Pierwszy raz robiłam. Inny niż zawsze, bardziej delikatny. Intensywność zależy też pewnie od dodatków, niektórzy dają grzyba suszonego ziele i liście laurowe - pewnie z nimi smak byłby bardziej podbity. Ja dodałam oprócz warzyw tylko mrożonego lubczyku i pietruszki, sól pieprz do smaku.
Okej soł klata zrobiona dzisiaj myślę że jutro będą zakwasiory , kocham to uczucie gdy schodzę po schodach i czuje jak mi klatka lata i boli na całej jej długości i szerokości :D
sa rozne szkoly. znajomy jest jak pisalem 3 krotnym m.niemiec i open , mr. univers i 3 na swiecie o ile sie nie myle w federacji NAC. Jego podopiecznie zdobyli teraz 1 miejsca na zawodach w niemczech w IFBB i tez robili jego metoda. Ja odstawilem wody od popoludnia dzien przed sesja. Problemem bylo moim zdaniem male nieporozumienie pomiedzy nami i [...]
Cześć Akop , jakbyś mógł to zerknij na moją dietę ;) i powiedz co jest ok a co byś pozamieniał, z góry mówię trenuje 4x week , plecy , nogi , klatka+bic, barki+tric i mam rotacje węgli plecy nogi , wiecej ww , klata barki łapa srednio ww , dni wolne , mniej ww ale kalorycznosc na + . liczone na wage 80kg . bialko i Tluszcze stały poziom cały [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mega. Po ściśnięciu widelcem krewka się jeszcze pojawiała między włóknami :) Mięciutkie w środku i wysmażone z wierzchu. Do tego podstawy: sól, dużo pieprzu grubo mielonego, rozmaryn. Najlepszy stek wychodzi. Te od Gesslerki co podają w Polce w Manufakturze na kamieniu mogą się schować :)
a mnie dziadek pokazał kiedyś smaczne trik:) swieży chlebek, na to prawdziwe masełko, na to 30% koncentrat pomidorowy(ten taki w malych puszkach) i na to sol, pieprz, czosnek i cebula i wiecie co, ide se to zrobic
Osobiście dodawałam sól do jajek, zalewałam zimną wodą itd i też źle się obierało. Słyszałam opinię, że jeżeli jajko źle się obiera to rzeczywiście jest świeże. Pod skorupkę nie dostało się (jeszcze) powietrze i dlatego sprawia to taki problem. Oczywiście to tylko zasłyszana teoria ale wydaje się sensowna. Pozdrawiam ;-).
takie życie a serio to zależne od diety i od ilości zjedzonych kababów wiesz sól, te sprawy gdzieś był temat o tym mogę poszukać ale potrzebuję zachęty
Dawno szpinaku nie jadłem. W pracy mamy pyszną potrawę (a raczej dodatek) Szpinak mrożony w śmietanie 30% z fetą i boczniakami. Do tego sól, pieprz i odrobina sambalu. Coś niesamowitego
kurkuma, cayene, ziarna sezamu i słonecznika,szpinak, mielona piers z indyka, pieczarki, czosnek, cebula,kminek,imbir,sol, pieprz i cos jeszcze ale musialbym poszukac w ksiedze czarow
ja w ruskim magazinie kupilam ostatnio kielbase o skladzie: mieso wieprz., sol i saletra. Polskie wedliny tez mieli, ale sklad zajmowal pol strony wiec se darowalam :->
Jak to jest z tą solą . Jestem 6 dzień na redukcji i nie używałem soli , ale można ją używać czy nie ? sól zatrzymuje wode w organizmie jak dobrze pamietam.im dalej idziesz w redukcje tym jej nie używaj(nawet wody pod ryż nie sole np ja) na początkowych 2-4tyg mysle jak delikatnie posolisz to nic sie nie stanie
ja przez niejedzenie śmieci, picie zwykłej wody nie mineralnej i niesolenie ryżu, kaszy oraz aktywność wypłukałem sobie sód i dostałem zaburzeń elektrolitowych (mrowienia, drętwienia, niespokojny sen, etc.) odkąd sole ryż pije wysoko-zmineralizowaną problemy minęły. Przekonałem się na własnej skórze ze sól jest potrzebna. A ja nie umiałem [...]