Za dużo białka. 120 g wystarczyw zupełności. Za dużo treningów jak na początek - 3 siłowe plus 2 razy aero na pewno wystarczy. Obniż białko, podbij tłuszcze, do 70-80. Zamiast kurczaka - różne miesa: wołowina, wieprzowina, indyk, podroby. Na śnaidanie całe jajka, bez wyrzucania żółtek.
[...] ROberta Piotrowicza co mówi na temat tego jak powinna wyglądać dieta tłuszczowa. Ogólnie musisz zadbać dodatkowo przy tej diecie o flre bakteryjną jelity, enzymy trawinne i zakwaszenie żołądka. Żródła tłuszczy to głównie boczek,łopatka, karkówka, wieprzowina, jaja, olej kokosowy, masło klarowane, oliwa z oliwej, lniany., migdały orzechy włoskie
Dobrze pojde z mama,a pytanie czy mozna jeść wiecej razy ryba le niz 2 razy na tydzień? Bo ja staram sie urozmaicać dietę ze na obiad wpada ryba a przed treningiem kurczak/indyk/wieprzowina albo na odwrót by nie bylo monnotoni moze byc tak czy nie mozna jesc wiecej razy ryby niz 2 razy na tydzień:\
Tak, tłuste mięso to choćby wieprzowina, część wołowiny, ale najlepsze będą tłuste ryby. Poszukaj w tabelach kalorycznych co i jak. ;-) Generalnie dieta powinna być urozmaicona.
Pierś,wołowina,białe ryby,wieprzowina,ryże/makarony/kasze/warzywa/tłuszcze.Jadłospis ustalasz pod siebie i swój "portfel"-czy też portfel rodziców. Zapotrzebowanie zdecydowanie za wysokie- 4000kcal to na bank za dużo jak dla Cb.
[...] lub ługu (w cm3) potrzebnej do zobojętnienia popiołu. Dla przykładu do silnie kwasotwórczych produktów z uwzględnieniem ich kwasowości przy pomocy ww. metody należą: wieprzowina (ok. 290), kasza jęczmienna (ok. 180), wołowina (ok. 140), cielęcina (ok. 125), szynka (ok. 160), śledź (ok. 115), jaja (ok. 160), ryż (ok. 80), sery (ponad 50), [...]
[...] Sugeruję przeczytać to, co Tobie odpisaliśmy. Nie czytałeś tego lub nie potrafisz się skupić. Każdy rodzaj mięsa będzie dobrym rozwiązaniem w zbilansowanej diecie: drób, wieprzowina, wołowina, ryby, podroby. Masz spory wybór. Kwestia przygotowania tego mięsa, tak aby było smakowite, a nie jałowe. Jeżeli potrzebujesz przepisów na dania, to [...]
[...] zdrowie. Daniel zgadza się, lecz musiałbyś codziennie jeść spore ilości mięsa aby dostarczyć odpowiednia ilość kreatyny do organizmu, np. aby dostarczyć dziennie 5g kreatyny organizmowi z mięsa trzeba byłby spożyć : śledź: 5.0/ 600g-700g wieprzowina 5.0/ 1000g łosoś 5.0/ 1200g wołowina 5.0/ 1200g tuńczyk 5.0 / 1300g-1400g dorsz 5.0 / 1500g
może powinieneś zmienić spożycie kurczaka na inne źrudło białka np:nabiał,wołowina lub wieprzowina!wypróbuj może coś drgnie?!a do tego gainer lub bulk'a z czasem kreatynka!
[...] dziki; basmanti;paraboliczny;brązowy/kuskus Po treningu banan 70 mleko 2% 200 169(8:4:25) po treningu sam banan po 30min-1h obiad Obiad oliwa z oliwek 20 wieprzowina klasa II 50 makaron bezjajeczny 50 +warzywa 482(14:31:38) daj tu chudę mięsko+makaron zwykły/ryż biały/ziemniaki bez oliwy i warzyw Kolacja twaróg chudy 100 [...]
Czytaj uważnie, chodzi mi o to, kiedy będzie taki efekt, Ważę 77kg. Dziennie 60g białka, 2serki wiejskie/3jaja pierś z kurczaka 200g twaróg 200g - główne żródło białka, czasem ryba/jajecznica/wieprzowina/wołowina
No niestety nie. Proponuję oznaczyć sobie poziom karnityny w surowicy. Jeśli jesz dużo wołowiny, dziczyzny, to jestem skłonny się zgodzić. Wieprzowina, kurczak i ryby wiele karnityny nie zawierają. Człowiek jeszcze kilkaset lat temu tego problemu nie miał, bo jadał sporo dziczyzny. O mamutach w prehistorii nie wspomnę. Zgodzamy się raczej, że [...]
[...] to pojęcie wysoce indywidualne. Rób sosy na zimno na bazie jogurtu naturalnego, oliwy z oliwek czy przecieru pomidorowego. Wrzucaj dużo przypraw Tuńczyk możesz zastąpić, choćby jego świeżym odpowiednikiem, inne ryby również mogą być, wołowina, nawet w pewnym stopniu, podroby, udka z kurczaka, wieprzowina. Tylko pamiętaj, że o wliczeni w bilans
5 łyżeczek oliwy Ci nie zaszkodzi to jest tyle co nic moze z 20g będzie jeśli mowa o łyzeczce do herbaty. źródła białka, mięsa drób, chuda wieprzowina, świeże ryby, przetwory mleczne, jaja. Tłuszcze oliwa z oliwek, olej lniany budwingowy, rzepak nierafinowany tłoczony na zimnom, orzechy włoskie, laskowe, migdały, siemie lniane
Majonez to tak raz w tygodniu, bo lubie ;p, jem też jajecznice na boczku lub maśle . Jeżeli chodzi o miesa to wieprzowina? często robie sobie galaretki z golonki, w sumie też tego tu nie ująłem. Steki wołowe czasem są zamiast piersi do brokuła. Ogólnie to często zmieniam własnie rodzaje mięs(to dobrze?) Przed i po treningach jest jeszcze BCAA, po [...]