[...] cząsteczkami mówią nam właśnie pozostałe typy struktury białka (struktura II-, III-, i IV-rzędowa). Do takich czynników denaturujących należą m.in.: - wysoka temperatura; - sole metali ciężkich (powstają połączenia kompleksowe białko-kation metalu; denaturacja nieodwracalna); - stężone kwasy i zasady (przypuszczam, że tworzą z peptydami m. in. [...]
co do paluszkow to dopiero niedawno slyszalem ze to sa proste wegle (w innym poscie tak ktus napisal) zeby mam juz chyba osadzone (19 lat) a co do soli to ja bardzo duzo sole np mintaja i piers z kurczaka bo poprostu lubie a jak sol wplywa na rozwoj ?? a paluszkow nie bede jadl bo co za roznica czy sa proste czy zlozone jesli i tak maja jakos mi [...]
[...] - mniej kalorii i mniej tl;uszczu. Oczywiscie nie znaczy to ze nalezy je jesc garsciami a juz tym bardziej traktowac jako staly skladnik diety 2. Nie przesadzajcie z ta sola - ja soli jem duzo i wcale nie wygladam jak po metce (co mozna by wywnioskowac po wypowiedzach co niektorych ). Po prostu nie nalezy przesadzac. A swoja droga to chyba [...]
pyszny jest ser twarogowy chudy starte jabłko orzechy włoskie +słodzik lub pasta z tuńczyka: twaróg chudy puszka tunczyka z wody ogorki kiszone (ze 2) cebula ew. grzyby marynowane sol&pieprz ew. oliwa => starcza na 2 porcje pelnowartosciowego posilku <palce lizac>
[...] w sytuacji takiej pamiętać należy, że spożywamy produkt na własną odpowiedzialność. W celu zakupu najlepszej jakościowo odżywki białkowej, zapraszamy do sklepu: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33556.html?gclid=EAIaIQobChMI4r-ts9Ga1wIVQeAYCh3pJQ9pEAYYASABEgJb3PD_BwE /SFD/2017/10/31/50860f0de3914235a8ed4c1f611ef56f.jpg
Mięso wołowe bez wątpienia jest jednym z zalecanych i najlepszych źródeł białka. Dlatego też warto od czasu do czasu (z uwagi na cenę) wprowadzać je do naszej diety. Przygotowanie wołowiny w formie steka wymaga pewnych podstaw, bez których ciężko o dobry posiłek. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na: 1. Zakup elementu z krów mięsnych, a nie [...]
Wartości odżywcze 1 porcja - 50 g Przykładowa porcja: 1 porcja - 50 g w 100 g w porcji 50 g Wartość energetyczna 1408 kJ 340,00 kcal 704 kJ 170,00 kcal Białko 14,80 g 7,40 g Węglowodany 2,90 g 1,45 g w tym: cukry 0,50 g 0,25 g Tłuszcz 29,90 g 14,95 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 8,60 g 4,30 g Sól 2,30 g 1,15 g
raz na tydzień nie zaszkodzi. ale jedno, po co dwa. ja pije raz w roku na sylwestra przeciętnie. Trzeba pamiętać że piwo jest również alkoholem no i odwadnia organizm. nie rozumiem tu sprzecznosci z kreatyną, bo jezeli tak ona dziala to lepsza byłaby tu sól. Zmieniony przez - mm__ w dniu 2007-09-29 11:54:56
Nasza tarczyca, mimo iż niepozorna i nie boli, daje multum objawów, które są bardzo często problematyczne, a by skojarzyć je i dopasować do choroby tarczycy, nie raz trzeba się natrudzić. Praca tarczycy ma wzgląd na cały nasz organizm, jeśli praca tarczycy jest zaburzona, to cały organizm cierpi. Wyróżnia się niedoczynność tarczycy oraz [...]
Będąc na diecie często zastanawiamy się co takiego można zrobić, aby nasze posiłki były bardziej smakowite i nie takie suche jak dla przykładu ryż z pieczoną piersią i warzywami. Możliwości w takiej sytuacji jest kilka i bez wątpienia mogą one wprowadzić pewnego rodzaju urozmaicenie smakowe do spożywanych przez nas posiłków. Jedną z takich opcji [...]
