SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tsh tyreotropina

  • Witam... przeczytałem cały list, lecz od razu zaznaczam nie jestem lekarzem dlatego to co napisze to tylko moja sugestia. Zacytuje najpierw Twoje słowa, napisałes (gdy miałes na mysli tarczyce): Rozważam także kłopot z tym organem, chociaż badania hormonów TSH miałem robione, we wrześniu, kilka dni po tym, kiedy zaczął się ten koszmar. Wyniki, [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/18/2009 3:54:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam panowie krótkie pytanko planuje zrobić badania ogólne nigdy takich nie robiłem bo nie miałem potrzeby były 2 cykle a teraz planuje lekki cykl na samych oralach znalazłem taki pakiecik czy wystarczy czy dorzucić jakieś hormony. MORF - Morfologia (C55) OB - Odczyn Biernackiego (C59) MOCZ - Badanie ogólne moczu (A01) CHOL - Cholesterol [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/19/2017 7:46:40 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam panowie krótkie pytanko planuje zrobić badania ogólne nigdy takich nie robiłem bo nie miałem potrzeby były 2 cykle a teraz planuje lekki cykl na samych oralach znalazłem taki pakiecik czy wystarczy czy dorzucić jakieś hormony. MORF - Morfologia (C55) OB - Odczyn Biernackiego (C59) MOCZ - Badanie ogólne moczu (A01) CHOL - Cholesterol [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/19/2017 8:24:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Czy sam pakiet tarczycowy podstawowy wystarczy? W skład pakietu wchodzą następujące badania: Zawiera: TSH Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) FT4 Wolna tyroksyna (FT4) (O69 Czy wybrać pakiet PLUS: Dodatkowo w pakiecie plus ATPO P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) Lub rozszerzony: W skład pakietu wchodzą następujące badania: [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 4912 Data: 1/16/2018 9:20:54 PM Liczba szacunów: 0
  • redcow To bardziej zapiekanka niż tarta taka klasyczna, wpisałam tarta, bo tak było w przepisie ;-) A przepraszam, teraz zauważyłam, że do składu zapiekanki/tarty/ tego czegoś %-) zapomniałam dopisać sera żółtego, a też tam był. 26.02 miska /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/8dc9c2f2fc7e486ebd8f214bb83d8bb7.jpg do picia: woda, zielona herbata, 2x kawa [...]

    Odpowiedzi: 596 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/27/2012 3:40:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Czy zaczynac juz htz?

    Post
    Doping

    powtorzylem badania: TSH (tyreotropina) 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,320 μIU/ml . . . . 0,270 – 4,200 fT4 (wolna tyroksyna) 1 . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . 1,24 ng/dl . . . . 0,93 – 1,60 anty TG 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 438,50 ↑ IU/ml . . . . . .< 115,0 Prolaktyna 1 . . . . . . . . . . . . . . . . [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 736 Data: 6/27/2019 12:57:21 PM Liczba szacunów: 0
  • Za wysokie TSH

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] mózgu, wątroby czy układu krązenia. Kilka artykułów do poczytania: https://potreningu.pl/articles/4393/co-tarczyca-lubi-a-czego-nie-lubi https://potreningu.pl/articles/4729/niedoczynnosc-tarczycy-w-pigulce/page/2 https://potreningu.pl/articles/1184/tarczyca-tsh-i-przemiana-materii Pozdrawiam /SFD/2018/3/18/2d9621d379454c90a7781ba8e0eee305.jpg

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/18/2018 9:54:57 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Czas zamowic badania. Czy te, ktore wybralem wystarcza? Jezeli o czyms zapomnialem, lub dodalem niepotrzebnie to prosze o rady. Morfologia; Test. calkowity; Estradiol-E2; Prolaktyna- PRL (zle mi sie kojarzy ;)); Progesteron; Luteotropina-LH; Folikulotropina-FSH; Tyreotropina-TSH; FT3; FT4; D-Dimery; i pakiet Lipidogram, a w nim: Cholesterol [...]

    Odpowiedzi: 2285 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/14/2017 10:42:46 AM Liczba szacunów: 0
  • GINEKOMASTIA cz. 4

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Jestem po badaniach i nie rozumiem dlaczego boli mnie ten gruczoł. Wszystko prócz progesteronu wygląda w miarę ok. Proszę o opinie: Tyreotropina (TSH) 2,44 mIU/L 0,27 — 4,20 Folikulotropina (FSH) 4,5 mIU/ml 1,5 — 12,4 Prolaktyna (PRL) 11,3 ng/ml ] 4,6 — 21,4 Luteotropina (LH) (L67) 7,5 mIU/ml 1,7 — 8,6 Estradiol (E2) 38,6 pg/ml [...]

