ja do rozgniecionego awokado dodaje sól, sok z cytryny, czosnek posiekany (jak kto lubi,ale sporo raczej) oraz lychę śmietany. Takie guacamole powstaje. Pyszne na chleb i do mięsa. Mozna tez dodac czili jak ktos lubi, zeby paliło w ryj :)
[...] z dużej makreli wędzonej ok 150g Makaron z mąki z pełnego przemiału 50g 1 papryka czerwona pokrojona w drobną kostkę 1 cebula (najlepsza szalotka) Groszek zielony lub fasola - ok 100g Mleko zagęszczone 4 % ok 50 g Sok z połówki cytryny Pieprz i sól do smaku Na patelni szklimy cebulę, dorzucamy paprykę, doprawiamy pieprzem i solą, czekamy aż [...]
[...] czekam aż się zeszkli, dorzucam wyciśnięty czosnek, paprykę chilli, po chwili dodaję posiekane warzywa, wszystko podsmażam, wlewam pomidory wraz z całym sosem, doprawiam solą, pieprzem, mieloną papryką - czekam aż nadmiar wody odparuje (wtedy można wrzucić pokrojony w kostkę ser), gdy to nastąpi robię szpachelką miejsca na jajka, wbijam, [...]
taka zwykła sól fizjologiczna nadaje się do shotów, np gh? bo napisane na dziadostwie, że do iniekcji się nie nadaje :-? Zmieniony przez - carmeloXD w dniu 2013-01-27 14:50:25
Wodę bakteriostatyczną się używa jak się ma wątpliwości co do sterylności rozpuszczanej substancji, np. przerabianie tabletek albo proch z niewiadomego pochodzenia. Sól fizjologiczna ma podobne ciśnienie osmotyczne do tkanek ciała, dlatego przy podaniu domięśniowym w ogóle nie boli, natomiast zwykła woda (Aqua Pro Injection) urywa dupsko. Sól [...]
Sol fizjologiczna - znacznie krotsza trwalosc roztworu - okolo 3 dni maks. Woda bakteriostat. - okolo 20 dni. Moze i wiecej. Woda do inikecji i sol fizjologiczna to dwie rozne rzeczy.
To rozrobic w soli i wbijac? 20 dni to absolutny maks, na tyle wlasnie starczy mi jeden flakonik. Jezeli wg Was nie ma to wielkiegi znaczenia to biore sol.
Skoro czytasz etykiety to na pewno widziałaś jaki jest skład. Receptura klasycznego ketchupu: Koncentrat pomidorowy Cukier Ocet Sól kuchenna Ziele angielskie Goździki Cebula Inne przyprawy Producenci dodają do ketchupów także inne syfy np. barwniki, syrop glukozowo-fruktozowy, benzoesan sodu, acetylowany adypinian diskrobiowy czy skrobia [...]
Chlopaki, czym sie oba miedzy soba roznia? Mam igf-1, wielu poleca rozrobic to w wodzie bakteriostatycznej a nie w soli fizjologicznej. Przychodze do apteki a gosc mowi ze to to samo i daje mi sol. Trafilem na małokompetentnego studenta farmacji czy po prostu ma racje?
Dziękuje Martuś i mishka za wsparcie. W życiu jeszcze nie zrobiłam męskiej pompki i dlatego zachowawczo zaczęłam od damskich, ale skoro tyle ich mi wyszło to na następnym B spróbuje męskich. porandojin i liqiereku niestety nie znam przepisu na masło migdałowe. Kupiłam je w dziale z ekologiczną żywnością "Masło migdałowe prażone" firmy Primavika [...]
Mam pytanie dotyczące chleba. Jaki chleb mogę jeść będąc na diecie na masę. Mam pewien problem z chlebem, bo w mojej okolicy trudno o jakiś wartościowy chleb z tego co się rozglądałem. Z tego co wyczytałem na forum, jest dużo sprzecznych opinii. Dlatego pytam czy następujący chleb który kupiłem nadaję się : Chleb trzy ziarna Skład : mąka pszenna, [...]
No właśnie z wartościami tych własnych wyrobów będzie ciężko ustalić. Chleb razowy, który najczęściej kupuje ma taki skład: mąka żytnia razowa, mąka pszenna, naturalny kwas żytni, woda, naturalny słód żytni, sól. Może być ?? :)
Z tym bombelkiem to jest pyerdolenie , lepiej sobie kup sol fizjologiczna , najpierw zaciagasz sol pozniej sok i nie musisz tak manewrowac strzykawa :P
Krewetko ja tez walczę z zatokami...dośc długo już niestety, zaczęły działać dopiero takie sposoby: okłady na czoło z rozgrzanej soli (rozgrzeawsz sobie sól na patelce, bardzo szybko się nagrzewa, wsypujesz do chustki bawełnianej i taką "sakiewkę" na czoło) oraz robię inhalacje parowe z olejków (ja mam akurat "Inhalol" apteczny), zreszta cały czas [...]
[...] Dodać czosnek i przyprawy. Gotować. Gdy już uznamy, że mięsko jest dostatecznie miękkie dodajemy Mąkę, śmietanę i wodę z ogórków (rozrobione razem). Dodajemy majeranek i gotujemy jeszcze 5 min. Super patent i nie do odróżnienia od prawdziwego żurku. Tylko tak do końca nie wiem, czy ten przepis tu przejdzie, bo jest w nim kupę soli...chyba
[...] Dodać czosnek i przyprawy. Gotować. Gdy już uznamy, że mięsko jest dostatecznie miękkie dodajemy Mąkę, śmietanę i wodę z ogórków (rozrobione razem). Dodajemy majeranek i gotujemy jeszcze 5 min. Super patent i nie do odróżnienia od prawdziwego żurku. Tylko tak do końca nie wiem, czy ten przepis tu przejdzie, bo jest w nim kupę soli...chyba
Ziuta dzięki za podpowiedź. Nie lubie strączków (ostatnia porcja ciecierzycy do dziś mnie straszy po nocach), ale mam zamiar zrobić drugie podejście - tym razem pasztet z czerwonej soczewicy według przepisu z programu "Rewolucja na talerzu" : Składniki (do małej keksówki): 500 g suchej czerwonej soczewicy 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki [...]