[...] wołowina:poledwica wołowa(50zł za kg),udziec wołowy(ok.23zł za kg)rozbaef(ok18-20zł za kg) drób:piers z kurczaka(ok.13zł za kg),udka(ok 5zł za kg,kurczak cały(ok.6zł za kg)wieprzowina:schab(ok.16zł za kg),karkówka (ok.14zł za kg),cielęcina:łopatka cielęca udziec cielęcy(cen nie podam bo nie orientuje sie) dorzucił bym także cos z [...]
ostatnio kupowalem lopatke wolowa w promocji za zeby nie sklamac okolo 18zł/kg drob i wieprzowina to najtansze mieso - oczywiste kulturystyka niestety jest kapitalochlonnym sportem ( czyt dieta kosztuje fortune ) a do tego ta inflacja....niedlugo wszystko bedzie bardzo drogie...ja niestety pracuje u siebie wiec najgorzej dostaje po dupie bo [...]
[...] wypas 5-6 posiłków m.in owoce 2-3 razy dziennie,sporo ważyw 2x w tyg makaron i ryż pozatym ziemniaki sporo warzy,różnego rodzaju mięsa smarzone na oliwie z oliwek(kurczak,wieprzowina od czasu do czasu mięso królicze) oraz sporo nabiału codzienie kefir 500 ml,kilka razy w tyg jaja w różnych postaciach,owsianka na mleku,płaki kukurzydziane [...]
ta dyskusja jak wiele innych i tak nie zaprowadzi do jednoznacznej odpowiedzi... ale z całą pewnością można powiedzieć, że to produkt po którym masa mięśniowa będzie rosła... smak i konsystencję pozostawiam już bez komentarza bo tyle opinii ile osób... więc jeśli nie stać Cię na droższe produkty to z powodzeniem kupuj ostrowię... organizm [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przeznacz na diete;-) Wypisze Ci po prostu z jakich produktów trzeba jakie zródła pożywienia czerpac: Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), [...]
Ważne są źródła żelaza pochodzenia hemowego, czyli jak już parę razy pisaliśmy czerwone mięso (wieprzowina, wołowina), oraz podroby (szczególnie wątróbka, żołądki, serca). Na nich polecam się skupić jako jego źródłach. Oczywiście nie zmienia to faktu, że ryby, czy warzywa również warto jeść, ale jako podstawowe źródła żelaza o wysokiej [...]
Chodzi o to by nie zbrzydło CI poza tym wołowina czy wieprzowina różnią się profilem aminokwasowym lekko oczywiście wszytskie rodzaje to białka pełnowartościowe ale u mnie dużo lepiej budowanie masy wychodzi na wieprzu. Odatkowo dochodzą kwasy tłuszczowe.
a wieprzowina niby czemu odpada? dobrze jeść jest każdy rodzaj mięsa czy ryb urozmaicenie gwarantuje iż smak nam się nie znudzi organizm też korzystnie zareaguje
Tak się składa że robiłem w fabryce mięsnej przez rok właśnie takie hamburgery , chodziłem czyscic maszyny ipt. EEEE I POWIEM CI ZE JAK BYŚ WIDZIAŁ JAK TO SIĘ ROBI TO BYŚ JUŻ TEGO NIGDY NIEZJADŁ. SĄ TO ODPADY Z MIĘS RYBY WOŁOWINA DROB WIEPRZOWINA. NAWET CZASAMI CALE SWINSKIE NOGI. DODAWALISMY DO TEGO JAKIS EMULGATOR 1012 CZY COS TAKIEGO [...]
Wyeliminuj takie rzeczy jak masło orzechowe bo nie jestem dobrym źródłem tłuszczów, wszak brać pod uwagę systematykę roślin to nie są orzechy tylko rośliny strączkowe. Rodzynki też sobie daruj. Wymień tego kurczaka na inne mięsa (wieprzowina, wołowina, ryby, indyk). Na tą kolację wrzuć węgle skoro wieczorem jesteś po treningu.
haha :D "weglowodory" :D DOBRE :D W sumie mam diete spelniajaca te proporcje masa idzie za***iscie, ale fakt faktem, ze poswiecam sporo hajsu na te produkty typu: ryz, makaron, kasza, wieprzowina, ryby, kurczak, no i druga sprawa przyrzadzanie :P
[...] Ale nie popadajmy w paranoję... Aby wyeliminować sód, trzeba zrezygnować z jedzenia białka. Podaję poniżej zawartość sodu w mg na 100g produktu białkowego: wołowina - do 130 wieprzowina - do 115 cielęcina - do 160 podroby - do 600 kurczak - do 70 indyk - do 80 biały ser - do 50 (ale są i po 600) żółty ser - do 1400 (masakra) Full - i teraz zobacz [...]