rowniez nie widze przeszkod w zakupie mrozonej ryby, byle nie bylo dodatkow fosforanow i wielkiej ilosci glazury, a zdecydowanie latwiej bedzie Ci znalezc taka mrozona makrele z wolnego polowu.
Wydaje mi się, że dyskuja była już prowadzona w innyn temacie. Wszystkie świeże lub mrożone ryby. Najlepiej nie z hodowli. Śledź np. W biedronce. Mają świeże filety jak i 500ml solone.
http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 Mleko zawsze moższ użyć też jakieś roślinne, ale mięsa, ryby - spokojnie wystarczą, by dostarczyć odpowiednią porcjębiałka w swojej diecie.
[...] czyli 8h okno, gdzie jem i 16h nic, poza woda, powiem Ci szczerze Kamilu, ze moglabym jesc wiecej, ale nie jestem w stanie, tluszcz mnie bardzo syci, gramatura miesa czy ryby 200g z dodatkową łyżką klarowanego masla/smalcu do warzyw tez olej kokosowy, maslo klarowane, do salatek oliwa z oliwek jakies 2lychy+ocet jablkowy, staram sie pic rosol [...]
[...] perfekcyjnej formy. Najbardziej lubi podciąganie na drążku, bo jak twierdzi w ten sposób angażuje niemal wszystkie mięśnie na plecach. W diecie Henri uwzględnia ryby, kurczaka, szpinak, brokuły, brązowy ryż, słodkie ziemniaki, awokado i banany. Przez większość czasu Henri stosuje zdrową, czystą i pożywną dietę. Od czasu do czasu [...]
[...] apetyt. Odżywiam się odpowiednio i raczej zdrowo: bazuje na węglach złożonych, produkty pełnoziarniste, kasze, ryż brązowy, owies, mięso: wołowina , wieprzowina , drób , ryby, orzechy , duzo warzyw i owoców. Na tym bazuje komponując posiłki. Staram się unikać słodyczy i chleba. Dochodząc do sedna . Poradziłem się pewnego doświadczonego [...]
Nie ma wątpliwości, że największą ikoną kulturystyki jest Arnold Schwarzenegger, który najczęściej wymieniany jest przez tę grupę osób, które nie mają pojęcia zbytnio o żelaznym sporcie. Swoją popularność jednak zawdzięcza nie tylko samemu sportu, ale i rolom kinowym, gdzie z dumą mógł prezentować swoje ciało. Jakimi zasadami treningowymi się [...]
[...] zjadlem reszte i w trakcie jedzenia oraz po czuje klucie pod sercem, (w okolicy klatki piersiowej tez) t. brzuch mnie nie boli, aa i w gardle dziwne uczucie, gorycz mam taką. Czy to normalne, czy to moze od tego ze sledz byl dosc slony? nie jadlem ryby od czasu wigilii i tu takie cos xd Zmieniony przez - GoXhaEzl w dniu 2018-06-27 16:17:59
Masz spory wybór produktów, których nie trzeba poddawać obróbce termicznej, np. pieczywo pełnoziarniste, wafle ryżowe, gotowe ryże/makarony (biedronka/lidl), płatki owsiane, mięso na tatar, caly nabiał, odżywki białkowe, wędzone/puszkowane ryby/mięsa, masło, oliwa, olej kokosowy, orzechy itp. W zasadzie 80% produktów.
Ale jakie wysokobiałkowe dania, toć wystarczy Ci około 170g białka, co zapełnisz w ciągu dnia np. wrzucając: jajka, nabiał, białko, nieco mięsa, ryby - tutaj filozofii nie ma, pamiętaj, że liczymy białko roślinne oraz zwierzęce razem.
[...] kwasów tłuszczowych, ten olej z pestek winogrona jest zbędny, pestki dyni mogą zostać bowiem należy wzbogacić swoją dietę o źródło omega-3: siemię lniane, nasiona chia, algi, tłuste ryby ( x2-3 razy w tyg. ) Naprawdę smakuje Ci gotowana pierś z kurczaka, z ryżem brązowym i brokułami? niezbyt smaczne połączenie. Kolacja dość uboga odżywczo.
[...] z szynką etc .. '' wpisuj produkty surowe przed obróbką. W każdym posiłku masz prawie chleb, masło orzechowe po treningu to słaba opcja, gdyż nie jest lekkostrawne dla układu pokarmowego, a po wysiłku jest dość mocno obciążony. Poza tym brakuje źródeł omega-3: tłuste ryby, siemię lniane, nasiona chia etc. Jak wygląda kwestia spożycia warzyw?
souis vide jest rewelacyjną metodą przyrządzania mięcha. ja osobiscie uwielbiam. kaczka, indyk, kurczak, ryby, super sprawa. sama sę zastanawiałam nam urządzeniem...ale... po pierwsze nie mam na nie miejsca, po drugie, w domu jedzenie ma być przygotowane szybko - też można zrobić to mega smacznie a po trzecie, musisz miec kolejne urządzenie do [...]
Ogólnie nie jest źle. Wrzuć jednak jeszcze z dwa inne dni abyśmy zobaczyli jak wygląda urozmaicenie diety. Warto dodać tłuste ryby, podroby, wołowinę, wieprzowinę, ziemniaki, olej kokosowy, masło itp.