Wg nauki białko sojowe to bv=75, białko kurczaka(czyli z piersi, które to się najczęściej wcina) bv=79. Różnica kosmetyczna. Soja to dobre białko - dużo bcaa, argininy, glutaminy, dodatkowo jeszcze masz tam za free lecytynę. Żeby białko było pełnowartościowe, wystarczy rozrobić to białko w szklance mleka - masz wszystkie aminokwasy :)
Nie za ciekawie ta rozpiska wygląda. Rozumiem, że brakuje funduszy, ale kotlety sojowe to badziew i wcale nie tani. Wrzuć do diety wątrobę, żołądki, serca, jaja, udka z kurczaka. Są to najtańszej źródła białka. Wprowadź też zmiany, o których pisze kolega wyżej z wyjątkiem tej zamiany mintaja na tuńczyka (droższy i gorszy jakościowo). Do każdego [...]
[...] z serem lub wędliną (tylko śląską lubie) pracuje więc nie mam czasu na bogatrze 2śniadanie, obiad 100g ryżu nieraz ziemniaki do tego surówka warzywna buraczki fasola kotlety sojowe podwieczorek makaron czterojajowy kolacja chleb z serem półtłustym nieraz sałatka warzywna. takie coś jak kurczak zupy kotlety i inne nie wchodzą w gre nie lubię .
[...] po nich brzucha - wyczytałam, że poza moczeniem i kiełkowaniem do gotowania można dodawać przypraw: kminku, kopru włoskiego, kolendry, kozieradki i imbiru, a także octu (jabłkowego, ryżowego lub winnego). Warto? 3. Czy jako źródło białka mogę wykorzystać także tofu (jako sfermentowany produkt sojowy, podobno tylko takie sojowe można :-) )?
[...] tłuszczu, który dźwigasz to zobaczysz, co pod nim siedzi ;-] Chcesz jeść soję, bo...? Azjatki jedzą i są szczupłe i zdrowe? No to zamów sobie bakterie fermentujące ziarno sojowe, sfermentuj i jedz, bo właśnie takie coś owe Azjatki jedzą. Ty jesz coś, czym ze względu na niski koszt, karmi się kury fermowe (mączka sojowa). Przeprowadziłam przez [...]
ja kiedyś wypiłam mleko sojowe i poprzysięgłam sobie, że już nigdy nie będę piła nic co udaje co innego. Taka odważna nie byłam. Mój max to było kozie mleko - w proszku, paskudztwo
ja kiedyś wypiłam mleko sojowe i poprzysięgłam sobie, że już nigdy nie będę piła nic co udaje co innego. Taka odważna nie byłam. Mój max to było kozie mleko - w proszku, paskudztwo też smakowało jak wynik zbyt intensywnej gry wstępnej?
Zapytam się ponownie, czy soja jest zdrowa? np. jeżeli występuję w wpi http://potreningu.pl/artykuly/1503/bialko-sojowe--cenny-dodatek-czy-tani-wypelniacz http://potreningu.pl/diety/artykuly/1777/dlaczego-nie-warto-kupowac-bialka-sojowego
Dzień 40 ( nie będę się bawić w pisanie rzymskimi bo się robi skomplikowanie %-) ), Tydzień 6 Mam pytańsko: Czy czasem mogę pozwolić sobie na mleko sojowe czy to zło totalne? (czasem to bardzo czasem ;-)) DT Miska BTW:110/60/200 Leki: Euthyrox 1, Bromergon 1 Suplementacja: -wiesiołek -wapń -lecytyna x 2 -l-karnityna x 3 -Wit C 1000mg -błonnik [...]
[...] odgrywają białka serwatkowe. Zawierają one około 26% egzogennych rozgałęzionych aminokwasów. W porównaniu, albumina jaja kurzego zawiera 22% tych aminokwasów, a białko sojowe 17%. Generalnie skład aminokwasowi białek serwatkowych jest podobny do składu białek mięśniowych, a więc organizm ma ułatwiony dostęp do aminokwasów w odpowiednich do [...]
[...] tkanki mięśniowej to jest bardzo ważne, ale też to, aby nie jeść byle czego, zdrowo. Uwielbiam kaszę manną, otręby, płatki błonnikowe, w ciągu dnia dużo pije, mleko sojowe, woda, jabłka, cytrusy, warzywa do kanapek, obiady to kurczaki, mięso przede wszystkim, uwielbiam jaja i banany. Jem systematycznie, kiedyś starałam się jeść ramowo, [...]
[...] próbki izolatu i potestuję na sobie. Chcę przytyć do 80kg (obecnie 72) i utrzymać wagę. Chciałbym przez jeden rok dobić do 80. Co myślicie o połączeniu np. białka ryżowego (sojowe raczej odpada, estrogeny i te sprawy :P )+ dodatkowo aminokwasy w tabsach ? Takie pytanie, jeśli rzeczywiście byłoby to uczulenie i musialbym wykluczyć z diety białko [...]