[...] sół peklujaca to konserwant, tylko to lepsze niz botulina. Sól peklująca tez traktowana jest jak przyprawa Małe ilości sporadycznie nie szkodzą, ale peklowac tez można bez soli peklującej, mozna to robić sama solą, równi si ekolorem, bo nie będzie pieczeń czerwona i smak musimy uzyskac poprzez przyprawy inne To następnym razem uzyję, skoro [...]
Push, też mi nie podchodziły frytki z marchewki. wolę marchewkę zetrzeć i podsmażyć chwilę na oliwie, do tego sól i jestem zadowolona. inna sprawa, że moje wymagania smakowe są naprawdę bardzo małe ;)
do jogurtu grackiego dodałam czosnek granulowany, sól, oregano, pieprz - w normalnej wersji mam w przepisie jeszcze troszkę majonezu ale teraz nie dodaje
co tam tłustego masz? 3 jajka, mąka przenna, pomidor,ogórek, 5 plasterków sera żółtego takiego w chvj cienkiego, troche ketchupu, sol,pieprz,bazylia,papryka ostra ,wędlina z wieprza ,mleko .. Nie takie tłuste :)
nie azotan zapobiega zmianie barwy, sól jest związana z wodą Ja w kwestii mięcha niedoświadczona jeszcze, ale mój tato mówił,że od jakiegoś czasu dodaje tylko zwykłą sól, zioła i ... troszkę cukru, który właśnie ma zapobiec zmianie koloru na szary. Może to i lepsze jak azotany, ale z drugiej strony azotany zabijaja jad kiełbasiany...
ja tne burak plus 4 marchewy plus cytryna i caly dzien chodze nafutrowana :D uwielbiam surowizne:D Polecam surowe buraki i ogór kiszony. Wszystko w kosteczkę i do tego sos majinezowy, sól i pieprz. Pycha, zwłaszcza z razowymi grzankami...
czytalam ze i w samej soli mozna,byleby bakterie sie nie dostaly do miesiwa,a moze azotan zabija troche bakterie? nie wiem:/ azotan, sól, cukier zabezpieczają przed bakteriami tylko ze w odpowiednich proporcjach, azotan jest dodawany do soli bo ona jest dobrym nośnikiem dla niego, a jad kiełbasiany niebezpieczny w mięsach puszkowanych/wekowanych [...]
ja tne burak plus 4 marchewy plus cytryna i caly dzien chodze nafutrowana :D uwielbiam surowizne:D Polecam surowe buraki i ogór kiszony. Wszystko w kosteczkę i do tego sos majinezowy, sól i pieprz. Pycha, zwłaszcza z razowymi grzankami... oo moze byc dobre,oby zjadliwe bez sosa bylo:D
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Iso_Shock_i32240_d380x380.jpg Opis - Ponad 23g pełnowartościowego białka w każdej porcji - Przyczyniaj się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej - Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości - Bardzo dobra rozpuszczalność i wyśmienity smak ISO SHOCK to wysokiej jakości suplement diety do przygotowania smacznego i [...]
Zaraz zaraz a z octu rezygnować? bo i tak już strasznie ciężko jest mieć w miare pusty żołądek przed posiłkiem, potem 15min czekać i 2h nie jeść to tą sól mogę na pełny żołądek wypijać, i do tego ocet tak samo? nie zaleje mnie wodą przez tą sól?
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/ZMA_Plus_i32245_d380x380.jpg Opis - Podnosi poziom testosteronu - Korzystnie wpływa na regenerację sportowca i jego libido - Przyśpiesza regenerację - Wspomaga rozwój siły i masy mięśniowej oraz poprawę wytrzymałości - Surowce najwyższej jakości Big Zone ZMA PLUS to najwyższej jakości, kompleksowy preparat [...]
[...] czyli takich w których masz +500kcal , żołądek Ci się opróżni juz po 30min od zjedzenia. Sól i ocet nie musisz pić na pusty żołądek, ważne żeby tego nie pić zaraz jak sie najesz, chodzi o to żeby związki były podane przed procesem trawienia. Po soli cię nie zaleje, zalać cię może od węglowodanów o wysokim stopniu glikemicznym, wiec spokojnie.
Hcg 5000j podzielonych na dwie iniekcje e3d co 6-8tyg,moze byc insulinowka w brzuch albo normalna igla w miesien,w jednym masz proszek do ktorego dodajesz plyn z drugiej ampie,jesli chcesz mozesz doc sol fizjologiczna i np jak robisz zwykla igla latwiej jest odmierzyc ilosc do wbicia kiedy jest wieksza ilosc roztworu
O kurcze %-) To ja wklejam dla Malinowej bo sie pytała o dzieła piekrnicze starymi technikami, więc na razie pstryknęłam tylko croissant`y skład :maka, woda, sól i masło ;-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b1ef6903eb65409fbb9fd3b0367ee171.jpg
Ciecierzyca - inaczej cieciorka . Roślina, która zawiera dużo białka . Humus, który chcę Wam przedstawić to nic innego jak po prostu pasta, którą można posmarować chleb czy wafle ryżowe cokolwiek. Przepis jest prosty . Składniki: Ciecierzyca Olej przyprawy ( czosnek , sól , pieprz, majeranek, ew można dodać też trochę czerwonej papryki) Nie będę [...]