[...] ćwicz każdą partię mięśni (przez 2 miesiące). Domyślam się, że chciałbyś ważyć 90kg i nie mieć wcale tłuszczu:), czyli dieta na start to unikanie syfu (słodycze, alkohol, smalec, białe pieczywo), a więcej zdrowej żywności (gotowane mięso, ryby(tłuste), warzywa, ryż, kasze, graham, sery, jaja, wędliny, owoce itp.) Policz wg tego: [...]
[...] -przyprawy dla smaku; Przygotowanie: 200g sera kroimy w dwa grube plastry, jajka dokładnie mieszamy na talerzu, żeby stworzyły jednolitą konsystencję, na patelni rozgrzewamy smalec, plastry sera maczamy w jajkach, następnie zamoczone obtaczamy w otrębach i smażymy na patelni do zarumienienia. Kotlety posypujemy przyprawami, np. papryką, [...]
[...] : osobiście żle reaguje na nadmiar tłuszczy roślinnych w diecie ( mam niestrawnośc) więc sam preferowałem w tego typu dietach jednak tłuszcze zwierzęce czyli : jaja, smalec a raczej po prostu nieco tłusta wieprzowine, tłuste ryby, i zólty ser. tłuszcze roslinne ograniczyłem do niezbędnego minimum : czyli olej lniany. w artach ulegałem [...]
Witam od jutra zaczynam ckd i chcialbym zapytac czy moj jadlospis jest dobrze rozpisany... B T W Kcal ilosc śniadanie1 147. Tuńczyk w wodzie 21 1,2 0 97 100g 50. Jaja kurze całe 15 12,84 1,2 181,2 120g 208. Otręby pszenne 1,6 0,46 6,19 33,9 10g 153. Oliwa z oliwek [...]
no góra, to ruszaj dupcię i dawaj, czekam Bardzo chętnie wypróbuję tylko na czym to smażyć? smalec? czy co? bo na margarynie czy oleju to chyba tak średnio
[...] produktach mamy troche tłuszczy nienasychonych ale to chyba z minimum 5-10x mniej (nie sprawdze teraz w tabelach bo mi sie nie chce :P) niż roślinnych jak np. ze słonecznika Więc wcinać masło i gorszy ale lepszy niż olej smalec i na tym smażyć. A jak wcinanie na surowo to transów jest zero bo nie było w ogóle wysokiej temperatury. pzdr Marcin
[...] zewnętrznej warstwy białka zapobiega nadmiernemu ubytkowi składników odżywczych w trakcie gotowania. * Ryby smaży się tylko na świeżym, silnie rozgrzanym tłuszczu (smalec, olej sojowy lub słonecznikowy, oliwa). Przepalony tłuszcz należy bezwzględnie wylać, nigdy nie wykorzystywać go powtórnie! * Większe porcje ryby po usmażeniu [...]