[...] powstającej pary wodnej z tłuszczem. Smażony produkt pozostaje dłużej w tłuszczu. Jeżeli wzrasta udział środków powierzchniowo czynnych takich jak wolne kwasy tłuszczowe i substancje zawierające grupy polarne, to powstają optymalne czasy brązowienia i gotowania, ponieważ wydobywająca się z produktu para wodna tworzy jeszcze silną warstwę [...]
[...] kalorie" albo “kalorie w dobrym towarzystwie" - dla podkreślenia, że chodzi o po-żywienie szczególnie bogate w mikroelementy i inne podstawowe substancje, takie jak pewne aminokwasy, kwasy tłuszczowe, minerały, błonnik pokarmowy, pierwiastki śladowe... Jedynie zróżnicowane pożywienie może dostarczyć kalorii, którym [...]
Chodziło o słowo "substancje termogeniczne" w preparacie Thermo Fat Burner - słowo zostało już zastąpione i są nowe etykiety "substancje zwiększające przemianę materii".
[...] przyspiesza kostnienie - powiem wam hormony !! m.in TESTOSTERON !! przyspiesza powstawanie i rozwój ognisk kostnienia w układzie nasada-przynasada !! i np mlodzi ludzie koksujacy przestaja rosnac !! do tego inne hormony , substancje, wysiłek ale jak by czesciowo wykluczyc (to co powoduje kostnienie)to sadze ze mialo by to neg wpływ na organizm
Słuchaj w sprawie treningu najlepiej zgłoś się do osobnego działu - szybciej otrzymasz właściwe wskazówki. Aeroby tylko po 20 minut? Dlaczego tak strasznie krótko? Niektóre substancje w Tighcie powinny być brane na pusty żołądek dlatego polecam brać je przed śniadaniem (około 45-60 minut - choć ja brałem nawet 90 min przed pierwszym posiłkiem), a [...]
[...] są pofałdowane. Ponieważ nasze jelita są dłuższe niż u zwierząt mięsożernych, mięso, które spożywamy, pozostaje w nich dłużej, w wyniku czego zaczyna się psuć i wytwarzać substancje toksyczne. Te trujące substancje, jak wykazują badania, mogą być przyczyną raka okrężnicy, a przeciążenie przez nie wątroby, której funkcją jest wydalanie związków [...]
Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 są ważne dla organizmu, ponieważ powstają z nich substancje (prostaglandyny) regulujące pracę układu krążenia, systemu odpornociowego i gospodarkę tłuszczową. Kwasy omega-3 obniżają również zbyt wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów. Stosowanie ich przez kilka miesięcy znacznie zmniejsza poranną sztywność [...]
1900 ileś tam gramów - prawie dwa kilo razy dwa opaki to daje 4kg towaru (krety + substancje takie jak dextrosa + ALA)! Zmieniony przez - Uriel w dniu 2004-05-03 22:10:12
Czy woda mineralna o smaku cytrynowym ( trochę tego teraz na rynku jest ) może poprzez swoje dodatkowe składniki takie jak np. aromaty, kwas cytrynowy, czy substancje słodzące wpływać negatywnie na działanie np. kreatyny, czy HMB?
W moim przypadku polaczenie sterydow anabolicznych z trawka prawie przenioslo mnie na tamten swiat ... normalnie jest tak, ze wszelkie toksyczne substancje - jakie przyjmuje osoba palaca trawke - sa wydzielane z moczem badz tez przez skore (pot). W moim przypadku jednak, doszlo do zatrzymania plynow w organizmie, nie moglem sie ani spocic, ani tym [...]
[...] Przyklad: wegiel w zaleznosci od gatunku ma okolo 25.000 kJ/kg. W organizmie ludzkim przechodzi przez uklad pokarmowy praktycznie nienaruszony. W pokarmach znajduja sie substancje ktorych rowniez nie trawimy np. celuloza, lignina czy blonnik, a ktore chemicznie rzecz biorac posiadaja dosc wysoka kalorycznosc. Pytanie: Czy wartosci [...]
[...] Dla jakości wędzonek fundamentalne znaczenia ma także pH solanki. Gdy stosowana jest peklosól nie należy zatem obniżać pH zbyt głęboko względnie powinno się stosować substancje obniżające wartość pH bardzo ostrożnie. Rozkład cząsteczki azotynu względnie powstającego z niego kwasu azotowego poprzez ogniwa pośrednie do tlenku azotu, który [...]
hej! mam 3 pytania: 1. jakie substancje są wchłaniane do krwi po zarzyciu Thermy, bo zamierzam zrobić morfologie w poniedziałek i nie wiem czy nie wypaczy to wyniku badania. biore ją od 3 tyg. 2. jak długo pozostają w organiźmie ( krwi ) te substancje? 3. czy mam nie brać jej do poniedziałku?
[...] preparaty czystej kreatyny pozwalają przyjąć dziennie dawkę tej substancji odpowiadającą zawartej w kilku kilogramach mięsa. Uczeni od dawna ostrzegali, że nawet naturalne substancje mogą być szkodliwe w zbyt dużych ilościach. Natomiast niedawne badania sugerowały, że kreatyna może mieć działanie pozytywne - zmniejszać skutki urazów głowy. [...]
[...] nerwowy, immunologiczny itd. Powstał żywy organizm zdolny do wzrostu i dalszego rozwoju, jedynie energia była potrzebna do wzbudzenia życia. Zatem wszystkie niezbędne substancje potrzebne do jego stworzenia zawarte są w jaju. Ten właśnie fakt świadczy wystarczająco o jego wartości biologicznej i wskazuje, jak cenne zawiera składniki. Z [...]
[...] wywołująca zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Bakterie Salmonelli zazwyczaj bytują w tzw. wakuolach komórkowych, czyli zamkniętych pęcherzykach, gdzie gromadzona jest woda, substancje zapasowe i zbędne produkty przemiany materii. Mogą one jednak wydostać się z wakuoli i przebywać bezpośrednio w cytoplazmie komórkowej, czyli półpłynnej masie [...]
[...] wzrost komórek rakowych. fot.: fot. Stock Food/Free Jest zatem prawdopodobne, że regularne (co najmniej raz w tygodniu, a lepiej co drugi dzień) jadanie czosnku chroni przed nowotworem. Ważne, by przed dodaniem czosnku do potrawy zmiażdżyć go lub posiekać i odczekać ok. 15 minut. Przez ten czas aktywizują się substancje antyrakowe
[...] - 405 kcal). Nie bez przyczyny miód uchodzi za dobroczynny dla serca. Wyrównuje niedobór potasu w organizmie, przez co obniża ciśnienie. Błyskawicznie zaopatruje serce w substancje odżywcze, zawiera także dużo antyoksydantów, które zapobiegają powstawaniu zmian miażdżycowych w naczyniach krwionośnych. Warto wiedzieć, że im ciemniejszy miód [...]