Kaziu jak robisz wątróbkę to pierwsze ja mocz w mleku ok 15 minut ponieważ mleko chłonie substancje obce a także żółć która jeszcze jest w kanalikach wątroby ! następnie juz jak ją smażysz to sól pod sam koniec ! a nie na początku ponieważ twardnieje pod wpływem soli a gorzka przez żółć ! zrób jak napisałem a zobaczysz że będzie duzo lepsza
Smaż pierw na skórze dłużej a później odwracasz na chwile. Ja gotuje albo piekę w folii. Dodaję tylko sól i pieprz, choć można np zioła prowansalskie, masło, oliwe z oliwe, cytrynę. Ten tańszy to pstrąg tęczowy. Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2013-01-20 21:24:51
Pomidory (wyparzone bez skóry), cebula, czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, sos tabasko, przecier pomidorowy - wszystko blendujemy i wychodzi super sos :-) Zmieniony przez - Mlekołak w dniu 2013-03-07 13:09:40
Panowie szukam jakiegoś niskokalorycznego sosu do kury, coś polecacie? Łycha ketchupu, dwie przecieru, zioła, trochę octu sol i pieprz do smaku jak za geste to podlać woda :-P Właśnie tak sobie usmażywszy teraz kurę i jest mega.
O tak z pół kilo tatara, dwa jajka, cebula i ogórki małosolne, dużo pieprzu i sól. Jeszcze setka czystej do tego :-P http://www.thefreshzone.com/images/smilies/yummy.gif
mi się chce buraków ;-) muszę na weekend coś wymysleć w tej materii buraczki mniam :D ugotować, utrzeć + jabłko, cytryna, pieprz, sól.... (chyba tyle, z tego, co pamiętam)
składowo to ja się z 4nn porozumiałam i jest ok: prazone orzechy brązowy cukier trzcinowy, olej palmowy, sol morska, sante nie jadłam, wiem że jedzą. Ja zawsze kupuje primavike. Z ww nie mam problemów w utrzymaniu. Te 20-30g mi wystarcza, nie wiem czy wystarczy jak zaczne trenować. I nie chodze głoda, mnie tłuszcz zamula.
Jak raz na jakiś czas użyjesz jednek łyżki to nic się nie stanie. Mimo wszystko zachęcam do zrobienia majonezu domowej roboty. Który nie będzie zawierał w skladzie tony chemii którą dodają do tego sklepowego majonezu. Do przygotowania majonezu na 4 osoby przygotowuję: żółtko z jednego jajka, 250 ml oleju, łyżkę soku z cytryny (dodatkowo ścina [...]
Hej ;) wydaje mi się, że jak nie będziesz liczyć to skończysz na 1000 kcal dziennie... oj, chyba na 3 z przodu, jak dziś ps. dziś czytałam dziennik "fitnesski" która pisze, że je 1000-1200kcal (hę?) Azaliana, mam dla Ciebie sprawdzony przepis na głodzillę- gotujesz ogromny gar kapusty z cebulką, to jest baza. Warto dodac troche marchewki, tę co [...]
Hej ;) wydaje mi się, że jak nie będziesz liczyć to skończysz na 1000 kcal dziennie... oj, chyba na 3 z przodu, jak dziś ps. dziś czytałam dziennik "fitnesski" która pisze, że je 1000-1200kcal (hę?) Azaliana, mam dla Ciebie sprawdzony przepis na głodzillę- gotujesz ogromny gar kapusty z cebulką, to jest baza. Warto dodac troche marchewki, tę co [...]
Wlezę tak między wódkię a zakąskię:) Osobiście jestem z tych, którzy ze słodyczy wybierają ogórki kiszone:) Nauczono mnie pić słodką kawę i dopiero kiedy przestałam słodzić, zaczęła mi ona smakować. W smaku słodkie jest dla mnie białe mięso, pieczywo, mleko krowie, niektóre gorzkie herbaty ziołowe. Nie rozumiem cugu słodyczowego, choć sama miewam [...]
Myślę ,że w dyskusji o słodyczach, nie chodzi tyle o sam smak słodki, a uzależnienie od cukru, porównywane obecnie z uzależnieniem od narkotyków. Jeśli chodzi o moje podejście do słodkiego, to jest myślę wypośrodkowane. Nie lubię bardzo słodkich owoców i generalnie dań na słodko. Już jako dziecko wybierałam niedojrzałe jabłka i sliwki, bo były [...]