiełbą) liczysz 20b 0t? 8w sumei tam fatu pewnei nei wiecej niz 2g/100g Tu jest taki mały trick. Tzn. Jak mam etykietę to tricky żadnego nie ma. Bo jest jak na etykiecie- jeśli chodzi o FAT. Minus te 30-40% na skutek obróbki. Tak więc jak kupuje burgera co ma 10g fatu na 100g surowego produktu to po usmazeniu (w [...]
[...] na kalkulatorze po treningu-dopiero niedawno zauważyłam, ze np makro łopatki lub karkówki wieprzowej z biedronki znacznie różni się od "zwyklych" zatytułowanych po prostu wieprzowina lopatka lub karkówka. Z czego to wynika i jak to wbijac bo np jutro zjem kawałek tej z biedry a po jutrze z mięsnego, produkt ten sam a w 100g duże różnice w [...]
[...] jst duzo tanszy od orzechow itd, a ja bede mial bardzo malo pieniazkow przez 1-2 miesiace teraz zanim wroce do pracy bo jestem po wypadku i mam noge w gipsie. TUtaj przyklad tego co m.in bede za dnia jadl /SFD/2017/3/10/dac6947e7af34334896354103f80312a.jpg (smalec, wieprzowina - taniocha) Zmieniony przez - david13 w dniu 2017-03-10 13:25:53
Ema. Trening barków i tricepsu zrobiony.. Barki : Wycisk sztangi stojąc 40kg x 10 60kg x 8 80kg x 1 40kg x max Unoszenie hantli na boki wolno. 12kg x 12 3 serie Unoszenie hantli w opadzie tulowia na tył barkow 10kg x 15 x3 serie przyciąganie trójkąta do klatki wyciąg dolny 3serie po 15powt Triceps Wyciskanie sztangi na ławce ujemnej (płaska [...]
2.03 Dziś akurat przepadły mi dwa zajęcia więc miałem dość sporo czasu na trening. Z treningu bardzo zadowolony, micha też, znowu miałem ochotę na spaghetti tylko dziś z wieprzowiną. Jutro DNT /SFD/2016/8/22/7651e31eaf7649feb3800d92bc26d047.png Dół #2 A. Martwy ciąg 5 x 5 B. Hip thrust 3 x 8 C. Fronty 4 x 8 D. Łydki 4 x 8 E1. Allachy 3 x 15 E2. [...]
Nie możesz bazować na piersi, ryżu i pieczywie. Jest to skrajnie niedoborowa rozpiska. Poza tym produkty wrzucaj przed obróbką. Ryż preparowany do eliminacji. Do każdego posiłku warzywa. Wieprzowina, ryby, wołowina, podroby, kasze, ziemniaki, masło, oliwa, olej kokosowy. z tym ryzem pomylka, mial byc normalny bialy ryz, "rozpiska skrajnie [...]
Powiem może tak, podstawą mojej diety to to co zamieściłem. Pojawia się ryba, wieprzowina, wołowina, pieczywo, ziemniaki, warzywa,ser,szynki, jajka itp. Ale tak to 70% mojej diety to wlaśnie ten ryż z kurczakiem. Zacząłem też dopiero prowadzić dietę i żeby się nie zniechęcić wybieram schemat póki co najprostszy dla mnie. Rybkę bym na pewno chciał [...]
Nie możesz bazować na piersi, ryżu i pieczywie. Jest to skrajnie niedoborowa rozpiska. Poza tym produkty wrzucaj przed obróbką. Ryż preparowany do eliminacji. Do każdego posiłku warzywa. Wieprzowina, ryby, wołowina, podroby, kasze, ziemniaki, masło, oliwa, olej kokosowy.
Czasami występują tylko wymienione produkty? Co z wieprzowiną, rybami, wołowiną, podrobami, udkami? Jest ogrom źródeł makroskładników a Ty jadasz odżywkę, pierś, twaróg, ryż i oliwę.
[...] metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. W zależności od rodzaju żywności temperatury gotowania są różne: cielęcina: 65 ÷ 68 °C wołowina: 58 ÷ 60 ºC wieprzowina: 65 ÷ 66 ºC drób: 65 ÷ 71 ºC warzywa: 80 ÷ 85 ºC ryby: 58 ÷ 60 ºC http://unoldagd.pl/wp-content/uploads/58905_4.jpg [...]
[...] sztanga 25/10/10. 27,5/10 25/10/10. Trap 3 raise Y 5 /15/15/15. Ostatnie ćwiczenie nie wiem czy dobrze napisałem ;) Ponoć dobre na łopatki Dodałem na próbę ;) Szama 1. Parówki 2. Banany + Snickers 3. Kaczka z ryżem i surówka. 4. Spaghetti z wieprzowina 5. Hot - Dog BTW - 190/115/330 /SFD/2017/2/25/2bfe6973ebc44356bc7de344cf852f54.jpg
Wieprzowina może być, byle nie jadać jej na okrągło. Tzn?? nie jadac codziennie czy tylko w duzych ilosciach codziennie . ? Pytam bo jem średnio 150 g ( szynka wieprzowa , schab lub łopatka) gotuje miesa i wkrawam do kanapek do pracy i jadam codziennie takie ilosci .
Smażone mięsa w panierce faktycznie do najzdrowszych nie należą, nie jest to dobre na co dzień. Mięsa trzeba urozmaicać. Wieprzowina może być, byle nie jadać jej na okrągło. Ryby z puszki mozna wywalić z diety, nie są zdrowe. Świeże, a czasem wędzone lub mrożone. Białka na masie wystarcza 2g na kg masy ciała lub nawet mniej. Węgle wykorzystaj na [...]