SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ryz

  • Jak ugotować ryż aby nie był sypki tylko lepki, jak w chińczyku? :D

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-07 20:12:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ugotować ryż aby nie był sypki tylko lepki, jak u chińczyka? :D Zmieniony przez - KULTURNY w dniu 2010-03-07 20:13:07

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-07 20:12:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Malinowa. mam pytanko jak zrobić ryż z jajkiem? jest sposób bez smażenia?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-03 22:21:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystkie warzywne w sumie, zamiast ziemniakow ryz, duzo warzyw np. kalafiora,marchewki,pomidorow,fasolki szparagowej itd., a zamiast na kurczaku to np. na filecie z indyka i po sprawie Czyli tak samo jak normalnie tylko na jak najchudszym miesie, w tym bez dodawania makaronu,ziemniakow itd.:)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-21 18:52:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do tego cebula,boczek i chleb z maselem (tak apropo to mniammmm) A jezeli chodzi o owoce morza to nie mam pojecia, podobno wlasnie w tesco sa niezle, krewety, ogonki raka itd. Ja staram sie jednak mrozonych nie spozywac, chociaz ciezko dostac swieze Taka mieszanke smazysz sobie z warzywkami,sos sojowy jakies przyprawy ,ryz do tego i jest lux

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-04 18:02:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja jem ryż do sushi, który się klei i jest niesamowity w smaku :D Nie ma opcji żebym coś do niego dodał. A ogólnie to częściej jem makarony i kasze.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-16 09:49:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przeciez to prawie akzdego z tych przepisow opcojonalnie mozesz dodac ,ryz,kasze czy tam co sobie chcesz, w zaleznosci do two\jej diety

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-16 11:16:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Niby jak skoro większość przepisów jest sucha tzn. nie ma sosu? Dodać mogę jedynie suchy ryż...

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-16 18:06:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Do kolegi nademną - mozesz mi podrzucić przepis na te gofry ? Jaką szame moge robić do pracy (czyli będzie to na zimno, bo w pracy nie ma mikrofali) i czym ten cholerny suchy ryż "zmiękczyć" ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-17 18:50:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ze to jest "chińczyk" tylko z nazwy to wiem. Niemniej "kurczak pikantny" to najlepsze pod wzgledem smaku danie zawierajace kurczaka, warzywa i ryz. Zrobic bedzie ciezko natomiast masz racje, jakiś rosół to baza, jaki niestety nie powiem. Z przypraw widze tylko podstawowe, sol, pieprz, papryke jelapeno. Trzeba poprobowac bo cos [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-23 10:41:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co myslicie o golabkach z cyca + grycznej albo brazowy ryz i to w salate oczywiscie +cebula+sos pomidorowy itp.?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-08 16:16:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam! Mam nietypowe pytanie. Jeżeli zmielę surowy ryż w młynku do kawy na proch, zmieszam go z wodą i odżywką białkową i wypiję to czy węglowodany zawarte w ryżu wchłoną się do organizmu czy tylko przejdą przez przewód pokarmowy i zostaną wydalone? Pytam bo chciałbym zrobić coś takiego po treningu. Nie chcę ładować w siebie carbo czy innych [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-02 11:58:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Arros , prawdopodobnie przyjma sie te wartosci odzwycze z ryzu, bo kto powiedzial ze ryz nabiera wartosci dopiero bo ugotowaniu ? No ale smaczne to to raczej nie bedzie i chyba sraczka gwarantowana,ciezko powiedziec , nie probowaalam Ronney88 , moze lepiej pozyczyc np. prodiż od babci ?;)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-12 18:45:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam! Mam parę pytań, jeżeli ktoś będzie w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił. 1. Jeżeli biorę coś w kapsułkach, to jaka będzie tego waga? Niestety moja mierzy co 25, więc nie jestem w stanie sam tego stwierdzić. Dokładnie chodzi mi o kapsułki tranu. I ile kapsułek tranu powinno się(można) brać na 1 raz? 2. Pytanie co do oliwi z oliwek. Czy wy [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-10-15 23:51:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wczoraj odczułem, że zbrzydł mi ryż i musze sie przerzucić na jakiś czas na makarony zostało mi chyba z 600g parabolicznego, jest już ugotowany jakieś pomysły, do czego by go wykorzystać żeby nie było tak bardzo czuć jego smaku? :D oprócz jajecznicy Zmieniony przez - amadeuszq w dniu 2010-12-09 22:12:54

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-09 22:06:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. jak najbardziej 2. musisz mieć odpowiednią ilość płynu na patelni (2,5-3xwięcej niż ryży objętościowo) i odpowiednio długo go gotować. Poczytaj o przyrządzaniu risotto to ta sama zasada. Ten ryż na patelni się gotuje

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-20 13:51:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. czym moge zastąpić kasze gryczaną po treningu? odpadają inne rodzaje kasz oraz ryż (takze wszelkie odmiany), makaron również

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-03 23:47:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • oskar117 oczywiście na twardo mat93 najlepsze będzie mięso + kasza/ryż brązowy/makaron durum + warzywa + oliwa ewentualnie kanapki z chleba razowego z mięchem

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 19:08:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mat93 Ziemniaki jedz tylko w potreningowym zamiennie z białym ryżem, w przedtreningowym jedz brązowy ryż / kasza gryczana. Odżywkę białkową pij najlepiej zaraz po treningu, z wodą. Poza tym nie masz prawie tłuszczy, musisz pić oliwę i jeść orzechy najlepiej w posiłkach nieokołotreningowych. Stanowczo za mało warzyw. rocco80 [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-16 13:48:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • marcheloka 1. Nie ma znaczenia, ja też wrzucam mięso do zimnej wody, ryż również. 2. Tutaj jest podstawowa różnica, gdy gotujesz np. ziemniaki w słonej wodzie zmieniasz ich smak, chłoną one sól zawartą w wodzie i masz inny smak w całej ich objętości. Gdy solisz na talerzu masz, hm... niesłonego posolonego ziemniaka (trudno wytłumaczyć ale myślę że [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 22:58:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)