''zaczołeś''niezły poziom ortograficzny pozatym najlepszy na siłe jest smalec i robota w polu .odżywka-coś co można wpieprzyć i przybierać na masie suplement-tabletka np. Penigry
MCorleone, zdziwiłbyś się, ale na dietach bogatych w fat to tak nie wygląda mój kumpel który wcale na low carb'ie nie był musiał wklepać do diety kokos i smalec, bo mu brakowało nasyconych ja na lc mimo, że mam sporo masła, tłuste sery to i tak wcale tych nasyconych nie mam tak dużo Prawdą jest jednak, że żywność tak bardzo obfituje w tłuszcze [...]
[...] w miarę ok i myślę, no nic, to zjem małą pietkę. nałożyłam twarożek, pomidorka i zadowolona jem, i jakiś dziwny smak. patrzę się na opis chleba- a tam w składnikach jakiś smalec hahahaha:D:D:D chleb z biedronki oczywiście- od razu wyplułam i podziękowałam:D:D:D a potem cały dzień się sama z siebie śmiałam:D i nuciłam piosenkę Grupy [...]
[...] na kg masy ciała ;) 6. tak powinniśmy unikać smażonych potraw, ale i tak wielu z nas to robi ;p (najzdrowsze jest smażenie na nieprzetworzonych tłuszczach zwierzęcych np. smalec, ale pamiętajmy, że smalec to tłuszcze nasycone!!!) jako obróbke powinniśmy stosować: gotowanie na parze, gotowanie w wodzie, grillowanie, pieczenie, i dopiero na [...]
[...] trans. 3. Czy uzywamy oliwy z oliwek do smażenia czy pieczenia ? Ja jak narazie uzywalem glownie do salatek, warzyk i twarogu. nie, unikaj smażenia, jeżeli już wybieraj smalec. 4. Co powinno sie zjesc zaraz po treningu ? (banana ? cos jeszcze ?) węglowodany proste - owoce, następnie pełnowartościowy posiłek - mięcho chude + np ryż biały, [...]
Witajcie! Mam pytanie odnośnie smażenia. Przewertowałem forum, i głownie polecane tłuszcze do smażenia to oliwa i smalec. i tu mam pytanie, czy dobrze jest smażyć na smalcu ze względów zdrowotnych np. pierś, czy lepiej pierś smażyć na oliwie? Jak to też wychodzi z punktu widzenia redukcji ??? Bo poczytałem forum i trochę zacząłem się bać smażyć co [...]
Ja preferuję smalec. Jest bardziej odporny na wysokie temperatury niż oliwa. Ale jak wszyscy wiemy, najlpeszym rozwiazaniem jest rezygnacja ze smażenia na rzecz pieczenia/gotowania/grilowania.
I ogólnie smażenie na smalcu jest zdrowsze/ bardziej wartościowe niż na zwykłych olejach? CHODZI O TO, ŻE SMALEC NIE UTLENIA SIĘ NAWET PRZY WYSOKIEJ TEMPERATURZE, WIĘC NIE MA RYZYKA POWSTANIA WOLNYCH RODNIKÓW