Czesc dzis rozpoczynam "PROTOKÓŁ PEPONA", natchnięty m.in. książką TOTAL RECALL Arnolda Schwarzenegera i dziełem Tima Ferrisa w ksiązce 4hour Body. Bede testował i analizował rozne podejscia i tezy treningowe i dietetyczne, bede to wszystko spisywał w zeszycie treningowym(i tu w dzienniku) i testował rowniez na innych(moich klientach i [...]
[...] i nasiona. Można spożywać surowy (w sałatkach) lub gotowany. Działa remineralizująco. Rekonwalescencja - Pić wino gronowe czerwone wytrawne, zmieszane z 1/5 części soku ze szpinaku. Zaparcia - Stosuje się napar z nasion 10 g na 1 szkl. Zewnętrznie Stosuje się przy stanach bolesnych zapalnych przewodu pokarmowego (żołądek, jelita), okłady z [...]
[...] jemy posiłek. HSM nie musi być wymyślne, wybieramy proste produkty np.: Białko - grillowana pieś kurczaka lub indyka, ryba Warzywa - zielona warzywa, brokuły na parze, szpinak, cukinia, Skrobia - małe ilości słodkich ziemniaków, pełnoziarnisty makaron, brązowy ryż Sałatki - sałatka z sosem vinegre z oliwy Deser - troszkę owoców Zdziwisz się [...]
Jeżeli ktoś chce napisać tylko "powodzenia" etc. to zapraszam na prv Dziękuje firmie Activita i grupie weryfikatorów za udostępnienie mi odżywek i suplementów do testu. O MNIE 1989.04.03 staż treningowy 2,5 roku najbliższy cel sportowy masa rekordy wycisk 115 siad 170 martwy 180 suplementacja Brak suplementacji przez ostatnie 6 miesięcy waga 95 [...]
[...] „koszty” jedzenia też były jak najwyższe. Węglowodany: powinny stanowić 10-15% Twojego zapotrzebowania. Wszystkie węglowodany powinny pochodzić ze świeżych warzyw, jak szpinak, brokuły, zielona fasola, szparagi, cukinia, kalafior, papryka, marchew, pomidory itp. Potrzebujesz jak najwięcej wartości odżywczych w jak najmniejszej ilości [...]
[...] wszystkie owoce, a szczególnie banany, jeżyny, kantalupa, melony, pomarańcze, śliwki, owoce suszone, ryż oraz warzywa: szparagi, brokuły, brukselka, pietruszka, dynia, szpinak, pomidory; mleko i produkty mleczne. 2. Dieta niskosodowa - ograniczyć stosowanie soli kuchennej, produktów słonych i zawierających sól 3. Dieta bogata w wapń, by [...]
[...] A (karotenu), witaminy C, kwasu foliowego i potasu. Źródła witaminy A (karotenu) Pomarańczowe warzywa np. marchew, słodkie ziemniaki, dynie Zielone liściaste warzywa np. szpinak ,rzepa Pomarańczowe owoce np. morele, mango Pomidory Źródła witaminy C Owoce cytrusowe i soki z cytrusów, kiwi, truskawki Brokuły, papryka, pomidory, kabaczki, [...]
[...] piersi z indyka, pomidor 10:30 - kanapka z ciemnego pieczywa (z dużą ilością całych ziaren), 100 g piersi z indyka, pomidor 12:00 – pół torebki ryżu, 200 g piersi z indyka, szpinak, cukinia, cebula 15:00 - kanapka z ciemnego pieczywa (z dużą ilością całych ziaren), 100 g piersi z indyka, pomidor 17:00 - kanapka z ciemnego pieczywa (z dużą [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] piersi z indyka, pomidor 10:30 - kanapka z ciemnego pieczywa (z dużą ilością całych ziaren), 100 g piersi z indyka, pomidor 12:00 – pół torebki ryżu, 200 g piersi z indyka, szpinak, cukinia, cebula 15:00 - kanapka z ciemnego pieczywa (z dużą ilością całych ziaren), 100 g piersi z indyka, pomidor 17:00 - kanapka z ciemnego pieczywa (z dużą [...]
Ostre cięcie ! O kratę raczej będzie ciężko startując z tego pułapu. Szkoda, bo nigdy jej u siebie nie widziałem Generalnie ma to być bardziej test diety niż supli, choć suple niezbędne do diety są również, co zobaczycie poniżej.. Zależy mi na udowodnieniu, iż z takim %bf też warto brać się za takie extremum, choć sam autor odradzał to [...]
[...] dlatego trudno o ich przedawkowanie (nie trzeba martwić o ich nadmiar). I grupa - witaminy rozpuszczane w tłuszczach: Witamina A (retinol) Źródła: marchew, suszone morele, szpinak, sałata, pomidory, dynia, liście pietruszki Działanie: Bierze udział we wzroście kości, włosów, zębów i dziąseł, zapobiega "kurzej ślepocie", jest niezbędna przy [...]
[...] niż zdrowo zbilansowanej diecie przeznaczonej dla ludzi aktywnych. Jadłospis jednodniowy wygląda tak : Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab) Znam ludzi, którzy jedzą więcej na jeden posiłek niż ta dieta przewiduje na cały [...]
[...] zbóż, olej jadalne. Wit. K - # Glowne funkcje w organizmie: Uczestniczy w krzepnieciu krwi. # Skutki niedoboru: Dluzszy czas krzepniecia krwi. # Glowne zrodla: Kapusta, szpinak, watroba. Jest ponadto wytwarzana przez bakterie jelitowe ROZPUSZCZALNE W WODZIE; Wit. C - # Glowne funkcje w organizmie: Niezbedna di prawidlowego rozwoju chrzastki, [...]
[...] oraz olej z rybnej wątrony, a Beta-karoten wystepuje w żółtych i czerwonych warzywach oraz zielonych warzywach liściastych. Warzywa bogate w pro-witaminę A to: marchew, szpinak, jarmuź, bocwina, liście pietruszki, słata, dynia, oraz owoce takie jak morele, melony. Zapotrzebowanie dobowe:5000 - 7500 I.V Witamina B1 (tamina) - niezbędna w [...]
[...] z obu stron na pozostałej na patelni oliwie. Tajemnica sukcesu: Pieczywo razowe jest bogate w błonnik, podczas gdy jajka i łosoś to świetne źródła białka. OBIAD: zupa szpinakowa z sokiem z cytryny i jajkiem (5 dużych porcji) Tego potrzebujesz: 1 paczka mrożonego szpinaku (450 g) 1 ząbek czosnku 1 mała cebulka, posiekana 0,5 l bulionu [...]
[...] wątroba, ryby (tuńczyk), jaja, masło) jest znacznie lepiej przyswajalna przez organizm niż karotenoidy. Bogatym źródłem karotenoidów są warzywa: marchew, natka pietruszki, szpinak, czerwona papryka, pomidory. Najmniej beta-karotenu - prowitaminy A zawiera kapusta biała, ogórki, korzeń pietruszki. Z owoców najwięcej beta-karotenu zawierają [...]