[...] - masło klarowane 5g - pieprz, sól, słodka papryka, curry, przyprawa do ryby Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni z masłem zapiekamy cebulkę, dodajemy szpinak, przyprawiamy solą. Dusimy pod przykryciem około 5min. Dodajemy łososia wcześniej przyprawionego curry, przyprawą do ryb oraz słodką papryką. Ponownie dusimy pod przykryciem tym razem [...]
@sol - juz wysyłam ;-) @Rafal - inspiracje bardziej ;-) Tak jak pisałem, w miarę czasu bede urozmaical menu i postaram sie tez fajne fotki ogarnąć. Moze tez uda sie potwierdzić, ze nie trzeba jeść samego kurczaka z ryżem, zeby formę zrobić ;-)
@wakor - nie ma, bo nie chciałem, ale to akurat pikuś, dodać tam mięcho. Ja chciałem wersję z grillowanymi warzywami w dobrym sosie i taka wyszła ;) @kuba - kto to był? Placki to sama mąka, sól, proszek do pieczenia i woda ciepła. Nic więcej. @natalijka - ;-) Makro dla tych dwóch sztuk łącznie: BTW 30/70/20, wystarczy dodać mięso i białko idzie [...]
kamoo chciałabym umieć takie super pierogi robić \-) jadłam je w toruńskiej Pierogarni - Stary Toruń. Polecam :-) Malinowa powiem Ci tak mniej więcej, bo to mama piekła :-> Na zdjęciu jest połowa pieczeni. Na całość: - 1,2kg piersi z kurczaka ze skórą - pół bardzo dużego selera - 3 jajka - cebula - 2 ząbki czosnku - natka pietruszki, tymianek, [...]
Dzieki za odpowiedzi! - Na jakie mięso zamienić wędlinę ? Tak , żeby pasowała do kanapki. Może dobry będzie schab wędzony ? - Jeśli chodzi o cukier, to tak słyszałem, że brązowy jest zdrowszy niż biały - czyli to nie prawda?. Podobnie też słyszałem, że sól morska zdrowsza niż zwykła. - Problemów żołądkowych nie mam, ale chętnie bym zamienił [...]
Sol, kojarzę ze kiedyś pokazywałeś cos takiego na przykładzie, ale ani nie jestem tego pewien, ani nie mam pojęcia nawet kiedy to było. Mógłbyś tak na szybko napisać, jak wygladała by Twoja zapiska takiego posiłku: 250g kurczaka, 100g ryżu, 100g pomidora, 100g papryki, 100g sałaty, 7ml oliwy, 5ml lnianego, 1 łyżeczka musztardy, sok z cytryny, 100g [...]
[...] łyżką tworzymy wir w wodzie i wlewamy w niego jajo (wcześniej wbite do miseczki) ,gotujemy ok.1,5 min 4. Jajo układamy na sałatce ,polewamy sosem i posypujemy pieprzem i solą. /SFD/Images/2016/2/1/a672917d19a64cb6b86f3f4d546a3754.jpg Wartości: B: 34,6 T: 15,9 W: 25,9 Kcal: 381 Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-02-01 22:57:47
/SFD/Images/2016/2/2/5714389f5e224dd0aeb5207f030dca49.jpg Opis - 1000 kalorii - 54g białka i 157g węglowodanów - 10g BCAA oraz dodatkowych peptydów glutaminowych Muscle machine® MASS to najwyższej jakości, wysokokaloryczny gainer, zaprojektowany do poważnych przyrostów. Dostarcza około 1000 kalorii, 54g białka* oraz 160g węglowodanów* w 250 [...]
/SFD/Images/2016/2/2/f498c216106a4d759d80d953f6649fba.jpg Opis - Formuła „wszystko w jednym” - 40g białka oraz ponad 8,6g BCAA w porcji - Zawiera mieszankę węglowodanową z pełnych ziaren - ModCarbTM Muscle Machine® LEAN to wszechstronny gainer posiadający wszystkie właściwości niezbędne do zasilenia Twoich mięśni! Stworzony w wyniku badań [...]
/SFD/Images/2016/2/2/7eea4263f3b64354924be1c6a4caaac5.jpg Opis - Wspomaga rozwój masy mięśniowej oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tkanki kostnej - Pełen kompleks aminokwasów - Wzbogacona o mieszanką enzymów trawiennych - Papaine oraz Bromelaina Produkty z linii SCITEC NUTRITION® WORK OUT AND DIET (WOD) CRUSHER zostały stworzone, [...]
Cardio kręciłem po 6-7x/tyg Aktualnie nie kusi mnie nawet do jednej sesji. Nie lubię cardio %-) A co do wszystkiego co piszecie - w 100% zgadzam się z tym, co pisze Sol. Aczkolwiek sam mam z tym problemy %-) Białko liczę, nie potrafię zjeść raz 160g raz 200g mając w bilansie 180g. Myśli takie: 160g: kurde, mogę więcej, to dokładam 200g: kurde, [...]
[...] pomidorowy - oregano ,bazylia,sól,pieprz,czosnek - pieczarki - oliwki Przygotowanie: 1.Mięso zmielić z cebulą, dodać jaja ,sól i pieprz. 2.Koncentrat wymieszać z czosnkiem,solą ,pieprzem i ziołami 3.Mięso do pieczenia, folię ,bądź do formy , na nie wylewamy sos ,układamy ser i dowolne dodatki. 4. Pieczemy w 200 st. ok. 20 min, w zależności od [...]