[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .
" a wogule to po co ci to? zapewne nie ważysz 140kg i nie jesteś non stop on, więc zwykłe jedzonko wystarczy " może komuś zależy na samych białkach jaj (np. mi) i troche srednio mi sie usmiecha kupowac cale jaja a żółtka spuszczać w kiblu. Ot po co mi to. Niesamowite, nieprawdaż ? Zmieniony przez - Piotrrrrrr w dniu 2007-04-20 14:36:55
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
[...] odejmując kolejne kalorie (kolejne 200 kcal) lub dodaj więcej aktywności fizycznej. Zmień sposób odżywiania, włącz do diety zdrowe produkty, lepszej jakości, chude białko, jaja, ryby, węglowodany złożone. Zanim zaczniesz układać swój jadłospis dietetyczny, zajrzyj do artykułu Dawida, w którym znajdziesz pomocne wskazówki w tematyce zdrowego [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] uwarunkowań genetycznych, • stosowania suplementacji, • stosowania farmakologii, Jeżeli twoje pojęcie o diecie brzmi tak: „Moja dieta to teraz dużo białka, czyli jaja, Danonki, mleko, sery, kotlety, jem też pieczywo, ziemniole, brokuły, kanapki z szynką, jakieś jabłka i banany i takie tam.” Lub „jem dużo, ale nie rosnę” to przez [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] W mojej diecie staram sie uzywac duzo produktow wysokobialkowych, unikam weglowodanow prostych i tluszczu. W praktyce stosuje: chude miesa, wedliny, twarogi, mleko, jaja, ryby, ryz, makaron razowy, pelnoziarniste pieczywo. I oczywiscie duzo wazyw oraz owoce. 3) uwazam co jem. Zwsze jak mam cos zjesc to zastanoawiam sie czy warto. [...]
[...] poniższy podział makroskładników i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] wyjdzie uloz diete pod to zapo. (wklej ja tutaj do ewentualnych poprawek) Nie wiem ile wyjdzie Ci kalorii ale radze abys przyjal np 2.5 g/kg bialka (chude mieso / ryby / jaja / ewentualnie chudy ser) 1.2 g/kg tlusczu (oczywiscie zdrowe tluszcze maja byc) i reszta zapo. z weglowodanow zlozonych Poprzez glodzenie aby wieksza krzywde [...]
[...] więc nie nadaje sie na kazda pore dnia, zreszta glupota jest szamanie twarogu 6 razy dziennie, trzeba organizmowi dostarczac bialko z roznych produktow, bo ci sie tyle bialka co tam wylcizyles nie wchlonie. jak dla mnei to twarog tylko na noc z 200g do tego olej z pestek winogron, a tak to tunczyk, piers z kurczaka, jaja, odzywka bialkowa. Pozdro
[...] samym hcg w moim przypadku ? co sadzisz o dawce 500 ui e4d lub 100 ui ed , zastanwiam się czy takie dawki będą racjonalne jak 50mg cloma za bardzo nie działa na jaja , druga sprawa to czy po podawaniu hcg mogę iść na badanie nasienia czy lepiej ostawić na tydzień czasu bo hcg ma czas półtrwania ok5-7 dni , bo ja [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] którą ktoś wstawia do oceny jest np. zakwaszająca, nie zawiera warzyw ani owoców że składa się jedynie z 6 czy 7 produktów, najczęściej jest to coś w stylu: ryż, pierś, jaja, oliwa z oliwek, płatki owsiane, twaróg... i na tym się kończy, i nikt nie zwraca uwagi że ktoś ma zamiar tak jeść przez miesiąc czy dłużej tylko piszą "zamiast białego [...]
Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić:
Ekstra sprawa, kokosanki domowej roboty to nie sa, ale i tak smak jest git. Robiłem kilka dni temu, dziś zrobiłem następująco (bardzo podobnie do wersji poprzedniej): 3 jaja (ok 150g) twaróg 250g białko waniliowe (resztka :/ 30g) aromatu śmietankowego (}:-() wiórków 180g. A i oliwy trochę, 20g. B /W /T /kcal 102,23 /22,25 / 151,96 [...]