Sprobuj drogi Pudzianie cos lekko strawnego w tym okresie np. makaron+serwatka. Oczywiscie w miare mozliwosci nie odpuszczaj calkiem miesa. Ale serwatka odciazy troche przewod pokarmowy. Przy koncu chorubska powoli wracaj do stalej diety. Acha makaron +serwatka moze byc miksowana w blenderze i wypijana jako zupka. Piotrze to w duzej mierze zalerzy [...]
[...] aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo strawione, przetransportowane aminokwasy do komórek mięśniowych gdzie zostaną [...]
[...] , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych serów również mamy do czynienia z serwatką, z której można izolować białka. I taka serwatka również trafia do przerobu, jest mieszana w tankach o objętości tysięcy litrów, razem z serwatką z mleka krowiego, i stąd obecność białek koziego pochodzenia w [...]
Hmm, zrobiłem mały teścik i nic nie wskazuje, że jest to czysta serwatka... Po pierwsze, serwatka słabo rozpuszcza si ę w wodzie. To - owszem- wsypałem, przykleiło się do łyżki (wsypałem jedną kopiastą), ale po paru zamieszaniach rozpuściło się całkowicie... Dalej - serwatka rozpuszczona w wodzie jest okropnie kwaśna... Tutaj tego w ogóle nie [...]
[...] 5000g 63.00zł Serwatka jest pochodną mleka, a ściślej produktem ubocznym powstającym przy produkcji serów. Jest płynem składającym się w 1% z białek i 93% z wody. Naturalna serwatka w proszku powstaje w procesie odseparowania wody dzięki czemu pozyskany proszek zawiera 10% białek o doskonałej przyswajalności, dużą ilość minerałów (głównie [...]
Ta firma to pic na wode. Ich serwatka nie ma nic wpolnego z srwatka wysokobialkowa sprzedawana w stanach. Wejdzcie na ich strone WWW. Ich serwatka jest gowno warta. Poza tym podaje takie informacja jak: cysteina i metaina (nie metionina!!!) to takie bialka... Hahahah to akurat aminokwasy. Poza tym nie podaja zawartosci bialka w 100g serwatki. [...]
[...] nie pisz bzdur. Inne wysokobialkowe produkty pochodzenia miesnego uzyskuje sie z najgorszego scierwa z rzeni, chydrolizujac ten syf 6M kwasem solnym. I jeszcze jedno, kazda serwatka ma witaminy. Nie wiem czy wiesz ale piwo tez ma witaminy. Bo widzisz bigger, niektore witaminy to tzw. antyoksydanty. Mowiac inaczej zwiazki przedluzajace trwalosc [...]
[...] coś o czekoladzie... Słodycze by się nadawały do konkretnego wyrzutu insuliny?? a lody?? w sumie mają to co w mleku tj. cukry proste, tłuszcz mleczny + trochę białek mleka(serwatka+kazeina) z tego co wiem lody mają niskie IG to chyba przez tłuszcz i białko ale mogą mieć wysokie II bo białko też daje wyrzut insy, chyba jedynie tłuszcz [...]
nie jestem przeciwnikiem wpc, tylko zwolennikiem tego co najlepsze a tak się składa ze to jest u nas najdroższe np. serwatka multipowera SF100, wpc tani ale do rzeczy solidnie zrobiony wpc uzyskany w procesie filtracji ma do 15% laktozy ponieważ nie jest łatwe usunięcie laktozy bez uszkadzania białek i zmiany struktury aminokwasów (zachowanie [...]
[...] nieraz sprzedawcy celowo mylą białko serwatkowe z "serwatką białkową". Celowy zabieg majacy zmylić kogoś, kto jest zielony w temacie. Tak jak koledzy powyżej: serwatka- ok 13 białka/100g Białko serwatkowe: sprzedawane w postaci 40, 60 i 80% białka/100g. W branży odżywkowej najczęsciej to ostatni, czyli ok 80% białka. Co do cen: [...]
[...] aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo strawione, przetransportowane aminokwasy do komórek mięśniowych gdzie zostaną [...]
[...] homogenizowane smakowe, jogurty owocowe, desery na bezie nabiału, produkty mleczne z dodatkiem tłuszczów roślinnych, produkty mleczne odtłuszczone i opisane jako „light”, serwatka w proszku (suszona / słodka serwatka) Dobre: Pełnotłusty nabiał, zwłaszcza sery podpuszczkowe miękkie takie jak mozzarella, gouda, fermentowane przetwory mleczne bez [...]
[...] nazwa "białko serwatkowe"? Serwatka jest to produkt uboczny przy produkcji nabialu (np.serow twarogowych.) <<<Bialka serwatkowe to nie to samo co serwatka,nie nalezy mylic serwatki z bialkiem serwatkowym.bialka serwatkowe maja zastosowanie w odzywkach dla sportowcow,maja one wysoka wartosc biologiczna BV siegajaca [...]
[...] którzy Ci chętnie pomogą. To czy chcesz/musisz kupić kazeinę to się dowiesz jak rozpiszesz dietę. Proch ma być w ostateczności uzupełnieniem diety a nie ma ją zastępować. Ja też tak kiedyś myślałem i mam w domu 3 wielkie puszki białka w 3/4 pełne :-) Czemu sojowy? I czemu izolat? To ma być dieta super low carb? Jak nie to każda serwatka się nada.
[...] sa rozne. Ale wiem, nie da sie idealnie. Ale zastanawiam sie nad ostatnim posilkiem ktory powinien zawierac samo bialko. Coi to moze byc? Tunczyk, piers z kurczaka, serwatka. Ale... 1. Tunczyk jest strasznie slony, nie da sie go zjesc samego (chce mi sie wymiotowac). Nie cierpie soli. czy da sie cos z tym z robic? Ja dodaje troche [...]
Serwatka jest wytwarzana z mleka i to jest pochodne kefirowi czy tam maślance....to nie jest odrzywka, bo jest jeszcze serwatka w proszku, ale to co innego!!! strangeman
Swietlik --> polecane są serwatka Trec`a - Whey Protein Concentrate (bardziej bezsmakowe), a takze Hi-Tec Protein. Obydwa dobre, choc na noc bardziej wskazana bylaby serwatka i tą tez najczesciej ludzie zakupują. Tez sie przymierzam do kupna dobrego bialeczka i mysle ze WPC 80% Treca to b. dobry wybór Idąc ciemną uliczką nigdy się nie [...]
SCD: skumaj, że kretka jest bardzo popularna... Yarek: "kup zwykle bialko serwatkowe " zwykłe białko - to nie serwatka buhehehe Serwatka to mercedes wśród BIAŁEK... Hefek: nie można określić kiedy... czy za rok, czy za półroku... to zależy od twojego organizmu... Psyhu: "hitec protein 90% 159zł 2,5kg " gdzie po tyle masz to [...]