mam pytanko...tyle tu stron ze ciezko znalezc mianowicie czy mozna zastapic czyms innym ten okropny szpinak??? nie znosze go , od samego patrzenia chce mi sie wymiotowac...czy stosujecie cos zamiennego???
[...] które produkty są szczególnie bogate w tę witaminę: natka pietruszki (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brukselka (94 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), kapusta włoska (64 mg), kapusta biała (48 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg). Często jednak samo zwiększenie ilości witaminy C w diecie nie wystarcza i [...]
[...] podpieczonego tosterem, ułożone tak, ze jeden zachodzi na drugi. Wygląda jak z najlepszej restauracji, a smakuje jeszcze lepiej 33. GADO GADO - SALATKA JARZYNOWA 150 g szpinaku, 100 g fasolki szparagowej, 100 g kiełków, 1 ogórek, 100 g serka sojowego tofu, 2 jajka, 1 kartofel, 150 g orzeszków ziemnych, 1/2 orzecha kokosowego, 3 łyżeczki [...]
[...] zieleniną. Sos wstrząsać przez 45 sekund, polać sałatkę, wymieszać podrzucając, podawać natychmiast. 234. Sałatka z pstrągiem 1 wędzony pstrąg, 15 dag pieczarek, 5 dag szpinaku /może być mrożony/, 1 łyżka oliwy; do przybrania pęczek szczypiorku Z pstrąga zdjąć skórkę, a mięso podzielić na filety. Filety podzielić na 2-centymetrowe paski. [...]
[...] - Dobrymi "zapychaczami" są produkty bogate w błonnik (patrz punkt 28.) takie jak otręby (ktore możesz zjeść z jogurtem) czy zielone warzywa, jak sałata, szpinak, brokuły. Pokarmy te mają bardzo małe ilości węglowodanów strawnych, a białka i tłuszczu prawie wcale, więc nie spowodują tycia, a hamują głód rewelacyjnie. 27. Co [...]
Ryz + piers oczywiscie 1. Gotuje ryz w lekko osolonej wodzie 2. Sos; 1 cebula, 1 pomidor, moze byc papryka.... ja lubie szpinak ... ... drobno posiekane zalewamy woda i na ogien, wszystko razem sie dusi- dopoki pomidor nie zobi sie taki przecierowaty dodajemy pieprz, papryke i curry ( 1/2-1 paczki)+ piers z kurczaka pokrojona w cienkie [...]
[...] smarujemy z jednej i drugiej strony musztardą (najlepiej OSTRĄ) i wrzucamy na patelnię podsmazamy chwilę . Do tego jakiś brokułek/ kalafior ugotowany. 3. lubi ktoś szpinak? to dla niego - pycha, ale trzeba lubieć to zielsko :)) 2-3 kostki mintaja lub innego morszczuka, paczka szpinaku mrożonego, śmietana 18%, bazylia , czosnek, sól, [...]
[...] żółtka jaj 6 mg,płatki owsiane 4,5 mg,śliwki suszone 3,9 mg,+warzywka zielone: brokuł,brukselka, liście kapusty 17 mg, i zielona pietrucha, fasola biała 6,9 mg,UWAGA- szpinak (żelazo słabo przyswajalne) pomidory 9,7 mg, jakies buraki (bleeee). Dobre są też orzechy i suszone owoce. Aaaa fakt dodaj jeszcze vit C przynajmniej 100mg/doba i [...]
[...] jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Prowitamina A, zwana też betakarotenem znajduje się głównie w produktach roślinnych takich jak: marchew, dynia, szpinak, boćwina, sałata, zielony groszek, szczypior, koper, pietruszka, jarmuż, sałata, fasolka szparagowa pomidory, morele, wiśnie, śliwki i pomarańcze. Zmieniony przez - [...]
[...] kilogramy możesz dodatkowo zastosować poniższą dietę a efekt będzie jeszcze lepszy. Dzień 1 i 8 1 posiłek : kubek kawy + kostka cukru 2 posiłek : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak (kalafior, brokuł) 3 posiłek : 1 duża pierś z kurczaka (gotowana) sałata z oliwą z oliwek Dzień 2 i 9 1 posiłek : kubek kawy + kostka cukru 2 posiłek : 1 duża pierś z [...]
Źródła: Melasa Wątroba Mięso Fasola Krewetki Płatki śniadaniowe Chleb pełno pszenny Brokuły Groch Szpinak Są dwa źródła żelaza: żelazo hemowe, które jest łatwo przyswajalne przez organizm i żelazo nie hemowe zawarte miedzy innymi w roślinach które jest znacznie trudniej przyswajalne przez organizm. Przyswajalność żelaza zależy od wielu [...]
[...] do jednej dziennie - bylo ciezko ;)), jaja naturalnie, ok. 2-3 dziennie na sniadanie (raczej dwa - tu tez sie staram ograniczac). warzywa: ogolnie malo, ale jesli juz, to szpinak, ogorki, papryka czerwona, marchew (surowa), pomidor (na szczescie beda tansze), kalafior, brokuly. dodaje tez wedliny, ktore kupuje w sklapch [...]
[...] Prosiłbym o ewentualne skorygowanie mnie ale z tego co wykombinowałem to najlepszym źródłem błonnika w takiej diecie (jako dodatek np. do piersi kurczaka)są: brokuły, kalafior, szpinak, pieczarki i ewentualnie (większa zawartość węgli)brukselka... zgadza się? Chodzi mi głownie jak to w takiej diecie o utrzymanie nie zadużej ilości węgli (30-50g)
nie muszę wliczać otrębów do węgli? hmmm... to by było gites :)a dlaczego? bo rozumiem że kalafior,brokuły,szpinak i pieczarki muszę wliczać? (najczęściej właśnie to dodaję do posiłków) ...no i jeszcze mi powiedzcie jak mam spożywać otręby(tzn w jakiej formie np z wodą czy jak?)i czy do uzupełniania witamin mogę stosować taką zwykłą multiwietaminę [...]
[...] norm), a i 10 nie będzie tragedią. kobiety co miesiąc tracą pewną ilość krwi, stąd też zazwyczaj niższa Hb. generalnie: dieta: - czwerwone mięsa - warzywa strączkowe - szpinak, sałata wspomaganie: - preparaty żelaza (np. Ascofer) ale trzeba je przyjmować długo - ogólnie witaminy i minerały edit: nie doczytałem. co to znaczy [...]