Molder - właśnie o to pytałem, czy temat ze sponsoringiem się jakoś rozwinął... Szkoda. To je Polska właśnie... ech... Podpisuję się w 100% pod tym co napisał Sol. Właśnie to miałem na myśli, tylko nie mam tyle zaparcia co on, aby to rozwijać
Co do anginy, to moge Ci doradzić pewien sprawdzony sposób. min. 3x dziennie, szklanka z letnią wodą, do szklanki kopiasta łycha soli, i płukasz, gulgając sobie takim roztworem po migdałkach. Ważne żeby nie łyknąć tego bo można zwymiotować ale mi to nie raz już pomogło, a chorowałem na to cholerstwo dość często i tylko faszerowali mnie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
10.10.16 Siemanko. Wczoraj oj**ałem jakieś 10-12 tyś kalorii, większość z 'syfu', czyli nutella, czekolada, batony itd oraz produktów mącznych - pierogi, pizze(kilka %-), chleb i hamburgery. Dzisiaj odziwo.. 0 podlania, waga do góry ale znowu - treść pokarmowa, butelka wody w ciągu nocy itd. Na brzuchu nawet woda nie siedzi, tylko sranie haha. [...]
Julietta, ja robię zaczyn z 100g maki i 2 łyzek zakwasu. Wody tyle zeby jak smietana geste było. I stoi przez noc. Rano dosypuje do tego sól i kolejne 100g maki plus ewentualnie dodatki: siemię, mak, orzechy etc. Woda,zeby jak bardziej gesta smietana. Tylko dobrze mieszam i do glinianej foremki. Na 6 godzin do rośnięcia - czasami i dłuzej. Pfrzed [...]
Sól w bardzo dużych ilościach występuje w żywności przemysłowej, przekraczając w znaczący sposób zapotrzebowanie organizmu na sód (bo tutaj on jest głównie obwiniany). W żywności nieprzetworzonej również występuje w mniejszych czy większych ilościach, jednakże sól zabezpiecza żywność przed zakażeniem mikrobiologicznym i z tego względu największe [...]
Zapiekanka z selera paleło, bezglutenowa Co: - seler - ziemniaki - indor (może być inne mięcho) - warzywa: brokuł, cukinia, pomidor - przyprawy: papryka słodka, sól, pieprz, majeranek (mogą być inne wedle uznania i do smaku) - masło Jak: Seler i ziemniaki kroimy w podobnej grubości plastry (tak pomiędzy 0,5 a 1cm). Mięcho rozbijamy i kroimy w [...]
Pizza gryczana z karczochami i miętą BEZGLUTENOWA, chociaż spód pizzy każdy może sobie zrobić jaki chce, sedno przepisu tkwi w sosie karczochowym na górę Składniki spód 60g maki gryczanej 70g mąki bezglutenowej Schar mix B łyzeczka zmielonego siemienia lnianego (7g) kostka drożdży 25g łyżeczka cukru woda około 1.5 szklanki sól na wierzch 100g [...]
Ondre123 sprawdz podaz sodu i potasu w swojej diecie, ja mialem ten sam problem z lydkami, wystarczy ze ograniczylem sol do 5 g e.d i przyjmuje potas 150-300 mg dziennie i pomoglo, cisnienie spadlo przy okazji. Tylko przypadkiem nie kasuj soli zupelnie bo bedziesz myslal jakbys nie mogl (sod i potas to neuroprzekazniki). Wiem ze temat o krecie, [...]
Puchniesz to puchniesz, reagowanie na to obcieciem kalorii jest bledem, walczysz z tluszczem nie z opuchlizna nie powinnas juz ciac kalorii, z opuchlizna walczy sie poprzez picie wiekszych ilosci wody picie herbat ziolowych, chwilowe wywalenie z diety weglowodanow, wywalenie pokarmu uwrażliwiającego lub czyszczenie nerek. Puchniecie ma zwiazek z [...]
Co do Twojego offtop Sol, to należało by wspomnieć, że IG jest o dupę potłóc tak naprawdę, dużo ważniejszy jest ładunek glikemiczny (choć tez przeceniany) oraz indeks insulinowy
sol - przecież ja nie czytam tylko MD!, ale tak jak ty i inni różne badania naukowe i artykułu zawarte w internecie - też dużo twoich badań przeczytałem - MD jak jest to kupie sobie to wydanie i przeczytam troche, ale zdaje sobie sprawe że większość co tam piszą to pierdoły - bo chyba trzeba być ślepym jeżeli ktoś nie zauważy że w 1 artykule MD [...]
cebulkę duszę na masełku klarowanym lub kokosowym , dodaję czosnek , potem kolejno , paprykę , cukinię , co tam mam , na końcu do duszenia dodaję pomidory. przyprawiam ziołami jakimi mi się akurat chce , dla ostrości można dać chili , sól himalajska i pieprz. jak robię z bakłażanem to najpierw go lekko solę , przepłukuję a potem duszę oddzielnie. [...]