Witam :-) . Zdążyłam się już przyzwyczaić do bardzo wolnego tempa odchudzania, cierpliwości mi nie brakuje, ale redukując do minimum węglowodany spodziewałam się trochę szybszych zmian. Znów się okazuje, że nie ma reguły, trzeba czekać. Czy mogę jeszcze coś zrobić? Waga wraca chyba do starych zwyczajów – skacze, skacze, by wreszcie stanąć ciut [...]
[...] i płodu. W skrajnych przypadkach dochodzi do obumierania płodu. Dobrym źródłem żelaza są produkty pochodzenia zwierzęcego (dostarczają żelazo hemowe - lepiej się wchłania) wątróbka(najwięcej wieprzowa bo aż 23mg w 100g, drobiowa 8,3mg w 100g), mięso cielęce i wołowe ale także pozostałe mięsa, jajka. Ze źródeł pochodzenia roślinnego (żelazo [...]
[...] w tkance tłuszczowej. Osobiście proponuję 100g, 2-3x w tygodniu (w zależności od gatunku zwierzęcia), lub dodawać niewielkie ilości do przygotowywanego posiłku (10-20g) co zapewni i tak sporą dawkę witamin i minerałów, zważając na to jak wysoką gęstość odżywczą posiada wątróbka. Zmieniony przez - CarbonBasedLifeforms w dniu 2018-02-17 18:38:24