[...] nawet 3 g na 1 kg ciała. Tłuszcz należy spożywać głównie ze źródeł roślinnych (olej słonecznikowy i sojowy) gdyż zawiera on mniej cholesterolu niż zwierzęcy (masło, smalec). Zapotrzebowanie organizmu na proteinę zależy od wielu czynników^ Głównym z nich jest aktywność ruchowa, wiek, struktura kostna organizmu. Dlatego ważna jest [...]
[...] wykonuje naczczo, ewentualnie po treningu i tak rowerek jest pięć razy w tygodniu,około 1h, ponadto dwa razy w tygodniu biegi (w miejscu) około 20min i raz w tygodniu basen 40min. Diete mam dobrą, białka około 2,5 - 3g/kg Nie chciałbym spalić mięsnia, ale głównym priorytetem jest zgubic ten smalec, a do wakacji zostało 8 tygodni... Dzięki...
[...] się rozpadliny oraz odleżyny): Składniki: · olej winogronowy lub oliwa - 20 ml, · gliceryna – 30 ml · smalec, lanolina, euceryna lub Linomag - maść (krem), albo też maść nagietkowa – 2 łyżki · Krem Nivea – ok. 100 g · [...]
[...] odkad zaczelem wcinac 2 paczki ryzu dziennie to zaczełem tak tyć...dlatego wiem ze weglowodany akurat mnie jakos dziwnie tuczą ...gdybym wiedział ze nie pójdzie mi po tym smalec to bym sobie to oszamał....jak myslicie ??? Ćwicze 7 miechów, bichoł 39, ciskam 90 km, obwid klatki 108 cm... Jak cos to napiszcie mi jak to brac z ta kreatyna zeby [...]
nie chciałbym, żeby mi taki wyskoczył o 23.00 z gołą klatą krzycząc "dawaj dupe, mam cie zjem cie" weź go lepiej przetop na smalec, w dzisiejszych czasach trza jakoś sobie dorabiać
DOBRE I ZŁE KALORIE Kontrola równowagi energetycznej Węglowodany dostarczające ponad 50% energii odgrywają istotną rolę w kontroli apetytu. Możliwości gromadzenia glukozy w postaci glikogenu są bardzo ograniczone i z tego względu organizm silnie odczuwa konsekwencje braku lub niedostatecznej podaży węglowodanów. Istnieją jednak-że potężne [...]
[...] główne źródło witamin A, D, E i K oraz zawierają bardzo dla nas ważne nienasycone kwasy tłuszczowe. Złe tłuszcze to tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, takie jak masło i smalec – w temperaturze pokojowej występują w stanie stałym. Powinno się ich unikać, gdyż zawierają głównie nasycone kwasy tłuszczowe; spożywane w nadmiarze [...]
[...] rodzaj miesa, najlepiej tłuste, wieprzowe Wszystkie rodzaje wędlin - najlepsze salcesony Ryby, konserwy rybne Drób, najlepsza tłusta gęś, kaczka Dużo tłuszczu - masło, smalec, słonina, smalec gęsi, olej słonecznikowy, oliwa, dobra margaryna. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są znacznie lepsze od tłuszczów pochodzenia roslinnego Mleko lub [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
[...] śniadania czy obiady? -Nasze posiłki możemy podzielić na cztery grupy: białka ( mięso, ryby, jaja), węglowodany ( chleb, miód, cukierki, ziemniaki), tłuszcze ( masło, olej, smalec) i pokarmy roślinne ( warzywa, owoce, soki). Cały problem polega na tym, że węglowodany zaczynamy trawić już w ustach, białka w żołądku, potrawy roślinne w jelicie [...]
olej lniany jest drogi (chyba bow polsce nie mieszkam) i nie dostanie sie go chyba w zyklym supermarkecie wiec chlopak raczej nie uzna takiej wypowiedzi :) a smalec jest niezly
[...] Ich wpływ na organizm jest oczywiście zgoła odmienny. Pierwsze z nich występują głównie w większości produktów pochodzenia zwierzęcego a szczególnym ich źródłem są: masło, smalec, wołowina, boczek, jajka, pełnotłuste mleko czy jogurty. Głównym mankamentem produktów zawierających nasycone kwasy tłuszczowe jest fakt, iż zwiększają one poziom [...]
[...] Powinienes jesc ok 200gr bialka z 400ww i okolo 80gr tluszczy noi oczywiscie cwiczenia aerobowe. Pierwszy posilek twoj powinien sie skladac z glownie z ww i troszke tluszczów(tylko nie smalec) pozniej staraj sie jesc oczywiscie bialka i mniejsze ilosci ww i tluszczy. Przed snem samo bialko bez ww i tluszczy. Powinienes zrzucic kilka kilo