[...] tłuszczu, orzechy (migdały, laskowe, włoskie, brazylijskie), pestki dyni, wiórki kokosowe, oleje (kokosowy, lniany, oliwa z oliwek i inne), masło klarowane, awokado, jaja, sery (mozzarella, parmezan). Kiedy ustalisz już kaloryczność diety i rozkład makroskładników, usta ilość posiłków w diecie. Rozdziel na nie makroskładniki. Zacznij od [...]
Wiadomo nie samym mięsem żyje człowiek beda i sery, jaja owoce warzywa ryby itd. Chcialem się tylko upewnić czy mimo zmniejszenia sie objętości mięsa podczas obróbki cieplnej ilość białka bedzie taka sama
[...] wątróbka, marchew, drożdże itp. Witaminy z grupy B i wit.C są ważne, bo ich nie magazynujemy i musimy dostarczać co dzień. B - fermentowany nabiał (jogurty, różniste sery, w tym żółte), wątróbka, drożdże, nasiona strączkowe itd. A - wątróbka, marchew (surowy sok) ; żółte i pomarańczowe owoce, warzywa; żółtka jaj; C - kiwi, papryka itp. - [...]
[...] Dzisiejsze posiłki kosmetycznie zmieniłam. Jutro dostosuję się już do Waszych wskazówek. Czy nabiał kozi, owczy i bawoli też jest niewskazany? Mleko, jogurty itp. mogą dla mnie nie istnieć ale sery uwielbiam. Gluten bardzo ograniczę ale nie wiem czy dam radę wyeliminować zupełnie. /SFD/2016/10/13/cedb895018104a16945d9edbf0c1c282.jpg
Sery, prawdziwe, a nie wyroby seropodobne można uwzględnić w diecie, najbardziej wartościowe to te dojrzewające np. parmezan. Mozarella też jest ok. A jak redukujesz to jeszcze ser piórko, który ma 3 % tłuszczu.
[...] to z tego co czytałem zwierzęcych powinno być więcej niż roślinnych, tak więc 60 do 40 chyba jest okej? W Twoim przypadku z diety, którą podałeś wyżej jaja i mięso są ok, sery (można, ale do tego warto dorzucić coś jeszcze, jogurciki i szyneczki kanapkowe ...to kiepskie źródło białka. 3) jeśli chodzi o tłuszcze to czytałem ,że stosunek [...]
[...] jem : mięso chude i tłuste, ryby chude i tłuste, orzechy, nasiona, dodatek zdrowych olejów tłoczonych na zimno, jaja, domowej roboty wyroby mięsne, ziemniaki, bataty, owoce, sery pleśniowe Czego nie jem : płatków owsianych i wyrobów z mąki i dalszych : pszenicznych, kaszy, ryż bardzo sporadycznie, słodyczy, napojów 0, kolorowych i słodkich, [...]
Tak jak w przypadku urozmaicania kurczaka/mintaja - jaja, wołowina, wieprzowina, tłuste ryby, tłuste sery dobrej jakości, ilości dostosowując oczywiście do ogółu diety i przyjętego BTW, nie jednego konkretnego produktu.
5 jajek Omlet Jajecznica solo Jajecznica z dodatkami Omlet francuski ( szybko. W środku). Na twardo Miękko Warzywa owoce Mini kanapki z chlebek waza/ryżowy/inne LC Sery Wędliny Mięsa wędzone Ryba Warzywa Mięso pieczone Warzywa Owoce Wybór jest nieskończony.
[...] drugiej - lepiej z nim za bardzo nie przesadzać. Ja bym wrzuciła twaróg np. co drugi dzień na przemian z czymś innym - jajkami, mięsem... I nie na okrągło sam twaróg - inne sery i nabiał też są wartościowe - mozzarella, pleśniowe, żółte, parmezan, kefiry, jogurty... Inne witaminy i minerały są w twarogu , a inne np. w goudzie czy parmezanie. [...]
na redukcji i makrela i łosoś wędzony jak najbardziej ok, ser zółty czy pleśniowy też aczkolwiek akurat sery nie zawierają jakiś wartości odżywczych wręcz przeciwnie, natomiast ja akurat preferuję :) taki mały element sięgający kamienia łupanego :D ludzie wtedy jedli głównie bialko z mięsa, tłuszcze zwierzęce i dodatkowo jeśli znaleźli to [...]
[...] i kasza... zjedzenie tego to dla mnie koszmar... Mam też problem z piciem "zwykłego mleka" tzn nie toleruję laktozy, o ile nie ma problemów z przetworami mlecznymi (serki, sery, jogurty itp...) to niestety mleko tylko i wyłącznie bez laktozy... Niestety na siłownię nie chodzę, od czasu do czasu gram w piłkę nożną ale tak typowo "podwórkowo" i [...]