[...] używania są ściśle ustalone. Zazwyczaj jest dodawany do aromatyzowanych i przetwarzanych produktów, takich jak mrożonki, zmiksowane przyprawy, zupy w puszkach i w proszku, sosy do sałatek oraz produkty oparte na mięsie i rybach. W niektórych krajach jest używany jako przyprawa. Jak powstaje glutaminian sodu? W przeszłości glutaminian sodu był [...]
[...] to podjacie:) i mam jeszcze pytanie do tych panow co stosuja reduckcje czy raz w tygodniu mozna zjesc 1 tabliczke czekolady, zjesc kebab, zjesc ziemniaki??:D aha dodam ze mieso zamiast smarzyc to bede grilowac albo gotowac na parze;d zeby zminimalizowac tluszcze oraz przestac jesc rozne sosy zrobione na majonezie i sam majonez przestac jesc.
[...] jej za dużo, nawet 13-krotnie więcej w stosunku do zapotrzebowania. Szczelnie dużo "ukrytej soli" zawiera gotowa, wysoko przetworzona żywność, konserwy, wędliny, sosy i zupy w proszku. 4. Unikać nadmiernego spożycia alkoholu, nikotyny i kofeiny. 5. Zażywać dużo ruchu o umiarkowanym obciążeniu Unikać przeciążenia!! Lepiej [...]
dodam też coś od siebie Wywal jakiekolwiek sosy typu uncle bans (czy jakoś tak ) Banany zmień na owoc o niskin IG np: truskawki I tak jak kolega wyżej. Węgle powinny pochodzić z warzyw, zamiast tego ryżu i chleba (zamiast kalorii z nich daj w zamian oliwę z oliwek. Większa ilość węglowodanów w okolicy treningu tutaj możesz zaszaleć z ryżem ale [...]
[...] pierś z kurczaka z grilla albo smażona na oliwie z oliwek i dodatkowo sałatki takie gotowe co się kupuje w sklepach (mogą być takie sałatki nie preszkadzają w nich te sosy albo majonezy?). Aha i jeszcze apropos majonezu: w małych ilościach oczywiście: w 100g; 648 kcal, białko 0,9g, ww przyswajalne 3,5g, tłuszcz 70,0g. Skład olej roślinny, [...]
no sosy kusza na masie sobie zjem a jak banan no , no ciekawa dyskusja o Clod Fusion jak cala porcja wszystko na raz ryz + kurczak + surowki Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2006-05-29 10:55:53
[...] organizmu na to co jemy - więc na to co jesteśmy uczuleni o ile mleko można swobodnie pić nie polecam m.in. sera zółtego, jogurtów,kefirów itp. ani dodatków typu gotowe sosy czy keczupu mnie osobiście po w/w rzeczach choroba się zaostrza i strasznie łuszczy mi się skóra niestety leczenie jest długie i bardziej polega na wyleminowaniu [...]
[...] Pro Matrix?) Kolejne pytanie... uwielbiam makaron i ryz ale czy moge jesc razem z takimi gotowymi sosami w sloiczkach, ewentualnie jakies fixy? Zdaje sobie sprawe, ze takie gotowe sosy nie wnosza nic wartosciowego do diety, ale czy moja dieta sporo ucierpi na tym i lepiej wymyslic cos innego? Bo nie chce ciagle jesc 'suchego' ryzu czy makaronu.
Witam, nie mogłem nigdzie znależć nic na ten temat, dlatego też pytam : co powinno się unikac lub weliminować z diety, aby cieczyć się zdrowiem i dobrą sylwetką. Słodycze i sosy to chyba na pewno, ale co jeszcze ?
[...] piersi z kury 3.)Warzywa 4.)Oliwa z oliwek KLazdy zje takich porcji 2. Tylko teraz problem polega na tym, jak to dobrze zrobic? Tzn, jakie wazrzywa, ewentualnie jakie sosy dodac, zeby to bylo poprostu smaczne? Takie salatki mozna zamoiwc np w restauracjach meksykanskich i tam sa bardzo dobre pomimo, ze podawane na zimno, wiec mysle, ze [...]
piotrze robie maseee ale juz drobne zmiany w diecie wprowadzam ... np mleko tylko raz dziennie tak to zastepuje woda, żółte sery - papa , sosy tylko własnej roboty... itd planuje troche podrasowac to co mam edit: Masa dawaj foty miały byc w grudniu a mamy.... Zmieniony przez - MDRAGON w dniu 2006-07-01 21:58:58
[...] - paczki - piwo - wódka ( okazjonalnie, 1g alcoholu=9kcal) - wino ( markowe do obiadu oczywiscie) - rum ( do herbaty w zime oczywiscie) - kremy czekoladowe typu nutella - sosy - zupy Zdarza sie nawe najlepszym kuturystom zjesc cos fastfoodowego i warto policzyc ile ma kalorii to co zjemy np w mcdonaldzie. co do paczków to ja czasem jem i by mi [...]
Powiem szczerze, że te sosy, oleje, w przypadku makreli pomidorowy są nic nie warte i radziłbym na nie uważac. Osobiście - raz na jakiś czas dla urozmaicenia, ale nic ponad to. Lepszym rozwiązaniem będzie świeża ryba a konserwą posiłkuj się w ostateczności. To samo dotyczy tuńczyka jeśli mówimy o zalewie w oleju, jeśli w sosie własnym to śmiało.