    Odpowiedzi: 6289 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/19/2018 4:53:57 PM Liczba szacunów: 0
  • Jeżeli zdecydujesz się na cykl przygotuj się na niego finansowo ponieważ musisz wykonywać regularnie badania. Czasami dochodzi do sytuacji kiedy musisz wykonywać badania częściej niz załozyłes a nie sa one wybitnie tanie.... Badania przed cyklem: Morfologia Odczyn Biernackiego Badanie ogólne moczu Cholesterol całkowity Triglicerydy Cholesterol HDL [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 476 Data: 12/22/2020 9:48:24 AM Liczba szacunów: 1
  • Panowie, ktoś rzuci okiem? Tyreotropina (TSH) (L69) 3,75 µIU/ml 0,27 — 4,20 Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 4,19 pg/ml 2,70 — 4,30 Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 1,39 ng/dl 1,00 — 1,70 Wyniki niby w normie, lecz wszystkie dość wysoko. Zmieniony przez - narkomientki w dniu 2017-03-05 14:08:20

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/5/2017 2:07:29 PM Liczba szacunów: 0
  • akneraj prosze Hormon tyreotropowy, tyreotropina (TSH), hormon przedniego płata przysadki, będący zasadowym glikoproteidem, zawierającym kilka rodzajów cukrowców. Wytwarzany jest przez komórki zasadochłonne przysadki mózgowej, należy do hormonów adenotropowych tj. działających na inne gruczoły dokrewne i regulujących ich funkcje. Tyreotropina [...]

    Odpowiedzi: 1653 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/27/2009 8:29:25 AM Liczba szacunów: 0
  • Hormony-Referat-Sogi

    Post
    Doping

    Hormony to endogenne (syntetyzowane w organizmie) biologicznie czynne związki organiczne pełniące funkcje regulujące i koordynujące funkcjonowanie tkanek i narządów oraz zapewniające homeostazę (równowagę) w organizmie. Hormony wytwarzane są i wydzielane przez niektóre komórki, tkanki i gruczoły organizmu, które nie mają żadnych przewodów [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/12/2005 11:35:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam ponownie jak długo lecieć ten mostek? I czy wykonać teraz jakieś badania Badania przed cyklem: Morfologia Odczyn Biernackiego Badanie ogólne moczu Cholesterol całkowity Triglicerydy Cholesterol HDL w surowicy Cholesterol LDL - wyliczany Glukoza Kwas moczowy w surowicy Kreatynina w surowicy Magnez w surowicy Aminotransferaza alaninowa [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 708 Data: 12/22/2020 11:00:56 AM Liczba szacunów: 0
  • HORMONY TARCZYCY

    Post
    Doping

    COLEUS FORSKOHLII (Forskolina) Charakterystyczne informacje: Klasa leku: Doustny ziołowy stymulator tarczycy Przeciętne dawki: (standaryzowane dla 10% forskoliny) 165 &#8211; 250 mcg 3 -4 razy dziennie Znacząca stymulacja gruczołu tarczowego oraz produkcji cyklazy adenylowej. Dlaczego ziołowy suplement został umieszczony w materiałach [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 15042 Data: 5/11/2006 9:49:40 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG] BR10

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    DZIEŃ 52 (2015-11-11) Dieta: /SFD/Images/2015/11/11/9206cb3b7f094ba08f3b5908792bbfd0.jpg Suplementacja: - noopept 2 x 15mg - witamina C 2000mg - kompleks witamin i minerałów - 1000 mg wapnia - 15 mg cynku - 600 mg magnezu Komentarz: Z rana wyprasowałem koszule na czwartek i piątek, a także zrobiłem porządek z ubraniami. Znalazło się też trochę [...]

    Odpowiedzi: 89 Ilość wyświetleń: 8482 Data: 11/11/2015 7:40:46 PM Liczba szacunów: 0
  • tarczyca produkuje t3 i t4. hormony te zwiekszaja metabolizm( tot ak ogolnie). zbadaj sobie TSH popros o skierowanie lekarza rodzinnego. tsh to tyreotropina, hormon ktory pobudza produkcje t3 i t4. jezeli tsh bedziesz miala za wysokie to znaczy ze masz zle dobrane leki ( chodzi mi o ich ilosc). 25 to bardzo mala dawka, byc moze zamala nawet dla [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 4246 Data: 3/29/2011 12:08:13 PM Liczba szacunów: 0
  • Objawy tarczycy

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Zrobilem badania na TSH i sa w normie, jest sens robienia jeszcze T3 i T4? TAK, jest sens dlatego ze tyreotropina (TSH) to hormon przysadki mózgowej, który stymuluje tarczyce do produkcji swoich własnych hormonów czyli trijodotyroniny (T3) i tyroksyny (T4) i to są dopiero własciwe hormony tarczycy i to ich poziom powinienes zbadac... zdr.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15948 Data: 2/13/2009 7:37:07 PM Liczba szacunów: 0
  • kowal sam znalazłeś odpowiedz na słabe działanie żółtego środka :):)Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji 0,499 μIU/ml 0,35 — 5,50 to badanie pokazuje że TSH zmusza tarczycę do produkcji////Wolna tyroksyna (FT4) ¯ 0,44 ng/dl 0,89 — 1,76 a to pokazuje jak bardzo niski masz poziom hormonów po suplementacji t3 i długotrwałej diecie redukcyjnej [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 8241 Data: 8/4/2012 5:10:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Przegibon-jeśli byś mógł to wyjaśnij dokładnie za co odpowiada TSH. Na wikipedia znalazłem coś takiego: U człowieka powoduje zwiększenie masy tarczycy, zwiększenie przepływu krwi przez ten narząd oraz nasilenie produkcji i wydzielania hormonów tarczycy &#8211; tyroksyny i trójjodotyroniny. Wydzielana jest przez tyreotrofy (komórki [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 5321 Data: 2/17/2010 5:41:28 PM Liczba szacunów: 0