[...] podjęcia testosteronowej terapii zastępczej) zwiększa ryzyko raka prostaty. Amerykański endokrynolog Todd Nippoldt twierdzi, że testosteron może przyczyniać się do chorób serca, zwiększa bowiem krzepliwość krwi, za to zmniejsza w organizmie poziom tzw. dobrego cholesterolu. Panowie, którzy wszędzie na świecie żyją krócej od kobiet (w krajach [...]
[...] szkieletowych i mózgu (5%). Oprócz tego cholesterol jest dostarczany z pokarmem, z czego w europejskiej diecie ok. 1/3 przypada na jaja. Jednak ryzyko miażdżycy, chorób serca i udaru mózgu wiąże się nie z samym cholesterolem, lecz ze stężeniem - a dokładniej stosunkiem stężeń - wiążących go białek. Te zaś zależą nie od ilości zjedzonego [...]
[...] serce.Kolejna ofiara to 22 letni student.W szczegolowej analizie medycznej, ktorej zostal poddany w slaskim centrum,za najbardziej prawdopodobna przyczyne uszkodzenia serca oraz innych narzadow uznano zazywanie lekow anabolicznych.Przezyje ale jego organizm jest tak wyniszczony,jak cialo 70-latak. -Z obserwacji prowadzonych zaledwie przez [...]
[...] na 100gram): -wątróbka wieprzowa (22-3,4-2) -wątróbka drobiowa(19-6-0) -wątróbka indycza(18-16-2) --- tłuste części zazwyczaj się usuwa także zmniejsza zawartość tłuszczu -serca drobiowe(16-9-0) -serca indycze(17-5-0) -serca wołowe(20-4-0) -żołądki drobiowe(18-4-0) -żołądki indycze(19-4-0) Powyższe podroby można kupić od 3-8zł za 1kg. Łatwo [...]
[...] tłuszczowych, powstają podczas utwardzania olejów roślinnych - przyp. Onet). Lekarze i dietetycy uważają, że te chemicznie przetwarzane substancje zwiększają ryzyko chorób serca. Rada ma prawo samodzielnie przyjąć taki zakaz, ale na razie ogłosiła okres zgłaszania pisemnych komentarzy i wyznaczyła na 30 października termin wysłuchania [...]
[...] nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page" (strona bez mleka). Do odwiedzenia serwisu, na którym znalazło [...]
[...] smaku i zapachu. Owoce, które rodzi przez cały rok, zawierają sok stosowany od wieków na wiele dolegliwości. Miejscowi szamani stosowali Noni na cukrzycę, choroby serca, nadciśnienie, choroby nerek i wszelkiego rodzaju obrażenia ciała. Jadano ją w czasach głodu oraz dla poprawy kondycji i wydolności fizycznej. Współczesne badania [...]
[...] ukąszenia). 2. Wezwij pomoc specjalistyczną. 3. Uspokój poszkodowanego (podzczas całej akcji ratunkowej poszkodowany powinien leżeć nieruchomo z kończynami poniżej poziomu serca - w celu zwolnienia rozprzestrzeniania się jadu w organizmie). 4. Wykonaj ponad miejscem ukąszenia kilka obwojów kolistych szerokim bandażem lub zastosuj chustę [...]
[...] zwane aerobowymi, to taki rodzaj aktywności, podczas której energia dla pracujących mięśni dostarczana jest w wyniku przemian tlenowych. Trening przyspiesza oddech i bicie serca dzięki czemu do mięśni i innych narządów dociera więcej utlenionej krwi. Ćwiczenia aerobowe zmuszają płuca i serce do cięższej pracy, przez co wzmacniają je i [...]
[...] nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page" (strona bez mleka). Do odwiedzenia serwisu, na którym znalazło [...]
