[...] reaguje żołądek, ale nie widzę, żebyś to robiła, a co widzę, to to, że ograniczyłaś się do paru produktów i jesz je bez przerwy. Dlaczego nie jesz mięsa? a jeśli jesz same ryby to dlaczego puszkowe albo niezbyt dobrej jakości? Przetworzona żywność również nie działa najlepiej na żołądek. Dlaczego jesz tak często makaron bezglutenowy? Jest [...]
[...] B 30g T 20g W ? (150g wołowiny/wieprzowiny lub kurczaka/indyka+masło 82%) 4. B 30g T 15g W ? (150g kurczaka/indyka, 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek- tłuszcze jednonasycone) 5. B 30g T 25g W ? (100g tłustej ryby/100g chudej ryby lub mięsa+nasiona lub orzechy) I tu mam problem w węglowodanami :(. Dać wszędzie tyle samo? Dzień treningowy: 6 posiłków 1.
[...] jakimi posiłkami, bo tego jest milion źródła alternatywne węgli i białka: Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony [...]
Najlepsze są ryby tłuste, bogate w omega-3: łosoś, sardynki, śledź, makrela, pstrąg. Do tego warto od czasu do czasu zjeść tuńczyk, łosoś, mintaj, morszczuk, dorsz. Ryby puszkowane nie za często, lepiej wędzone lub samemu przyrządzić. Kupisz je normalnie w supermarketach... mam Ci wymieniać ich nazwy? %-) Zmieniony przez - walker1707 w dniu [...]
kazde ryby świeże najlepiej słonowodne : śledź, łosoś, makrela Tuńczyki, pstrągi oraz chude też dorsz, miruna, nie jeść tylko Pangi za często i tyle No to skąd..
płatki z rana są git. nie wywalaj ryby, jest tak samo wartościowe jak drób, a może i lepiej. na Twoim miejscu wywaliłbym porcje białka zamiast porcji ryby :) na pewno lepiej na tym wyjdziesz. możesz również pomyśleć nad taką opcją na śniadanie http://www.sfd.pl/11_sk%C5%82adnikowy_omlet__mega_od%C5%BCywczy-t1034755.html
Ale te ryby sa mega niesmaczne tutaj gdzie mieszkam "UK" nawet po doprawieniu smakuja jak belty .. zamiast ryby moze twarog ? chyba ze macie jakis swietny przepis na white fish - biala ryba bo taka kupuje
[...] najlepszą opcją podbij tłuszcz do około 1 g na kg masy ciała i białko do 2 Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 80g ze zdrowych tluszczy, 130 g z bialka (100g piers, 30g nabial typu twarog) reszta to wegle Moze byc czy kolejne korekty? Oczywiscie piersi beda zamienniki -> wolowina , ryby tak jak chleba i makaronu na ryz i kasze I oliwa z oliwek i olej lniany na zmianę, chyba ze czasem jajenicze zrobie no i ryby. [...]
[...] mogą być, a nie chipsy właśnie kombinuj, gotuj, eksperymentuj, dział kuchnia Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ryby z puchy zły wybór - nie dawałbym częściej niż kilka razy w miesiącu. Lepiej zamienić na jakieś wędzone ryby/filety, najlepiej tłuste ze względu na bogactwo w omega-3 (śledź, makrela, szprot, łosoś). Białko stanowczo przesadzone - masz 3,3g na kg masy ciała. Zmniejsz do przedziału 2-2,5g na kg masy ciała i podbij węgle. W posiłku potreningowym [...]
przy 400 g twarogu, przetworzony serek wiejski to za dużo nabiału wywal go masło roślinne zamień na : Źródła tłuszczy: tłuste ryby, , oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy , awokado a tu masz źródła białka : ( uważaj bo i tak masz go duzo ) Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, [...]
[...] Jak nie idziesz to zwiększasz kcal z węgli np. jak za szybko to zmniejszasz Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony [...]
[...] winogrona), orzechy, dodatki typu rodzynki, żurawina; zamieniam w obiedzie potreningowym ok. 1 raz w tygodniu pierś,rybę na wołowinę (ligawa, polędwica jak jest w sklepie), ryby też są na porządku dziennym, do kolacji albo posiłku potreningowego wchodzi makrela wędzona 1 raz w tygodniu, łosoś się pojawia, ale zazwyczaj jest to pierś/filet przed, [...]
[...] ogórka z pomidorem co do treningu popieram kolegę easyriderr dobrze ci radzi myślę ze po tym treningu powinieneś bicepsowi dobrze dać wypocząć Mam tu mała uwagę co do ryby nie wiem czy wiesz makrela jest ryba tłusta ,powinieneś jejsc ryby chude łosoś.dorsza itd to tylko moje sugestie Zmieniony przez - stayer9 w dniu 2014-09-30 05:18:38
Szukam zastępstwa dla łososia jako tłustej ryby, bo troche mi się przejadł. Gdzie bym nie sprawdzał które ryby są tłuste zawsze jest napisane, że halibut jest jedną z nich. Jednak kiedy sprawdzam tabele kaloryczne okazuje się że w halibucie nie ma nawet 2 gram tłuszczu. Jak to w końcu jest z tym halibutem tłusta czy nie tłusta?