To jeszcze przed snem dwa mało istotne zdjęcia z treningu. 1.Zdjęcie pierwsze - temperatura treningu :)) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/345808cad12c4ba28649b33f1a4b011b.jpg znam ten ból u mnie dokładnie taka sama temperatura %-) najgorzej jak schodzi w okolice zera, ciężko wtedy trzymać gryf przez zimno
Powiedzcie mi proszę czy można WHEY100 poddawać obróbce termicznej? Np. mam dodać do owsianki do pieczenia mleka - a ja mleka nie lubię (i zamienników mleka też nie) - to czy mogę rozpuścić WHEY w wodzie i zastosować jak mleko? Generalnie pytanie sprowadza się do tego czy temperatura nie prowadzi do niekorzystnych zmian (denaturacja białka itd.).
[...] mial dobre rzeczy troche taniej. Obciazenie najlepiej stalowe (szukaj na olx lub allegro, na forum tez jest duzo ofert) Edit: a w zime po prostu ubieraj sie cieplo. Chyba ze faktycznie temperatura taka jak na dworze to pomysl o jakims ociepleniu i ogrzewaniu przynajmniej na czas treningu. Zmieniony przez - kotlet95 w dniu 2014-10-31 22:29:31
[...] na obrazku wyżej :-p do tego twarożek porcja białka, migdały i połowa rybki:-) dodatkowo zaliczyłem dzisiaj 2h gry w halówke.. nie ma porównania do biegów czy do rowerku który do tej pory robiłem, daje w kość:)) Dogotowuje miąsko, kąpiel i spać.. jutro dzień treningowy.. mam nadzieje że temperatura będzie jeszcze na plusie :-) Sleep well all :-p
nicienie jak tasiemce, zabia je wysoka temperatura, a co do surowizny to uwielbiam wędline dojrzewającą i rybki wędzone na zimno i śledzika z grzybami i w śmietanie... uhm głodna się zrobiłam :-)
cześć markotko, no właśnie czytałam coś, że w środku temperatura powinna osiągnąc około 80 st i na piecu ustawić więcej ok 100, ale tak się zastanawiam jak długo ta tempratura w środku ma być 80 st. czy po prostu jak osiągnie to wyciagam mieso?
takie cos znalazlam: Najlepsza zewnętrzna temperatura do pieczenia wieprzowiny, w piekarniku z termoobiegiem to 140-160 C. Ustawiając sondę na odpowiednią temperaturę możemy uzyskać pożądane stopnie wysmażenia mięsa : 45 C – krwiste 55 C – średnie 65 C – wysmażone Warto tez zapamiętać kluczowe temperatury – 62 C- całkowite ścięcie białka – jeśli [...]
Ja jeszcze znalazłam coś takiego, chociaż to nie ten dział forum :) Temperatura, jaką powinno osiągać mięso jest uzależniona od jego gatunku. Cielęcina ok 80 st.C. Pierś z indyka lub kurczaka temp. 60-70 st.C. Schab środkowy temp. 58- 64 st. C. Udziec z indyka temp. 64-75 st. C. Schab można ew. do max 70 st. potrzymać. Sposób jest wręcz [...]
Mi nie tyle co przeszkadza temperatura ale krótki dzień. Muszę się przestawić po prostu i za kilka dni pewnie już będzie ok. Zawsze tak mam na początku listopada. Jeżeli chodzi o bieganie to ja uwielbiam biegać w mrozie ale pod warunkiem, że jest śnieg :-)
Krótko ale intensywnie - czyli interwały co mi oddech odbierały:-)) Trening jak tydzień temu czyli: -rozgrzewka - bieg truchtem 5 minut - 30 sekund szybkiego biegu - 60 sekund trucht x6 - bieg truchtem 5 minut - ćwiczenia rozciągające. Typowo jesienna pogoda towarzyszyła mi podczas pobytu w lesie. Temperatura 5 stopni, mgliście ale bez opadów. [...]
[...] do lekarza skierowanie na badania to wsadz w dupe :) do szpitala ktoś cię zawoźi mówi ze zemdlałeś boli cię okropnie brzuch boli cię pod kroczem rzygasz krwią kał z krwią . temperatura 41 stopni huśtawka nastoji pomyliłes antybiotyki babci chyba z swoimi i zjadłes i mialeś odjazd udawaj padnietego :) przyjmą cię w 1 dniu 100 badań i wiadomo co [...]
Ładnie to wygląda, szczególnie łapa i bark, jakieś fotki w pozach wstawiałeś? Jak ci się biega w taką pogodę? nabicie fest, pompa epicka/-) na początku są w pozach, ostatnio też robiłem ale w świetle żarówkowym słabo wyszły. Biega się przyzwoicie. Temperatura ok 10 stopni jest do zniesienia:-)
[...] 10x20kg trening był ciężki i nie czuję satysfakcji nie miałem siły było dużo wymuszonych ruchów, powodem było to że mało jadłem przez ostatnie 2 dni ponieważ źle się czułem ból zęba + podwyższona temperatura ( czułem dreszcze wieczorem ) ale jest już dobrze. Od poniedziałku jadę z plecami. Zmieniony przez - Luckyone13 w dniu 2014-11-14 20:20:30
Nie zdejmuj tak szybko przykrycia, np. zsuń trochę żeby się zmieniła temperatura itd. Poza tym, wszystko zawsze trochę opada ;-) wspomnij na moje słowa po upojnej nocy :-D
Nie zdejmuj tak szybko przykrycia, np. zsuń trochę żeby się zmieniła temperatura itd. Poza tym, wszystko zawsze trochę opada ;-) wspomnij na moje słowa po upojnej nocy :-D Co do upojnej nocy zostawie to dla siebie co i kiedy opada xd . Żeby nie spamować, dzisiejszy skubaniec ;] Mało nutelli bo w środku cała milka truskawkowo-jogurtowa więc na [...]
Niedziela- czyli interwały co to w lesie trwały:-D -rozgrzewka - bieg truchtem 5 minut - 30 sekund szybkiego biegu - 60 sekund trucht x6 - bieg truchtem 5 minut - ćwiczenia rozciągające. Mimo zaawansowanej jesieni całkiem fajna pogoda:-)) Trochę pokropił deszczyk ale nie rozpadało się. Temperatura ok 7 stopni - bezwietrznie. Powietrze [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Oliwa niezbyt dobry pomysł, chyba że chodzi o krótkie smażenie A co oliwie brakuje? Z tego co wiem jej punkt dymienia wynosi ~190-240 stopni C (zależnie od rodzaju), podczas gdy temperatura smażenia to ~180 stopni C.