Ja sobie robiłam na wczoraj taki sos ala mac and cheese na bazie dyni. Taką papkę z dyni podlałam śmietaną i wodą żeby było trochę rzadsze i dodałam dwa starte sery. I to już jest pychotka a mężu miał do tego kurczaka podsmażanego na boczku i te skwarki fajnie pasowały :D
[...] rozłożyć kalorie pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Bez zdjęć sylwetki ciężko powiedzieć jakie kroki powinieneś poczynić. Na pewno rozpoczęcie treningu siłowego będzie bardzo dobrym początkiem. Kolejnym krokiem na pewno będzie wprowadzenie odpowiedniego żywienia. Rozpocząłbym od zerowego bilansu kalorycznego i sprawdził jak się zachowuje Twoje ciało. Poniższy artykuł pozwoli Ci wyliczyć [...]
[...] stwierdzić co może być przyczyną w Twoim przypadku. Jedyne co przychodzi do głowy to rzeczywiście zbyt duża ilość soli, glutaminianu sodu. Czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy ile tego wychodzi. Szczególnie na low carb panuje przekonanie, że jeść możemy kabanosy, różne sery, śledzie, wędzone ryby, mocy do sałatek. Może tutaj leży problem.
Cześć, Potrzebuje pomocy w ułożeniu planu treningowego na ławeczkę z hantlami. Hantle z wymiennym obciążeniem, ławeczka składana. Ćwiczę w miarę regularnie od Kwietnia z przerwami podczas urlopu. Wzorowałem się na planie ze strony: https://www.kulturystyka.org.pl/trening-domatora/ Jakieś delikatne zmiany, szczególnie mięśni ramion są widoczne. [...]
[...] mitochondriów. Kolejna z rzeczy to makro Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
hahaha każdy ser inaczej smakuje, ja lubię sery twarde długo dojrzewające jak np parmegiano regiano, czy granda padano. Lubię również sery typu cheddar.
Cześć! Jesteś młodym człowiekiem, zatem nie powinieneś się obawiać tego, że jesteś szczupły, bo masa jeszcze Ci wzrośnie. Jednak możesz pomóc by wzrosła odrobinę szybciej, gdy zadbasz przede wszystkim o to jak jesz i o to jak ćwiczysz. Trening daje stymulację do wzrostu, zaś odpowiednie żywienie daje składniki do budowy ciała. Skupmy się na [...]
[...] co najważniejsze z pożywienia. Staraj się wybierać nisko przetworzoną żywność. Bazuj na produktach takich jak: Dobrej jakości białka: ryby, chude mięsa, jaja, nabiał, sery, nasiona roślin strączkowych, Dobrej jakości węglowodany: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo, Dobrej jakości tłuszcze: oliwa z oliwek, olej [...]
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
Początkowy okres treningu cechuje się uzyskiwaniem niezwykłego postępu pod względem przyrostu siły i masy mięśniowej, szybkości i mocy. Niestety możesz ten czas zmarnować i odpowiednio nie przepracować początkowych miesięcy treningu. Co jest ważne, a co można pominąć lub zlekceważyć? Dlaczego jedne osoby odnoszą sukces, a inne nie? Co zapamiętać? [...]
[...] trawienne ) + odpowiednia dieta, tak by w jednym posiłku nie było dużo tłuszczu czy produktów drażniących typu głęboko smażonych produktów, słodyczy, dużej ilości soli, sery pleśniowe, produkty strączkowe etc. Produkty na jakich będę chciał oprzeć dietę: Białko: drób, ryby ( w szczególności łosoś, dorsz, tuńczyk ),krewetki, chuda wołowina, [...]
Karkóweczka, chorizo, okolotreningowo indyk. No i sery! Kocham! Fajnie bo kiedys 2 podejścia mialam do keto i teraz jest mi duzo łatwiej. Moze wreszcie nie będzie ssania w żołądku
Cynk należy do pierwiastków śladowych o kluczowym znaczeniu. Pełni wiele podstawowych funkcji w organizmie. Bierze udział w metabolizmie białek, węglowodanów i tłuszczów, a także w syntezie i degradacji kwasów nukleinowych. Cynk odgrywa rolę w regeneracji naskórka, odpowiedzi immunologicznej, powstawaniu i różnicowaniu się komórek krwi. [...]
Łuszczycowe zapalenie stawów jest chorobą, która polega na przewlekłym zapaleniu stawów towarzyszącemu chorobie skórnej. Choroba ma różnorodny przebieg - od postaci łagodnych (które występują najczęściej) do ciężkich, które prowadzą do uszkodzenia stawów i ich niesprawności. Aloes Żele z dodatkiem aloesu są jednym z najbardziej znanych dodatków, [...]
Chaczapuri mega smaczne połączenie ;) Ostatnio zrobiłem eksperyment, został mi makaron, podsmazylem go i dodałem sery z jajem jak w chaczapuri ;-D Rafał gdzie te smaki kupujesz?
We współczesnym świecie coraz więcej osób potrzebuje kuracji odchudzającej. Oczywiście nikt chętnie nie podejmie takich działań, wymagają one mimo wszystko sporo determinacji. Nie istnieją drogi na skróty i „łatwe sposoby”. Składowanie tkanki tłuszczowej trwa miesiącami czy wręcz latami, dlatego skuteczne pozbycie się tego balastu również jest [...]
[...] 4 posiłki. Dodasz jeszcze po treningu odżywkę białkową to już masz prawie pod 200g białka. ;-) Pamiętaj że najlepszymi źródłami białka są: - chude mięsa, - ryby, - chude sery, - jaja, - nabiał, - nasiona roślin strączkowych (te też polecam, a w szczególności soczewice czerwoną, gdyż jest łatwa do przygotowania i smaczna), - pestki dyni - [...]
[...] wyciskane soki. Jeśli chodzi o białko, to należy je traktować identycznie jak każdy inny produkt spożywczy, który zawiera białko w swoim składzie jak np. chude mięso, chude sery, białka jaja, ryby, owoce morza. Dla organizmu jest to taki sam makroskładnik. Oprócz tego odżywki białkowe wpływają pozytywnie na odporność organizmu, a w dzisiejszych [...]