[...] makrela), jaja (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) oraz nabiał (twaróg, jogurty naturalne, kefiry, mleko). Uzupełnieniem mogą być podroby (np. wątróbka), dobra jakościowo wieprzowina (polędwiczki, szynka) oraz białka roślinne pochodzące z orzechów, produktów zbożowych czy warzyw strączkowych. Nie poleca się natomiast bazować na wędlinach, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] masz małą ściągawkę staraj sie komponowac posiłki tak aby bazowac mniej wiecej na tych produktach Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), [...]
Białko znajduje się również w jajkach, rybach ( tu masz szeroki wybór produktów), w mięsie (jeżeli nie możesz jeść drobiu to pozostaje ci wołownia, wieprzowina, cielęcina - chociaż troche droga jak dla mnie itp. Dobrym rozwiązniem w twoim przypadku mogą też być odżywki białkowe.
[...] mięśni. Dlatego też w przypadku kształtowania sylwetki warto dostarczyć go około 2 gramy na kilogram masy ciała. Wsrod najważniejszych jego źródeł zaliczyć możemy: - mięsa (wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, kurczak, indyk), - ryby (wszystkie, najlepiej świeże lub mrożone, które nie pochodzą z hodowli), - jajka (kurze, przepiórcze, [...]
Wedlug mnie najlepsze do szkoly sa kanapki ze schabem - pelnowartosciowe bialko i bardzo smaczne, a tym tluszczem nie ma co sie przejmowac, bo to wieprzowina.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tutaj masz produkty na jakich mozesz bazowac Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
[...] procesy (np fermentacje)są jak najbardziej wskazane. Pozatym spujrzcie 10-20 lat w stecz... Jak wtedy budawoła się mase??? Mleko, biały chleb, żólty ser, mleko w proszku, wieprzowina. I wcale nie byli gorsi od nas.. np mój stary 178 wzrostu 44 w łapie i 80 w pasie (w szczycie formy). Ćwiczy od bardzo dawna a je co popadnie (licząc tylko ramowo [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tłuszcze co do odzywiania staraj sie bazowac na pełnowartościowych produktach tutaj masz mała ściągawkę Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - [...]
Serki to nie wszystko, musisz urozmaicać dietę . Masz spory wybór produktów z których możesz korzystać . Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - [...]
Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, słonecznik Pożywienie to pozwoli Ci na efektywne dostarczanie argininy bez [...]
Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, słonecznik Pożywienie to pozwoli Ci na efektywne dostarczanie argininy bez [...]
I , II i IV posiłek brak pełnowartościowego białka dzięki któremu z reszty produktów białko się przyjmie. Co masz dodaj jajka , mięso ( drób, wieprzowina,wołowina) ryby (śledź , makrela, łosośdorsz, morszczuk, mintaj ) , orzechy włoskie migdały ...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
staraj sie komponowac posiłki tak aby bazowac mniej wiecej na tych produktach Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki [...]