[...] parboiled/ makaron durum 35g olej lniany/z pestek winogron/oliwa 15ml (1 łyżka) warzywa B 31g T 18g W 27g 392 kcal III pierś kurczaka 110g lub serca drobiowe/indycze/wieprzowe 170g kasza jęczmienna perłowa/gryczana/ryż parboiled 35g warzywa oliwa z oliwek/olej z pestek winogron/lniany 15ml B 27g T [...]
[...] trwające 10 lat, na które wydano 115 milionów dolarów, mające udowodnić, iż zmniejszenie ilości tłuszczy nasyconych w diecie przyczynia się do spadku występowania chorób serca nie dostarczyło potwierdzających założenie rezultatów. Badanie to nazwano „Multiple Risk Factor Intervention Trial”. Naukowcy jednak się nie poddawali. Wydali kolejne [...]
[...] tran rybi. WITAMINY GRUPY B Witamina B1 - odgrywa ważną rolę w regulacji spalania. Jej niedobór powoduje m.in. różnorakie zaburźenia nerwowe oraz schorzenia układu nerwowego serca. Głównym źródłem witaminy B1 jest ciemne pieczywo. Szczególnie duże ilości witaminy B1 zawierają drożdże piwne. Witamina B2 - jej niedobór powoduje m.in. pęknięcia w [...]
[...] poziomu HDL nie niesie ze sobą zagrożenia dla młodych sportowców, jest z pewnością powodem do zmartwień dla starszych mężczyzn lub dla ludzi z podwyższonym ryzykiem chorób serca. Zamiast stosowania nortestosteronu w hormonalnej terapii zastępczej, polecam kombinacjie testosteronu i „impulsy" (pewnie chodzi o wstrzykiwanie co pewnien czas) [...]
[...] koncentrat olejowy z ryb zimnowodnych, obfitujący w kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 wykazujące wybitne właściwości prozdrowotne. Kwasy omega-3 wspomagają pracę serca i mózgu, chronią przed miażdżycą i rozwojem nowotworów, przeciwdziałają otyłości oraz wzmacniają odporność. WPC Protein ECONO 80 - to wysokiej jakości, czysty [...]
[...] nerwowy. Powoduje zwiększenie wrażliwości ośrodka oddechowego na dwutlenek węgla, podwyższa objętość oddechową i nasila częstość oddechów. Zwiększając częstość uderzeń serca, rzut minutowy serca i ciśnienie w tętnicach płucnych, podwyższa ciśnienie krwi zwłaszcza u osób z hipotensją. Glukoza zawarta w preparacie Glucardiamid służy jako [...]
[...] Warto też wiedzieć, że warzywa powinno się jeść z dodatkiem tłuszczu, bo pomaga on przyswoić wartościowe karotenoidy (likopen i beta-karoten) zapobiegające chorobom serca i nowotworom. Bez tłuszczu te związki nie będą wchłonięte przez organizm. Tajemnica cholesterolu. Nawet uważany za złoczyńcę cholesterol, pochodna tłuszczu, jest dla [...]
[...] należy zaliczyć (sajdy nie są tak mocne jak w przypadku Clenu): - drżenie rąk, - nadmierną potliwość, -bóle głowy, -podniesione ciśnienie krwi, -zwiększone tempo uderzeń serca oraz skurcze mięśni i -bezsenność . Dawkowanie: Najczęściej 16 mg dziennie - w dawce podzielonej na 4x4 lub 2x8. Najlepiej zacząć od minimum dawki lub nawet zmniejszyć [...]
[...] NADCIŚNIENIE Zbyt wysokie ciśnienie krwi może mieć związek z niewłaściwą dietą i zwężeniem naczyń krwionośnych (nadmiarem cholesterolu i trójglicerydów), chorobą wieńcową serca i arteriosklerozą, chorobami nerek oraz ich niewłaściwym funkcjonowaniem, nadwagą, cukrzycą, nadczynnością tarczycy, brakiem ruchu itp. Czynnikami, które maja wpływ na [...]
[...] nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page" (strona bez mleka). Do odwiedzenia serwisu, na którym znalazło [...]