Wartość odżywcza 100 g Wartość energetyczna 278 kJ / 66 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 0,6 g Węglowodany w tym cukry 8,2 g 8,2 g Białko 6,0 g Sól 0,10 g Laktoza <1,0 g Składniki: mleko, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, stabilizator: karagen, aromaty naturalne. Glikozydy stewiolowe występują naturalnie w liściach [...]
sklad to pewnie maka pszenna,smalec,spulchniacze,sol... ujdzie po treningu chyba ze fatu duzo to wrzuc przed treningiem Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-06-09 19:55:09
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
po pierwsze, nie torturować go zbyt długą obróbką termiczną :-) mój sprawdzony sposób, to zamarynowanie mięsa (trochę oliwy, wody, zioła, sól), krótko na patelni teflonowej, po 30 sek z każdej strony i później na 12 minut do pieca na 200 st. Wychodzi soczysta i fantastycznie aromatyczne. Grunt to jak najkrótsza obróbka termiczna, ale tak żeby nie [...]
Kerio njapierw wes si za woja diete a nie dajesz jakies glupie rady innym DO autora, poszukaj na forum jest pelno fjanych sposobow na przyzradzenie kuraka z ryzem, na ryz Tak poz a tym to mozesz dac- jogurt naturalny,jabłko utwarte z cynamonem, owoce, warzywa,ulubione salatki, surówki, sam ryż dobrze przyprawiony z warzywami jest nawet ok(ja daje [...]
Na sucho to mozesz sie tylko obdzierac ze sory - to znaczy zrywac sobie schodzace kawalki skory... Z cukrem i sola tez raczej na mokro, a w kazdym razie skora powinna byc wilgotna, sol czy cukier nie rozpuszcza sie tak od razu... Wniektorych kosmtykach stosuje sie wlasnie cukier - np peeling cukrowotruskawkowy z Yves Roche... Ale jesli masz [...]
[...] jeśli do naszej papki dodamy również olejku. Taki peeling można stosować 1-2x w tygodniu. Kiedy można zacząć się opalać? Niezależnie od tego czy wybieramy się na plażę czy solarium należy zadbać o ochronę skóry. Absolutnie niewskazane są kąpiele słoneczne jeśli skóra jest podrażniona. Narazimy się niepotrzebnie na niemiłe w odczuciu pieczenie i [...]
Czym bardziej się pocimy tym bardziej wypacamy np. sól, a gdy już jej tam nie będzie to pot nie będzie słony to tak łopatologicznie , faktycznie niektórzy pocą się więcej inni mniej wszystko zależne od pracy gruczołów, a czym bardziej się spocimy tym mniejsze będzie zakwaszenie mięśni. inna sprawa to to że pot nie zawsze współgra z tym jak [...]
[...] moze juz nie pograc wiec moze sie nie wypowiadaj w tematach na jakis sie nie znasz ok ? bo mlody lyka *******y jak pelikan... za takiego cos powinny byc bany bo to jawne szkodzenie ludzią. kur,,, sol morska... to moze niech idzie do mistrza mijagi :< kolano sie chłodzi cold packami... Zmieniony przez - Showcase w dniu 2010-07-07 14:23:48
[...] Z takiej porcji wyszły mi 4 blachy małych ciasteczek lub 2,5 blachy jeśli mamy większe foremki. 75dag (3 szklanki) mąki pszennej 1 niepełna szklanka cukru pudru szczypta soli laska wanilii 3 żółtka 25-30 dag masła Mąkę przesiewamy. Dosypujemy cukier i sól. Dodajemy zimne masło i siekamy wszystko nożem na małe kawałki. Dodajemy 3 żółtka i [...]
Drób jest mięsem, z którego stworzyć można wiele ciekawych przepisów. Trudno więc w jego sytuacji mówić o jakimkolwiek znudzeniu się jego spożywaniem. Sytuacja taka ma miejsce, gdy jemy jałowo. Dlatego też zdecydowanie warto korzystać z różnych ciekawych przepisów i urozmaicać posiłki. Jednym z nich są: Wałeczki z kurczaka jako ciekawe śniadanie [...]